perjantai 12. tammikuuta 2018

Sinivalkoista - haaste

Hyvää alkanutta vuotta ihan ensimmäisenä! 

Minä oon autuaasti nukkunu blogin suhteen alkutalven ja joulunki yli, ja varmaan nukkuisin vieläkin, ellei Satu olis nyt herätelly haasteen muodossa. Kiitos siis Satu herätyksestä, mukava kun on aihetta kirjoittaa :) Välillä onkin tutut jo kyselly, että etpä ole päivittänyt blogia, miksikäs et enää kirjottele? Ei vain ole ollut asiaa, taukoki tekee välillä hyvää. 

Haaste on siis alunperin peräisin Tiiulta Puutarhahetki - blogista, suomi 100 teeman merkeissä.  Haaste on marraskuulta, ja pitkä lista siellä olikin jo blogeja, jotka haasteeseen on vastanneet. Linkin takaa voitte käydä katsomassa muidenkin postauksia. 

Ja tällaiset ovat haasteen säännöt:
  1. Kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu/Puutarhahetki-blogista)
  2. Tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
  3. Haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
  4. Käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki-Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista-haaste -postauksen kommenttikenttään

"Haasteen tarkoituksena on juhlistaa Suomi100-juhlavuotta sinivalkoisin kuvin/postauksin. Kuvien ei ole pakko olla kukista ja puutarhasta, vaan kaikki kauniiksi ajattelemasi sinivalkoinen käy."

Ja vaikka nyt ei enää juhlavuotta eletäkään, niin ainahan sitä silti voi katella sinivalkoisia kuvia lisääkin, joten nakkaampa haasteen vielä eteenpäin:


(Teitä en listalta löytänyt, joten olettaisin ettette ole tähän vastanneet. Toki voin olla väärässäkin, en ehtinyt tarkistaa blogien sisältöä. )

Mulla nyt ei mitään kovin uutta ja ihmeellistä ole esitellä, aika vähän tuli otettua kuvia viime kesänä, kun kesä oli semmonen ku se oli. Mutta joitakin nyt tässä. :)

Ensimmäisenä tuli mieleen tietenki Lemmikit. Viime kesänä ihastuin niihin täysin, istuttelin niitä vähän joka puolelle pihaa, ne kukkiikin niin pitkään. Ja tiedän, että leviäminen voi olla ongelma jossain kohtaa, mutta näissä paikoissa se olis suotavaakin, niin voisivat toimia hyvinä maanpeittokasveina. En siis pistä pahakseni, vaikka vallan villiintyisivätkin. 

Toinen kaunokainen Siperiankärhön ensimmäiset kukat, niin ihanan puhtaan valkoiset! Semmosia kukkia jotka olis ihan sinivalkoisia, ei mulla taida juuri ollakaan. 


Pilvikirskikoiden valkoiset kukkapilvet sinistä taivasta vasten! Ai että tulee ikävä kevättä!


Kaukasiantörmäkukan taivaan siniset kukat. Kivikossa viihtyvä hidas leviäjä, mutta tosi nätti.


Yks lemppari, Japaninkurjenmiekka. Mä pidän kurjenmiekoista jo ihan heinämäisten lehtienkin takia, niillä saa mukavasti keveyttä perennaryhmiin. 


Kanadanvuokko ja kärpäset :D


Vaahteran lehdet sinistä taivasta vasten, tuo oli jotenki jännä päivä! Aurinko teki lehdistä niin heleät, ei sitä saanu edes kuvattua niin hienona kun se oikeasti oli! 


Koivujen valkoiset rungot ja Karpaattienkello 💕


Tässä kummatkin niin siroja, pienikukkaisia kaunokaisia, Rantatädyke ja Perhoangervo. 


Ja tietenki meidän valkoinen kaunokainen, vai komistusko se pitäs sanoa... Leimu 💗 Voiko koira onnellisemman näkönen olla?! :D Missä lie käyny rymyämässä, varmaan ollu tuolla lammikossa uintireissulla... ;) Leimu otti lammikon viime kesänä vilvottelupaikakseen aina kun tuli kuuma...

