lauantai 3. helmikuuta 2018

Ruukutushommia tiedossa

Ihme ja kumma, kaikki mun vajaat 30 pelargoniaa on edelleen hengissä! 
Jokainen pukkaa uutta kasvua, osassa jo piiiitkää... pitäs varmaan alkaa pikkuhiljaa hankkimaan multaa ja alkaa herätellä noita uuteen kasvukauteen. Se mitä mä noille teen, on vielä arvoitus, ja mihin laitan ne kasvamaan, sitäkään en tiiä! Ei oikein ole tiloja, ehkä pitää ottaa ne tänne sisälle jonnekin. Tuolla saunakammarissa ei valo riitä, pakko kuskata ne muualle. 


Ja ämpärissä talvehtiva kääpiölummekin näkyy pukkaavan uutta kasvua... jospa sekin siitä vielä virkistyis. 


Ja nämä kaks ihanaa tuholaista jyrsivät puolet mun lumipalloheidestä...Liinu-sisko tuli meille Leimun luo hoitoon joksikin aikaa ja olihan niillä hauskaa! Aika raakasti saa puskaa leikata ja siistiä, jospa ei kovin tykkäis kyttyrää...Eipä täällä kummempia, aurinko paistaa ja pakkasia pitelee. Kunhan nyt tästä flunssakaudesta selviää niin jospa sitä ehtis vielä nauttimaan talvestakin. Ei vielä kovin keväisiä kelejä ole tiedossa. 
Tosin pieni varaslähtö keväälle on suunnitteilla, jos kävis hakemassa vauhtia tuolta Keski-Euroopan puolelta... ;)  
10 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Minullakin on toiveita saada pelargonioista ainakin osa selviytymään.
Täällä meilläkin on nyt pakkasta seitsemän astetta ja mikä parasta jo kasvienkin kannalta on se, että saatiin tänne taas ihan kivasti lunta. Mukavaa lomamatkaa, joka videon perusteella taitaa suuntautua Saksaan?

Teija kirjoitti...

Kiva että saitte sinnekin lunta 😊
Zurichiin me varsinaisesti mennään mut aikomus on käyä sieltä Saksan puolella Mainaun kukkaissaarella päiväseltään.

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Ihana viulumies. Olen joskus katsellut hänen tv-konserttejaan. Tykkään! Hieno matka tiedossa. Suloiset sisarukset. Minulla on pelakkavarasto lähes puolittunut. Joudun talvettamaan niitä ikkunoilla, kun ei ole muuta paikkaa.

Satu kirjoitti...

Sun pelakuut on kyllä virkeän näköisiä! Ja onpa huikean näköistä tuolla Mainaun saarella ♥

Pihan vuosi kirjoitti...

Vajaa 30 pelargoniaa! Sinulla taitaa olla kadehdittavat tilat niiden talvettamiseen. Minäkin ihmettelen mihin ne kaikki laitat. Ja tuo lumpeen talvettaminen kiinnostaa, en ollutkaan ajatellut että sen voi tehdä noin. Kokeiletko nyt ekaa kertaa vai oletko aikaisempina vuosina jo talvettanut lummetta?

Muori kirjoitti...

Sun pitää leikkoa nuita raakasti ettei niistä tuu roikuloita.

SariHanne kirjoitti...

Oma sulla hurja määrä pelargoneja! Ne on kyllä todella kauniita kukkia! Olisi mielenkiintoista kuulla myöhemmin kuinka tuon lumeen kanssa kävi, harvemmin olen törmännyt lumeen talvetusjuttuihin :)

Hanna Helena kirjoitti...

Pelargooniat vai pelargonit suomeksi, on jo unohtunut mutta viis siitä. Kevään ihme on aina uusi ja jännä kaikkialla. Besuch mal mein Blog, herzlich willkommen. Asun Eteläruotsissa jossa kevät saapunee hieman aikaisemmin mikä tarkoittaa vieläkin enemmän puutarhatöitä...

Leila Kastelli kirjoitti...

Meillä sanottiin kyllä suomeksi ihan pelakuu.
No täytyy olla tilaa moiselle määrälle pelakuita.
Itse olen iloinen myös niiden talvehtimisesta tuolla viileässä vinttihuoneessa. Nyt vain pitäisi alkaa mullanvaihtoon!

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)
Hidasta nyt tämä mun vastaaminen...

Ite asiassa mulla kun ei ole talvettamistiloja oikein kunnollisia, niin on vähän hakusessa tämä homma noiden pelakuitten kans. Saunalla on alle 10 neliön tupa ja siellä ne nyt on ollu. Olohuoneeseen varmaan täytyy raivata niille tilaa nyt kun pitäs vaihtaa uusiin multiin...ei ole muuta paikkaa.

Lumme on tosiaan ensimmäistä talvea nyt mulla, viime kesänä sen tilasin. Siitäkään ei siis aikaisempaa kokemusta oli, ihan vaan mututuntumalla mennään.

Virallisestihan pelakuu on pelargoni, mut kansan kielessä sillä on monta nimeä, vähän riippuu missä päin suomea asuu, että millä nimellä niitä puhutellaan.