perjantai 12. huhtikuuta 2019

Kevätmessujen parhaat palat - osa 2

Vielä pitää muutaman kuvan verran palata messutunnelmiin. Täältä on itekin mukava käydä myöhemmin muistelemassa, saa ajatuksetkin talteen kuvien lisäksi. 

Jonkinlainen muoti-ilmiö varmaan on nämä erilaiset ilmakasvit, amppelit ja kokedamat, eli viherkasvit, joiden juuripaakut on kiedottuna sammaleen sisään.
Pieni mehikasvi sopii kivasti lasipallon sisälle, näitä ei tarvi juuri kastella, lehtien sumuttelu silloin tällöin riittää. Itsekin toin tuliaisena pienen kokedaman, en tiiä mikä tämä kukka on, mutta söpö se on. Ja mullakin tuommonen lasipallo on, kun sain siskoltani sen lahjaksi, laitoin oman tuliaiseni sinne. Sitä tosin joudun kastelemaan välillä, kun juurilla on multa ja tuo sammal. Jotain koristekiveä tuo vielä kaipaa lisäksi, ei ihan yhtä hienolta näytä tuo oma lasipallo. Mutta tämä on helppo viherkasvi vähän vähemmänkin harrastaneelle. 



Tämmönen amppelirykelmäkin oli ihan hauskan näkönen, yksi amppeli yksinään oliskin vähän orpo, näin ne näyttää kyllä kivalta. Yrteille ja kesäkukille vois hyödyntää tätä tyyliä, osassa vois olla jotain kukkivaakin.


Ihanasti oli runsaana kukkivia tulppaaneja, kirsikkapensaita ja kukkaan hyödettyjä säleikköön sidottuja omenapuita. 





Hauska idea oli kasvihuoneen ympärille istutetut yrtit omenapuiden juurilla, tätä kannattaa toteuttaa ihan kotipuutarhassakin. Omenapuiden juurillahan ei saisi kasvaa nurmikkoa, koska se vie niin paljon vettä ja ravinteita puulta, että puu kasvaa hitaammin kovan kilpailun takia. 



Pylväisiin oli sidottu kauniit asetelmat ja lisänä kukkien seassa oli pienet ledivalot. Ihanat ois iltahämärässä, sopis hyvin juhlakoristeluihin.


Yhteen messuhallin nurkkaan oli rakennettu mallipiha, se tosin jäi mun mielestä niin piiloon, että löysiköhän tätä edes kaikki? Vähän hassu ratkaisu. Joka tapauksessa siellä oli esillä Ruduksen pihakiviä. Ne on olleet suosittuja asiakkaiden keskuudessa, kun olen itse aikaisempina kesinä tehnyt pihasuunnitelmia. Ruduksella on laaja valikoima kiviä ja hyvät ohjeet nettisivuillaan.




Uutuutena messuilla oli Ruduksen riimu-kivi, jolla saa tehtyä useammanlaisia kuvioita, ja välit voi täyttää vaikka mullalla ja antaa sammalen kasvaa niihin. Tämä oli hieno!


Toinen kiva uutuus Rudukselta oli isot betonilaatat, joilla saa tehtyä modernia, tyylikästä polkua pihalle.


Hauskat hyöteishotellit oli myös yhdellä osastolla esillä. Tässä on kyllä myös yks juttu, mitä aion askarrella vielä ennen kesää. Mehiläisten ja muidenkin hyötyeliöiden vähenemisestä uutisoidaan koko ajan, joten ei se kait haitaksi ainakaan ole, jos näin pienimuotoisesti niitä koittaa autella kotipihassakin. Jos kuitenkin oman pihan osalta hyötyisi siitä, hedelmäpuut sais pölyttäjiä ja tuhohyönteisillekin luontaisia vihollisia.




Muutenkin minusta näissä malliterasseissa ja muissakin osastoissa ylipäätään näkyi semmonen luonnollisuus ja lämpimät sävyt. Jokaisessa näissäkin on semmosta, mistä itekin tykkään kovasti. Tuli sellainen olo, että pitäs tuo omakin terassi koittaa sisustaa vähän jotenkin eri tavalla kuin ennen. Ja ehkä se on pakkokin. Kalusteet nimittäin jäi syksyllä tuohon ja nyt tuli keväällä katolta lumet alas suoraan pöydälle ja rikkihän se meni. 


Trukkilavasohva, jossa lavat oli piilotettu vanhoilla matoilla. Ei hullumpi idea! Ja miten helppo. Joku semmonen on ollut suunnitteilla jo useamman vuoden, kun sais aikaiseksi... tämä mun lista alkaa olla kohta melko pitkä!


" Kaasugrilli" keskellä pöytää? Oliskohan tuossa ideaa? Näitä oli kahdellakin eri firmalla. Hienohan tuo, mutta mitenhän toimii käytännössä...



Siis hyvät messut kaikenkaikkiaan!

Mutta kyllä parasta oli ihmiset! 
Ystävä matkaseuralaisena, jonka kanssa ehdittiin vähän kiertää Helsinkiäkin ja nauttia ihana aamianen Cafe Engelissä tuomiokirkon edustalla. Ja toinen ystävä, jota yli vuoden tauon jälkeen näin tuolla messuilla. Ja tottahan piti ottaa pari selfietäki, että pysytään meki ajassa mukana. 
Mukavia esittelijöitä, monet naurut naurettiin, välillä ihan mahat kippurassa. Hupaisaa löytää ihan oudoista ihmisistä sellaisia, joiden kans on heti ns. samalla aaltopituudella. 


Ja meilläkin on nyt kevät! Mustarastas lauloi eilen ensimmäisen kerran kuusen latvassa! ❤

3 kommenttia:

Navettapiika kirjoitti...

Erilaaset amppelit kiinnitti munki huamion. Tykkääsisin niistä, mutta ku meirän piha o nii tuuline. No, voihan sitä kokeella jotaki versiota. Nua lavakalusteet muaki o kiahtonu jo muutaman vuaren ja tekis kans miäli vaihtaa nykyyset niihi, mutta pitää ensi markkinoora isännälle irea ja se voi ollakki kovan tyän takana.

Nettimartta kirjoitti...

Täytyy opetella tekemään ryhmiä, niin amppeleista kuin kukkapurkeista, sillä semmoiset tuovat näyttävyyttä. Esittelit monipuolisesti messut ja tottakai pitää ottaa selfieitä!

Teija kirjoitti...

Navettapiika, ei muutaku ylipuhumaan isäntää, näytät tarpeeks erilaisia kuvia sohvista ja haaveilet, nii kyllä se tottuu ajatukseen 😉

Nettimartta, kiitos 🙂 mulla on vähän sama juttu, en osaa tehä tarpeeksi isoja ryhmiä, on aina yks ruukku siellä, toinen täällä...