torstai 23. huhtikuuta 2015

Ensimmäisiä kevätkukkia

Kukkiihan täällä sittenki ensimmäiset kevätkukat! Terassilta kun kattelin takapihalle, niin jotain sinistähän sieltä pisti silmään. :) Ihan parin päivän aikana on Kirjokevättähdet nousseet ylös, sitkeästi puskee kaiken syksyisen roskan läpi. En oo vielä ehtiny edes kukkapenkkejä putsailemaan.


Toinenki ihastus, kerrotut Lumikellot näkyi nousseen etupihan puolelle, tosin näitä on vaan muutama, niin ei niin heti erotu silmään. Ite asiassa nämä taitaa olla toissa syksynä istutettuja, mutta ei kukkinu viime keväänä ollenkaan, en kyllä ymmärrä miksi. Olin jo melkein unohtanu, tai kuvittelin ettei tässä näitä enää olisikaan. Joten ihan mukava yllätys. 


Samoin Pilvi ja Roosa syreenien välistä näkyy nokkia monen värisiä. Ihan mielettömän nopeesti näyttää nousevan ylös, vaikka tänään aamulla oli melkein 10 cm uutta lunta maassa! Hidas on ollut tämä kevät, mutta parempi näin jotta olis sitten lämmin kesä päälle. 


Lapset on mielissään, kun voi olla päivät taas ulkona. Heillä on iso puumaja rakennettuna tuossa metässä ja taas sinne jotain häkkyrää porukalla pyöriteltiin. Kyllä mä oon niin onnellinen siitä, että on tilaa ja metsiä ympärillä missä lapset voi leikkiä ja niillä tekemistä riittää. Ei niitä paljo sisällä näy muuta kun sillon ku nälkä tulee. Monet eväätki on jo tehty ja oltu metsässä eväsretkellä. Kyllä maalla on mukavaa, ei kyllä minusta sais kaupunkilaista sitten millään! 5 kommenttia:

Elmeri kirjoitti...

Hauska tuo kerrottu lumikello! Jännä juttu, ehkä se tuona väliaikana loi juuria tms ja nyt vasta päätti ilmestyä :).

Tiina kirjoitti...

Veit jalat suustani! Ei milään pää kestäisi asua pikkutontilla kaupungissa tai edes taajamassa. On se ihanaa paitsi itselle, myös lapsille, että ympärillä on metsiä ja omaa rauhaa ja tilaa hengittää. :)

Teija kirjoitti...

Elmeri, joo en tiiä mikä oli, lehdet se kyllä teki jo viime kesäks mutta kukkia ei yhtään. Oisko ollu sen vähälumisen talven syytä, että talvehti jotenki huonosti eikä voima riittäny kukintaan keväällä. Vai liekkö tämä normaalia noille lumikelloille, en osaa sanoa. Pääasia että nyt saadaan nauttia vähän aikaa kukistakin. ;)

Tiina, nimenomaan juuri noin! :)

E.S kirjoitti...

Niin se kesä taas alkaa vähitellen :). Itekin mielissään kun tulee oltua ulkona enemmän.

Leila Kastelli kirjoitti...

Metsä on lapsille paras leikkipaikka, varsinkin keväällä!