maanantai 22. tammikuuta 2018

Haastena Huhtikuu


Aurinko paistaa ja ulkona on mukavan kirpsakka 16 asteen pakkaskeli! Aamulenkillä posket uhkas jäätyä, mutta muuten tuolla pärjää hyvin, kun pukee tarpeeks vaatetta. Nyt on ihan oikein kunnon talvi ja tarviihan näitä pakkasiakin välillä. Jospa se tietäis edes muutamia hellepäiviä kesällä.  

Ja tästäpä voidaankin sitten hypätä suoraan seuraavaan haasteeseen, huhtikuun tai oikeastaan kevään tunnelmiin. Kiitos Navettapiialle kivasta haasteesta! :)
 Nyt kun on saanu näihin vastailla, on tullu ihan erilailla taas kesäpuuhat ajatuksiin, josko tässä pitäs alkaa suunnitella jo tulevaa kesää. Ja varsinkin näitä huhtikuisia tai oikeastaan toukokuisia kuvia kattelin, niin kyllä tuli niin ikävä! 

Huhtikuussahan meillä on vielä aika paksut hanget monesti, ihan loppukuusta ne vasta sulaa ja nyt tässä haasteessa mun osalta käytänkin toukokuun kuvia. 

Haasteen säännöt on seuraavanlaiset:
 1. Tee postaus ja kerro mistä haasteen sait
2. Kerro huhtikuusi viisi tärkeintä kevään merkkiä, jotka ilahduttavat sinun sieluasi voimakkaimmin. Etelärannikolla kevät on jo maaliskuussa  ja pohjoisessa toukokuussa, muokkaa haasteen kuukausi sinun kevääksesi. Huhtikuu on tässä vain keskiverto
3. Laita haaste kiertämään haastamalla kolme blogia.

Ihan ensimmäisenä keväällä kun lumet lähtee, on parasta kun pääsee poltteleen nuotiota ja paisteleen vaikka makkaraa. Mä en niinkään etsi penkestä kukkia tai alkuja, tai toki niitäkin tulee kateltua, mutta parasta on se kun voi olla ulkona ja tehdä jotain, nauttia siitä keväästä ja lämpenevistä ilmoista.Ylipäätään aurinko ja lämpö on ne jotka minut herättää! Vaikka mulla nyt onkin tämmönen työteliäs piha, niin minussa asuu aikamoinen laiskottelijakin, vai nautiskelija? ;) Terassille kun paistaa aurinko aika lämpimästi, monesti tulee otettua siinä jo aurinkoakin, vaikka ois lumet osittain vielä maassa. 
Ja parina tuo toinen kuva ihan siksi, että kyllähän sitä tulee penkeissäkin kyykittyä ja rapattua heti kun sinne vaan pääsee. 


Tämä kuva mahtaa olla ihan huhti-toukokuun vaihteesta. Lämmin etelärinne kun on, niin nurmikko alottaa kasvun tosi aikaisin. Muu luonto ympärillä on vielä aika ruskeaa kun meillä jo vihertää, samoin nuo lamoherukat puskee silmuja ihan heti kun lumet häipyy. Lamoherukat on ne ensimmäiset heräilijät täällä, monesti ne on täydessä lehdessä jo silloin kun sipulikukat vasta aloittaa kukintaa. Mä tykkään niistä kyllä sen vuoksi ihan mahottomasti, ei tarvi oottaa montaa viikkoa että on rehevän näköstä. 


Kulottaminen on kans yks parhaimmista asioista mitä keväällä saa tehdä. Muutamat penkit mä poltan kokonaan, tosin en sellasia missä on pensaita tai puita. Mutta esim. tämä missä on nauhukset ja viiruhelpi, tuikkaan sen tuleen kun sen verran kuivahtaa ja ennenkuin mikään lähtee kasvuun. Säästää haravoinnissa ja muutenkin siivoamisessa ;) Ja se savun tuoksu, se kuuluu ehottomasti kevääseen. Ja viimesenä sormet pitää tietenki saada upottaa multaan! Keväällä tuo mylläämisinnostus on yleensä aika korkealla, aina joku paikka tulee nostettua ylös ja laitettua uudestaan... jakamista ja harventamista yms riittää joka keväälle. 


