maanantai 17. marraskuuta 2014

Neljän vuoden kehitys

Selailin tässä vanhoja kuvia ja tuli vastaan nämä kuvat, jotka on kuvattu aina suunnilleen samasta kohdasta. On se kyllä melkonen muutos, mikä muutamassa vuodessa tapahtuu kun kasvien kasvua seuraa. Toissa kesän kuvat mulla on jossain hukassa, niitä en löytäny tähän sarjaan, on tässä pitäny laittaa kaikki mahdolliset kuvat tikuille talteen, kun hajos kovalevy toiselta koneelta ja meni satoja kuvia hukkaan. Ihan ensimmäisien kesien kuvat puuttuu myös.

Tämä vuodelta 2010, nurmikko on vielä vähän hiekohko, kylvetty edellisenä syksynä.


201120122014, ensimmäistä kertaa pionit kukassa :) Juurakoina nuo hankin, 4 vuotta niiden kukintaa sai odottaa. Omenapuut tuotti myös ensimmäisen kerran satoa, tosin tämä piha on melko hallanarka, tahtoo raakileet aina paleltua ja tippua pois. Nyt täälä alkaa olla sellaista rehevyyttä, mitä silloin rakentamisvaiheessa kuvittelinkin. Rinteissä olevat istutusalueet on kasvanu nyt niin hyvästi täyteen, ettei enää tarvitse kitkeä oikeastaan ollenkaan. Keväällä kävin ne kunnolla läpi, mutta kesällä ja syksylläkään oon nykkiny vaan ihan yksittäisiä rikkaruohoja pois. Saatto olla kuukausiki väliä, etten tehny muuta ku leikkasin nurmikkoa... ja leikkasin nurmikkoa... Olishan se ihan mukava jos olis kesä ja lämmin...


mutta tiiättekö, että on se ihan kiva ettei tartte nyt tehä mitään! :D Ei oo ikävä! Vielä... 

9 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Kaunista!
Tekee hyvää selailla vanhoja kuvia. Joskus tulee sellainen olo ettei mikään kasva eikä mitään ole saanut aikaan. Mutta vanhat kuvat kertovat, että paljon on sittenkin tapahtunut.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Ihana piha ja komea talo. Suloiset kuvat pojistasi kiikussa.

Minna kirjoitti...

Kaunista! Kyllä pitäiskin muuten turvata omatkin kuvat ja teettääkin joitakin ihan paperillekin asti.

Satu kirjoitti...

Hyvin on alueet rehevöityneet vuosien kuluessa. Sitä ei tahdo vaan itse huomata, siksi tällaset kuvasarjat onkin hyviä. Varovasti oon jo ajatellut ens kesää ja mahdollisia tekemisiä, mutta vaan ihan varovasti...:)

Teija kirjoitti...

Kiitos :)

Voi en mä oo ajatellu ees varovasti... ;)
Ihan ne ensimmäisen kesän kuvat onneks ehdin teettää paperikuviksi, joten ne on kansiossa tallessa kyllä. Pitäs kyllä teettää näitäkin, että sais varmasti talteen.

pioni kirjoitti...

Nämä tällaiset kuvasarjat ovat aivan ihania, muutoksen näkee niin hyvin. Ja huomaa että vuodessakin tapahtuu paljon!

Irmeli kirjoitti...

Mahtavia kesäkuvia, upea piha :)

maatuska kirjoitti...

Upea kuvasarja! Tuosta näkee niin hyvin kasvien kasvun ja pihan kehityksen muutenkin ja ennenkaikkea sen, mitä on saanut aikaan istuttamalla ne kasvit! Kivan oloinen blogi ja ei niin kaukaa ;) Tutkailen vanhempia postauksiasi...

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista maatuska! :) tutkailehan ihan rauhassa, kiva saada uusiakin lukijoita! Tosin nyt talvella ei niin tule päivityksiä, mut jos sitä keväällä taas innostuis enemmän kirjoittelemaan. :)