torstai 29. toukokuuta 2014

Ensimmäiset tulppaanit ja vähän muutakin

Rönsyleimu kukkii valtoimenaan Rautatiomenapuun alla. Keväällä se loistaa, kesällä tahtoo peittyä rikkaruohojen alle. Tällä ei ole paras mahdollinen kyky kilpailla rikkakasveja vastaan, joutuu kitkemään turhan usein. Mutta on kyllä niin sievä, että kitketään!
Piparmintturaitainen tulppaani jaksaa nousta 5:nä kesänä peräkkäin, kymmenen näitä alunperin oli, enää näköjään tämä yksi kukkii. 


 Aikaisimmat tulppaanit kukkii, Jackpot-lajike tässä. Ns. musta tulppaani, joka kyllä on luonnossa näköjään violetti. Mut aika tumma joka tapauksessa, hieno! 


Pilvikirsikka

 

Liljatulppaaneista näköjään noussut vain yksi, ellei muut sitten ole jostain syystä niin paljon jäljessä...saa nähdä. Hieman kärsineen näköinen tämäkin yksilö.


Parin vuoden takaiset narsissit kukkii entistä runsaampana.


Kerroksellisuutta, Norjanangervoa, Kääpiövuorimäntyä ja maanpeittäjänä Mongolianmaksaruoho.


Kevätvuohenjuuret, kevään ilopillerit! 


Kirjopikarililjatkin on ilokseni lisääntyneet tuplasti. Kauniin nuokkuvia, kellomaisia sipulikukkia, terälehtien neliökuvioineen. 
Kukkakärpänenki pörähti malliksi, näitä pörriäisiäkin tarvitaan, jos meinataan saada satoa hedelmäpuista ja marjapensaista. 


 Kaikenkaikkiaan alkukesää kauneimmillaan, hetkittäin tuntuu, että voi kun voiskin pysäyttää ajan, nämä kevään kukkijat on niin ihanan heleitä ja hempeitä. :)

6 kommenttia:

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Voi miten kaunista! Meillä on kaatosade jo kolmatta päivää. Ei paljon viitsi nokkaa ulos työntää...

MINNA kirjoitti...

Kauniita kukkijoita! Meillä sää viileni yli 20 astetta ja nyt on tullut siivottua sisällä. Jos tänään kurkkaisin pihalle :O)
Mukavaa helatorstaita!

Saila kirjoitti...

Ihanat kukat! Ja onneksi viileni, kun kukinnat olivat vaarassa lakastua heti alkamisensa perään... vaikka onhan nyt kieltämättä aika kylmää :-D
Todella kaunis omenapuu-leimu -istutus!

pivi kirjoitti...

Kaunista, rönsyleimu on tosiaan kitkemisen väärti !

Minna kirjoitti...

Ihania päivityksi sinulla täällä tullut sillä välin kun olin "poissa" blogistaniasta!! Täällä ei ole yöpakkasia ollut, mutta aika alhaalle on mittari kuitenkin valunut, hur, nyt tuulee ja satelee!

Maarit kirjoitti...

Upeaa kukkaloistoa!