Siinä ne mun 5 kuvaa tai asiaa jotka tuo kevään. Ja jottei nyt ihan värittömäksi jäis niin ekstrana vielä kuudes, jokavuotiset ensimmäiset kukkaset, kirjokevättähdet. ❤ 


Ja haaste lähtee seuraaville blogeille


Olkaapa hyvät! :)


Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

7 kommenttia:

Riina kirjoitti...

Nämä huhtikuu-haasteen postaukset ovat niin ihastuttavia ja voimaannuttavia. Melkein voi tuntea mullan tuoksun ja auringon säteet.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Ja minä kun luulin olevani lähes ainut, joka kulottaa joka kevät. Isolla pihalla kaikki työtä säästävät toimenpiteet joutuu ottamaan käyttöön ja kulotus on ehdottomasti juuri sellainen.
Hienot kuvat huhtikuustasi.

SariHanne kirjoitti...

Kevään aurinkoa odotellessa on kiva katsella näitä huhtikuun haasteen kuvia eri blogeissa. Kulottaa pitäis meidänkin pihassa pieni peltoläntti, jota on päässy ohdakkeet ja muut ei toivotutu valtaamaan. Josko sitä pikkuhiljaa sais vallattua takaisin :)

Eija kirjoitti...

Paljon kiitoksia haasteesta Teija <3 Katotaan, jos mä jo heräilisin talvihorroksesta.

Navettapiika kirjoitti...

Nuation savunhaju tuli tänne asti :) Aaah! Kivoja nua varahin kuivavat oleskelupaikat. Ja parashan on nauttia niistä ensimmääsistä lämmittävistä auringonsätehistä, ku kesällä ei välttämättä kerkiä. Mäki useen kulotan, vaan piänesti, kurijenmiakkapuskat.

Annika kirjoitti...

Tuo kukkapenkkien kulottaminen on minulle ihan uusi juttu. Eikö perennojen juuret kärsi siitä? Ei sillä, että en pääse tuota itse hyödyntämään, kun täällä avotulen teko pihassa on kiellettyä.

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)

Riina, samaa mieltä, ihan kaipuu tuli kevääseen!

Kruunu Vuokko, kiitos :) Näin se menee, apu se on pienikin apu. Mulle tuo kulottaminen on tuttua ihan lapsuudesta asti, pitää näitä jotaki perinteitäki kunnioittaa ;)

SariHanne, kannattaa sitä kokeilla, ainakin saa sitä kasvimassaa vähemmäksi maan pinnalta. Toki kulotuksella ei pääse eroon ohdakkeista yms, ennemmin se vaan helpottaa keväällä sitä että pääsee sen maan kimppuun paremmin. Vaatii varmaan kääntämistä ja kitkemistä. Kulotuksen jälkeen yleensä heinät yms rikkakasvit oikein villiintyy ja pääsee kunnolla kasvuvauhtiin.

Eija, jäädäänpä odottelemaan heräämistä ;) Mukava olis nähdä sunkin kuvia.

Navettapiika, kyllä mä koitan nauttia kesälläkin, mut tottahan se on että tekemistä on silloin kyllä vaikka muille jakaa...

Annika, toki tuo kulottaminen ei sovi ihan kaikille perennoille, mm kivikkokasvit ja ikivihreänä tai lehtensä talven yli säilyttävät ei sitä kestä. Mutta tämmösen isot, kuunliljat, kurjenmiekat ja muutamat muut kestää sen kyllä ihan hyvin. Tuli menee niin nopsaan paakkujen yli, ettei se ehdi juuria vaurioittaa mitenkään. Ja tuleehan siinä samalla maahan vähän tuhkaa, nopeampaa on moskat maatumassa ja semmosessa muodossa, että kasvit voi käyttää niitä taas ravinteiksi. :)