sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Jotain sinistä...

Kukkien värit on semmoinen asia, joita aina miettii, että mitä sitä haluaa ja mitä ei. Aikoinaan ajattelin ennen pihan olemassa oloa, että sinistä sinne ei tule. En tiiä miksi se sininen on ollut aina mulle semmonen viimenen väri, jota en ole halunnut sisustukseen enkä minnekään. Mut yllättäen se onkin puutarhassa aika ihana. Ilman sinistä olis ehkä liiankin "lämmintä", sininen piristää ja korostaa muita värejä sopivasti.

Siperiankurjenmiekka kuuluu sinisistä mun suosikkeihin. Sen väri on niin loistavan sininen, suorastaan taivaan sininen. Korkeana näkyy kauas tuolta perennojen keskeltä, varsinkin särkyneen sydämen kans tosi hyvä pari.
 Kevään siniset sipulikukatkin on söpöjä, vaikkakin aika pieniä. Oikealta lähtien Kirjokevättähti, Krookus, Posliinihyasintti, Helmililjaa ja ihan tavallista hyasinttia, jonka lajiketta ei ole tallessa.

 Keskikesällä kukkii Rentoakankaali, joka on hyvä, tiivis ja mätäsmäinen maanpeittäjä kasvi. Saksankurjenmiekka ja Mirrinminttu viihtyvät myös samassa penkissä Akankaalen kans. Ruiskaunokkia kasvattelin toissa kesänä, käytin sitä kukkakimpuissa jonkin verran.
Kärhöt taas ovat niin hienoja suuren kukan koon ja runsaan kukinnan ansiosta. Viime talven yli nämä meni, vaikka ei niiden lupausten mukaan täällä pitäisi talvehtia kovinkaan suurella varmuudella.:)
 Vasemmalla Tarhakellokärhö ja oikealla jalokärhö ´Multi Blue´. Keskellä aina niin kiitollinen ja runsaskukkainen Karpaattienkello.


Mitäs teidän muiden penkeistä löytyy?!
Heitämpä tähän vielä haasteen, että jokainen joka täällä käy ja bloggailee, kirjotelkaapa tekin omista sinisistä tai muista väriryhmistä koosteita. :)

4 kommenttia:

vaalean vihreää kirjoitti...

Hienoja kuvia! Ja ihana aina nähdä värejä talvellakin.

pioni kirjoitti...

Kiva haaste, taidankin tehdä sellaisia postauksia joulun jälkeen;)

Erjuska kirjoitti...

Sininen on minunkin lemppariväri puutarhassa. Se on värinä niin rauhoittava.

Tuija kirjoitti...

Vihdoinkin löysin tieni tänne uuteen blogiisi. Vanhat jutut käyn paremmalla ajalla lukemassa läpi.

-Tuija-