tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vihertää


 Me jo laitettiin terassi kuntoon. Niin oli lämpimiä kelejä pääsiäisen jälkeen. Auringossa oli parhaillaan yli 20, hiattomalla paidalla tarkeni ihan täyttäpäätä! 
Pihaki tuli siistittyä, kukkapenkeistä enimmät kannettiin nuotioon ja poltettiin. Viiruhelpeä kasvava perennapenkin takalaita kulotettiin kokonaan, kun siitä heinästä tulee niin kamalasti sitä moskaa. Nauhukset palo vähän samalla, mut tuskin ovat moksiskaan. 


Kasvu on jo pitkällä. Pikkuherukat on lähes täydessä lehdessä. Toivoa vaan saa, ettei enää tulis kovin hirveitä pakkasia, muutaman pakkasasteen nämä kyllä kestää, mutta kymmentä astetta ei. Joku se oli kuulemma jossaki ennustanu vielä lumisateitakin, voihan se ollaki...mut ei tarttis!


 Nurmikko vihertää myös, Pikkuherukkaa näissäkin kuvissa.


Koivujen silmutkin näyttää kohta aukeavan. Viime vuotisia kuvia kun selaisin, niin näyttää olevan kasvu nyt 3 viikkoa aikaisemmassa, mitä silloin.


Enkelin otin jo kivelle kököttämään. Surkian näkösiä vaan nuo ruskettuneet Patjarikot....tosin näyttää sieltä vihreääkin nousevan, joten enpä hätäile niiden kans, vaan katson, josko piristyisivät. 


Mun ainoat kylvökset, köynnöskrassit ;) Maltoin mieleni, enkä kylvänyt muuta, kerrankin! 


8 kommenttia:

Kardemumma kirjoitti...

Kyllä nauhukset pienen kulotuksen kestää. Niissä onkin itsessään melko työ aina keväisin. Mutta syksyllä upeat kukkijat. Olette saaneet paljon kevättä kiinni tänne meille nähden. Mukavaa Vappua!

Irmeli kirjoitti...

Aina ensin se puutarha näyttää kevään alussa kurjalta, mutta päivä päivältä viherrystä on enemmän ja enemmän :) Mukavaa seurattavaa.

Ja ihan hyvä joskus laittaa harkitusti niitä siemeniä :) Itellä koko huusholli pursuaa, kun iski joku kohtaus :)

Puutarhuri kirjoitti...

Kardemumma, kiitos samoin sinne teille! :)

Irmeli, vai kohtauksia siellä saadaan... :D Tahtoo niitä tulla täälläkin aina toisinaan.

Emilie kirjoitti...

No nyt on täällä ainakin viileää, ei helletä. Mulla on sammalleimut menneet aika ruskeaksi, toivottavasti siitä vielä virkistyvät kukkimaan.
Ja siemeniä pitäs taas alkaa kylvämään, huh.
Hauskaa Vappua!

Puutarhuri kirjoitti...

Kylmä on täälläki, lunta välillä leijailee maahan...ei ole lämpimästä keväästä tietoakaan.
Samoin mukavat Vaput sinnekin! :)

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Minä olen myös usein kulottanut keväällä kukkapenkkejäni ja mitään sen suurempaa vahinkoa en ole havainnut. Kun kukkapenkkejä on paljon, niin välillä on pakko säästää selkäänsä ja käytettävä töitä helpottavia toimenpiteitä.
Toivottavasti kohta saadaan hieman lämpimämpiä säitä.

Una kirjoitti...

Kaunista! =)

Satu kirjoitti...

Blogissani on sinulle haaste! :)