tiistai 14. maaliskuuta 2017

Kokemuksia robottiruohonleikkureista?

Tässä viime aikoina tai oikeastaan jo viime kesänä on tullut mietittyä tuota robottileikkurin hankintaa. Meilläkin kun tuota leikkaamista riittää lähes 2000 neliöä, niin välillä tuntuu, että vois sitä muutaki tehä...yks päivä viikosta aina menee leikkuuhommiin. Ja kun tuolla mun vanhalla työnnettävällä leikkurilla oon pari kesää jo pelkästään pelannu, niin välillä hermo menee. Siihenki joutuu vaihtaan tulppaa kerran viikossa, joskus kuluu kaksiki tulppaa yhen päivän aikana :D Alkaa olla lopun edellä tuo kone, uuden hankinta on eessä joka tapauksessa.Päältä ajettavaa leikkuriakin on mietitty, mutta sekin pitäs olla hyvä ja varma, kun ei täällä rinteessä ihan hepposilla pääse edes ylös. Eikä ole kaikkein halvin vaihtoehto?  Ja kun on pensaiden aluksia yms. jotka kuitenkin pitää kiertää tuolla työnnettävällä. 

Jotenka kysymys kuuluu, jos jollaki on robottileikkuri, niin minkä merkkinen? Minkälaiset on käyttökokemukset? Plussia ja miinuksia? Hinta/laatu, huollettavuus?

Husqvarnan nettisivuille eksyin ja törmäsin siellä tähän, että Husqvarna hakee testikäyttäjiä ens kesäksi niiden robottileikkureille. Pistin tietenki hakemuksen vetämään, jos sattuis tuuri käymään ja pääsis tuohon mukaan. Tämä piha on kuitenkin aika iso ja välillä jyrkkiäkin nuo rinteet, niin olishan se hyvä päästä ensin testaamaan miten tuommonen täällä kulkisi. :) Ainakin esittelyn perusteella vaikuttais varteenotettavalta vaihtoehdolta!

Kuva on lainattu heidän sivuiltaan, kuvaa tai linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan Husqvarnan robottileikkureihin. 

Husqvarna Automower®

Hiihtoloma meni ihan nimensä mukaisissa tunnelmissa, sain sukset viimein kuntoon ja onkin nyt tullu hiihdeltyä useamman kerran. Ilmat on suosinu ja aurinkoakin saatu, mukavalta tuntuu hiihto taas pitkästä aikaa. 


Oulussaki käytiin, Superparkissa rymyämässä. Ja kun kerta aikustenki piti maksaa, nii otettiin sit ilo irti koko rahan eestä :D Ei ihan oo hallinnassa mulla nuo hyppelyt vaan kyllä sit vihdoin ja viimein ylös päästiin, ku tarpeeks kauan yritti! Yllättävän haastavaa hommaa, vaikka näyttää niin helpolta. Muutaman pompun jälkeen oli jo ihan keuhkot piipussa...


Leimu ja kissatki mahtuu nykyään samalle sohvalle päiväunille. Kisu vielä ätisee, jos yrittää tulla liian lähelle, mut voi olla ettei tuo tuosta enempää koskaan tule Leimua hyväksymään.


Lomaviikon lopulla vierailtiin systerin luona kylässä, sillä oli näin ihanat tulppaanit siellä pöydillä. Mulla ei koskaan menesty nuokaan kunnolla, ruskettuu ja nuupahtaa ennen ku ehtii edes kunnolla aueta. Ei oo talvisaikaan puutarhurin peukalo kovinkaan vihreenä, taitaa kärsiä kuivuutta sekin. Jos se tuo kevät tuolta tulis ja virkistäis. :) 7 kommenttia:

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Hiihtolomasi kuulostaa kuluneen tosi mukavissa merkeissä! Kauniita kuvia! Robottileikkurista minulla ei ole kokemusta, mutta minuakin kiinnostaisi kyllä kuulla, jos jollain kokemusta niistä löytyy.

Teija kirjoitti...

Kiitos :)
Jäädäänpä odottelemaan...

Navettapiika kirjoitti...

Meilläki on ens kesänä uuren leikkurin osto eres. En kuitenkaa meinaa ropottia laittaa, vaikken ruahonleikkuusta tykkääkkää. On nuata ojanpohojia summuita kinkkisiä paikkoja. Ropotti on varmasti tulevaasuuren kones. Niitoli asuntomessuullaki esittelys joka pihas. Ne nurmet oli kyllä postimerkin kokoosia ja äkkiää ajettu muutenki.
Ihanasti kaikki soffalla sollon mollon. Ja lumekki sulaa :)

Saila kirjoitti...

Eiköhän se kevät mehevöitä viherpeukalonkin :-D Voi kun ihana kuva karvakamuista sohvalla köllöttelemässä, kutsuu seuraan köllähtämään.
Toivottavasti hyvö uusi leikkuri löytyy! Mulla ei ole kokemusta päältäajettavista eikä roboteista. Teillä onkin tosi suuri leikattava ala.

Teija kirjoitti...

Navettapiika, joo onhan siinä haasteensa, pitäs olla aika tasanen ja selkeä se nurmikko kuitenkin että robotti kunnolla toimii. Voi olla että joutuu täälläki jotain muutoksia tekemään, tai ainaki tietyt paikat leikkaan työnnettävällä.
Me saatiin tänään kestohanget! :)

Saila, Onhan täällä tätä lääniä, eiköhän se jo joku löydy jokatapauksessa, ei voi jättää leikkaamattakaan. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Meillä on leikattavaa alaa noin 6500 neliötä ja Husqvarnan isoin malli roboteista meillä leikkaa. Kaksi kesää jo takana, eikä mitään pahaa sanottavaa sen työstä. Se pääsee myös pensaiden alle, johon ei enää työnnettävällä päässyt. Meillä leikattiin ennen päältä ajettavalla, mutta kauan meni siihenkin.

Olisi ehdottomasti pitänyt hankkia tuo jo aiemmin. Sehän ei ole vain nurmikonleikkuri, vaan nurmikonhoitokone. Kaikki silppu jää maahan lannoittamaan, mutta se on niin pientä eittei keräänny kengissä. Meillä on vanhaan peltoon perustettu nurmikko, joten rikkaruohojen siemenpankki on loputon. Mutta kahtena vuonna on nyt rikkaruohojen määrä vähentynyt merkittävästi, kun eivät pääse koskaan kasvamaan kukintavaiheeseen.

Meilläkin on jonkin verran mäkeä, kaato talon ja tontin reunojen välillä noin 1,5-2 metriä ja hyvin tuo robotti on ainakin siitä selvinnyt. Meillä on myös paljon kivituhka-alueita ja muita saarakkeita, mutta silti kone löytää tasaisesti reitit ja leikkaa joka puolelta.

Asennus tehtiin itse ja se oli ehkä vähän työläs, kun asennettiin kaapelia reilun kilometrin verran. Mutta kuten jo aiemmin totesin, on kyllä ollut joka pennin arvoinen. Piha on aina siisti ja kesällä voi kuluttaa viikonloput muuhun kuin nurmikonleikkuuseen.

Suosittelen!

Terkuin Elsa

Teija kirjoitti...

Kiitos Elsa, kuulostaa kyllä hyvältä! :) Niin tuo on varmaan ihan totta, että rikkaruohojen määrä vähenee, sitä en hoksannu edes ajatella. Täälläkin niitä on ihan riittävästi kun peltomultaa on tähänki nurmikon alustaksi ajettu.