tiistai 31. tammikuuta 2017

Metsälenkillä

Leimu kasvaa kohisten ja tykkää mahottomasti lenkkeilystä tuolla metässä ja metsätiellä. Me on muutaman kerran käyty jo ihan ilman remmiä, ei lähde karkuun edes oravan perään vaikka muutaman kymmenen metrin päässä se juoksenteli. Leimu on kyllä hyvä koira, älyttömän nopea oppimaan ja tottelee ainakin vielä hyvästi, varsinki jos on herkkupaloja lapasessa ja taskussa ;) 
Marraskuussa me oltiin vielä näin pieniä ja nyt se on jo iso poika! Turkin väri on tummunu aikalailla, ihan valkoista ei enää ole ku hännässä ja pienet viirut kyljissä. 


Kyllä on niin kiva kun voi ottaa spurttia ojan toiselta puolen tai vähän pusikosta kuusten välistä... Pellolla käytiin haistelemassa kauriin jälkiä... 


 Korvat pystyssä ja häntä kippuralla eteenpäin. :)


Liinun ja Mantanki luona käydään välillä kylästelemässä... Mantasta tuli vaippapöksy ku se on niin kova lirautteleen lattioille, kesken leikin vaan kyykistyy ja se on siinä! Eipä tuo vaippa näyttäny hidastavan ja sinne teki tarpeensa monta kertaa illan aikana :D Nämä on kyllä niin hauskoja, ei oo päivääkään tarvinnu katua koiran hankintaa. 

 

Eikä kevääseenkään ole enää kovin kauaa, pari hassua kuukautta ja taas pääsee pihahommiin! 
Nyt vaan kituutellaan kotosalla pari päivää sairaslomalla, hammastarkastuksen yhteydessä löytyki isomman puoleinen reikä hankalassa paikassa ja ei auttanu ku poistaa hammas kokonaan. Siinä samalla murtu leukaluustakin palanen, jonka tosin pitäs parantua ihan hyvin. Mutta kipu on sen verta kova, ettei tästä töihin lähdetä. Täytyy ottaa loman kannalta ja löhötä kerranki ku pystyy.

11 kommenttia:

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Auts! Varmasti sattui. Onpa sulla ihana hauveli ja kivat koirakaverit. Joo, koira on ihan paras hankinta. Puutarhatyötkin on paljon kivempia koiran kanssa.

Kivimäen emäntä kirjoitti...

Pikaista paranemista ja voimia toipumiseen! Äkkiä nuo karvaturrit kasvavat. :)

Teija kirjoitti...

Satu, ite se poistaminen ei kyllä sattunu mut nyt jälkikäteen on kyllä kipee. Minä en ole vielä päässy puutarhahommiin koiran kans mut eiköhän kesällä pääse. 😊

Kivimäen emäntä, kiitos, toivotaan että paranee ilman lisäoperaatioita.

Navettapiika kirjoitti...

Hammaslääkärireissut ei oo ikinä kivoja, vaikkei mitää suurempaa tehtääsikkää. Toivottavasti paranoo hyvi! Ens kesänä onki sitte luvas vauhtia ja vaarallisia tilanteeta ;)
Ihana kevätkuva! Mikä tua keltaane heinä, kirjopuntarpää??

Teija kirjoitti...

Juu oikeessa oot, Kirjopuntarpää se on. Tykkään kovasti :) Mut siinä on semmonen hankaluus että jos siementää nii siitä kasvaa vaan ihan vihreetä...pitäs muistaa ne kukkavanat katkoo pois heti. Mut voi kyllä sit jakamalla levittää.

Navettapiika kirjoitti...

Hyvä tiätää :) Mulla kesältä vasta pikkuune alaku.

Nettimartta kirjoitti...

Paranemista ja terkkuja Leimulle!

Eeviregina kirjoitti...

Onneksi nykyään saa hyvää hammashoitoa ja osataan tehdä kaikenlaista remppaa. Mulla oli syksyllä 6 viikkoa jatkuvaa särkyä ja monta hammasta paikattiin, ennenkuin kaikki särky lakkas. Yksi hammas vielä oireilee, täytyy sekin hoitaa.
Mua niin laiskottaa lenkkeily, että pitäiskö hankkia koira?
Ihana muistutus kesästä tuo viimeinen, kuluisipa tämä talvi äkkiä!

Teija kirjoitti...

Nettimartta, kiitos ☺

Eeviregina, sanoppa muuta. Hammassärky on kyllä viheliäistä, karseeta ois jos ei pääsis hoitoon!
Koira kyllä pakottaa vähä liikkumaan, ei muuta ku alat etsiä sopivaa rotua ja ostoksille 😉

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Suloinen koira! Toivottavasti suu paranee pian! Mukavaa viikonloppua!

Teija kirjoitti...

Kiitos samoin sinne. Parempaan päin menossa 😊