 

Me ollaan lenkkeilty ahkerasti ja nautiskeltu talvesta. Lapinkoira on lapinkoira, kyllä sen huomaa että talvi on sen mielestä parasta! Jokainen lumipaakku mikä ilmaan lentää pitäs saada kiinni... ;)

 

 Aurinkoiset, pakkasaamulenkit varsinki on ihania, näissä maisemissa silmä lepää! 
16 kommenttia:

Nettimartta kirjoitti...

Mukava haaste, kiitti! Sinulla on teemaan sopiva koira, josta olet napsinut hulvattomat kuvat.

Satu kirjoitti...

Olipa kiva, että tartuit haasteeseen! Sulla olikin mukavan paljon teemanmukaisia kuvia :) Eipä tässä ole itsekään kovin aktiivinen ollu blogissa, mutta nyt taas tuntuu, että jutun juurta saattaisi enemmän olla.

Teija kirjoitti...

Kiitos! 😊 jos tulis näitä haasteita lisääkin nii tulis päiviteltyä 😉
Jännä miten puhelimen näytöllä nuo kukkien värit on ihan erilaiset mitä tietokoneella! Kaukasiantörmäkukkaki näyttää enemmän violetilta kuin siniseltä...mut enemmän sininen se tuolla penkissä muistaakseni kyllä on.

Anneli A kirjoitti...

Tämä on mukava haaste, minäkin olen siihen tarttunut. Kivat kuvat ja koira on aivan ihana, teemaan hyvin sopiva. Mukavaa viikonloppua sinulle!

Tiina kirjoitti...

Hmm.. mitähän sieltä kuvatiedostoista löytyis.. minäpä koitan katsella. Sovitaanko että riittää kun katselen ne kukkakuvat, mutten laita haastetta eteenpäin? :D

Teija kirjoitti...

Kiitos Anneli, samoin sinne! 😊

Tiina, kunhan postaat vaikka ne meijän nähtäville 😉 onhan tuo haaste jo kiertäny aika monella...

Kukkaiselämää kirjoitti...

Kauniita kuvia! Ihana tuo pilvikirsikka. Jos puutarhaan mahtuisi, hankkisin...

Kruunuvuokko kirjoitti...

Ihanat kuvat. Tuollaisia kauniita lumisia maisemia kaipaisin kyllä tänne meillekin.

Sirkku kirjoitti...

Tämä haaste on aivan ihana tähän Suomen juhlavuoden tuntumaan. Kauniira kuvia oletkin laittanut haasteeseen!

Navettapiika kirjoitti...

Kivasti löytyy joka vuarenaijalta sinivalakoosia kuvia.
Pitäähän sitä ny Leimulla olla oma uimapaikka :)

Teija kirjoitti...

Satu, kiitos. Pilvikirsikka on kyllä kaunis mut kasvaahan tuo kohtalaosen isoksi. Teilläki on jo niin paljo kaikkea ihanaa!

Kiitos Kruunu Vuokko, nyt on kyllä lunta ihan älyttömästi viime vuosiin verrattuna!

Sirkku kiitän. 😊 Oot oikeassa!

Navettapiika, onhan tuolla koiralla kyllä niin paksu turkki että hyvähän sen on vilvotella välillä. Hauska kun hoksaa tuon lammikon 😁

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Ihania sinivalkoisia kuvia olet valinnut! Kiitos osallistumisesta haasteeseen!💙 Lisään postauksesi linkin haasteeseen vastanneiden listalle blogiini tänä iltana. Mukavaa sunnuntaita!

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Blogissani odottaa sinua uusi haaste.:)

Teija kirjoitti...

Ahaa kiitos 😊 pitää tulla katsomaan.

Navettapiika kirjoitti...

No ny saat haasteeta oikee roppakaupalla. Mullaki olis sulle haaste :)

Teija kirjoitti...

Sehän mukava 😁 minäpä käyn hakemassa ku joudan!