sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Pentuelämää

Joulu oli ja meni, uus vuosiki tuli. Meillä elämä pyörii aika vahvasti Leimun ympärillä tällä hetkellä, ja muutaman muun koiran :) 
Äitillä on Leimun sisko Liinu ja monet kerrat on käyty siellä kyläilemässä ja leikkimässä. Ja mun siskolla on 8 vuotias koira ja lisäks Saksanpaimenkoiran pentu. Kyllä on välillä melkosta haipakkaa kun 4 koiraa pörrää ympärillä, joista kolme on villejä pentuja :D 


Tää vanha rouva ei oikein jaksa innostua pentujen leikeistä, ilmeki kertoo kaiken, toisinaan antaa pennuille kovaaki kurinpalautusta. 
Manta taas on niin sulonen nappisilmä, sillon ku leikki menee liian kovaks, se kiipeää syliin turvaan. 


Välillä otetaan päiväunia vierekkäin sohvapöydän alla, sitte taas jaksaa rellestää... 


Pukki toi röhkivän possun, mutta aika pian siltä oli amputoitu korva ja kohta jalka... ja sen jälkeen se ei enää röhkinykään ja jouti roskikseen...pahanen possu. 
Omput on niin herkkua! Siemenet tosin poistetaan ettei tuu maha pipiksi...


Joulupäivänä käytiin metsäretkellä. Lunta on polviin asti, kyllä sai harppoa tosissaan... neitiltä hyyty välillä voimat ja osan matkaa mentiin konttaamalla. Leimuki sai ottaa isoja harppauksia, meinas välillä olla vähän uppeluksissa. Isojen ojien yli piti äitin "heittää" että pääsi toiselle puolelle ;) 
Nyt on satanu vettä muutamana päivänä ja ollu lauhaa, lumet on vähän päässy vähenemään mut ei ole sulanu kokonaan pois. Jospa suojais ens viikoksi luvattuja pakkasia vastaan.


Onneks on Tessu omasta takaa leikkikaverina. Kunnon vötkäle koko kissa, liekkö tämän mukavuudenhalusempaa olemassakaan :D Hyvää siedätystä Leimulle, Tessuki puree välillä poskikarvoista niin ettei Leimu uskalla liikahtaakaan. Oppii olemaan toistenki eläinten kans. Kisu taas on niin äksy ettei päästä lähelle ollenkaan, sen kans saa olla vähän varovainen.


Hirmu sulonen ja hyväluontonen koira, oppii nopeasti ja tottelee hyvin jo, kohta aletaan olla sisäsiistejäki, taitaa olla jo useampi päivä kun on viimeks sattunu sisälle vahinkoa. Eilen käytiin kattoon possujaki eka kertaa, pikkusen piti ensin haukkua mut pian nousi häntä pystyyn ja piti päästä tekemään tuttavuutta. Rohkea koira on, ei edes uudenvuoden raketteja pelännyt. Innoissaan juoksi ja peuhas ympärillä vaikka poksuteltiinkin.  


Että tämmöstä meillä. Huomenna sikalan pesuun ja siinäpä sitä vähäksi aikaa... kevättä kohti menossa! Hyvää alkanutta vuotta kaikille! :)

10 kommenttia:

Nettimartta kirjoitti...

Tosi suloinen ja puuhakas pentu. Varmasti on iloa koko perheelle.

Puutarhamyyrä kirjoitti...

Suloiset pennut;)

Satu kirjoitti...

Kyllähän tuollaisen höpöliinin kanssa saa hyvin ajan kulumaan :) Ja hyvä, että kuluu niin onpahan kevätkin lähempänä.

Maarit kirjoitti...

Oih, mitä ihania karvaturriaisia!

Maatuska kirjoitti...

Pennut on ihania, se aika vaan menee niin äkkiä. Nauttikaa nyt! Hupaisia nuo sakemannin pennun korvat, ne heilahtelee välillä miten sattuu :)

Navettapiika kirjoitti...

Ihania söpölääsiä! Pikkuuset on aina nii ihania, oli ne mitä lajia hyvänsä.
Teillon karehruttavan palio lunta. Meillon muutama sentti.
Mukavaa vuaren alakua!

Leila Kastelli kirjoitti...

Ihania kavereita!

Riitta Jylhä kirjoitti...

Kullannuppuja nämä hännänheiluttajat!
Selailen etsien uusia puutarhablogeja ja hämmästelen, miksen ole aikaisemmin Salaiseen puutarhaan liittynyt. Nyt siis liityn lukijaksesi. Tervetuloa myös minun Puutarhaeloa-blogiini.
Paljon olen löytänyt uusia innokkaita puutarhaihmisiä ja se tuntuu todella mukavalta. Puutarhainto sen kuin kasvattaa suosiotaan.
Oikein antoisaa uutta vuotta puutarhan parissa!

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista!

Meillä on remppahommat menossa, yläkerran laajennusta ;) Ei jouda nettiin taas ollenkaan, jää vastailematta kommentteihinkin.
Riitta, kiitos samoin ja tervetuloa lukijaksi! :) Pitääpä käyä sunkin blogis kurkkaamassa kun joutaa.

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Suloisia karvaturreja! Mukavaa alkanutta viikkoa!