perjantai 25. lokakuuta 2019

Talvea varten valmiina

Voi kun nyt tuntuu hyvältä! 
Saatiin pariksi päivää syyslomalaisia, puutarhuri-ystäväni ja hänen 2 tyttöään. Sain ottaa hieman rennommin, kuin ehkä muuten olis tullut otettua ja innostuttiinpa jopa puutarhahommiin. Tosin ehkä se nyt oli arvattavissa, että kun kaks yhtä hurahtanutta pääsee pihalle, niin jotain tulee tehtyä.

Muutamat kukkasipulit istutettiin maahan ja ruukuissa olleet kuunliljat ja patiovadelmat istutettiin väliaikaisesti kasvimaalle talvehtimaan. Muutenkin siistittiin pihaa, kerättiin patsaat ja kalusteet pois talven ajaksi. 
Kasvihuone saatiin siivottua loppuun, tyhjennettiin kaikki ulos ja järjestettiin, ja sisustettiin uudestaan pihalta talteen kerätyillä esineillä. Sain ihanan talvisen huvimajan ❤ 


 Päiväkahvit keiteltiin mukaan ja ihailtiin työn tulosta.

Yksin tuskin oisin jaksanut moista urakkaa tehä, joten aivan ihana kun sain innostuneita kavereita. Yhessä on kiva tehä ja touhuta! 

Koristeomenapuu ´Makamik´ teki tänä kesänä ensimmäisen kerran näin paljon omenoita. Lehdet on tippuneet, mutta omenat koristaa puuta vielä pitkään. Muutaman oksan pätkän raskin katkasta kasvihuoneeseen kukkaruukkuihin sammaleen sekaan koristeeksi. Aivan ihanan näkönen puu näin syksylläkin. 
Parin päivän ajan, noin viikko sitten saatiin jo nauttia ensilumestakin. Silloin oli vielä muutamissa puissa ja pensaissa ruskan sävyjä, nyt ei enää. Mutta niin ihanan näköstä oli, että pitää vielä laittaa muutama kuva tähän loppuun. Ensi viikolle lupaa jo pakkasia ja lunta, taitaa se oikea talvi nyt tulla. 
Ihana kesä takana. ❤ 
14 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Onnellinen olet kun sait apuja puutarhan syystöihin💚 Itsellä vielä paljon tekemättä ja kovin jo talvea pukkaa eteläänkin. Jos sunnuntaina saisi edes valkkarit maahan ja porkkanat ylös😊

Teija kirjoitti...

Minna, sanoppa muuta, ystävät on kyllä välillä korvaamattomia. Jospa saisit työt sille mallille, ettei kovin jää kesken jos talvi yllättää, työn iloa sinne! 😊

Sirkku kirjoitti...

Ihanan näköiseksi sisustitte kasvihuoneen, siellä kelpaa nauttia syksyn hetkistä ja joulun odotuksesta!

Teija kirjoitti...

Sirkku, kiitos 😊 pitää vaan koittaa muistaa käyä tuolla viettämässä välillä aikaa. Haaveilin että sais jonkulaiset jouluvalotvielä viriteltyä sinne. Semmonen iso risukranssi ois aika ihana.

Nila kirjoitti...

Mukavaa puuhastelua teillä siellä yhdessä. Ihanat taljat sinne voisi vaikka kellähtää selälleen ja tehdä ensivuoden suunnitelmia. Kahvit on parasta tällaisessa tapauksessa. Ihanan yleisilmeen saitte aikaiseksi.

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Tulipas kasvihuoneesta nyt viihtyisän näköinen! Tuolla on mukava käydä kahvittelemassa. Kauniit kuvat ensilumesta! Lumi ja ruska ovat kaunis yhdistelmä, joka ei ihan joka vuosi välttämättä toistukaan. Mukavaa lauantai-iltaa!

Nettimartta kirjoitti...

Kättensä jälkiä pitääkin ehtiä ihailemaan. Nättiä tuli, ja parasta oli tietysti hyvä seura.

Teija kirjoitti...

Kiitos Nila, senpä taijan tehäki joku päivä, otan paperia ja kynän mukaan ja alan suunnitella 😉

Minna, kiitos samoin sinne! Ei muuten monesti näin nättejä kuvia ensilumista saa. Harmittavan vähän aikaa vaan pysy ne lumet.

Nettimartta, oikeassa oot! On se vaan mukavaa kun on jonku kans niin samalla aaltopituudella, kaikki ei nimittäin jaksa aina näitä puutarhajuttuja niin innostuneesti kuunnella. 😄

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kasvihuoneesta tulikin viihtyisä ja siellä on varmasti kiva ehtiessään viettää aikaa ja juoda vaikka päiväkahvit.
Ihana on omistaa ystäviä jotka ovat tarvittaessa apuna.
Mukavaa lokakuun jatkoa.

Teija kirjoitti...

Niinpä, täytyy koittaa pitää talvellaki sinne polku auki. Kiitos samoin sinnekin! 😊

Navettapiika kirjoitti...

Kyllon kotoosan houkutteleva kasvarin sisustus. Kyllä siälä passaa kaffit juara, yhyres tai yksinki. En muistanukkaa, että makamikis o nua kivan näkööset omput (jäi erellisehen elämähän). Niistä saaki mukavat koristehet.
Onnittelut, paraspihakilipaaluhun osallistumisesta!

Teija kirjoitti...

Kiitos, ihan hupanen nähä miten tässä pärjätään 😉 Makamik on kyllä kaikinpuolin kaunis puu!

Aurinkokujalla kirjoitti...

Kaunis piha ja aivan ihana kasvihuone teillä.
Mukava kun sait apua, jos talvikin voi tulla milloin vaan.
Mukavaa keskiviikko iltaa sulle.

Teija kirjoitti...

Kiitos 😊 Talvi tosiaan tais tulla. Lunta on jo niin ettei nurmikkoa näy, ihan viime hetket oli kyllä siivota piha. Hyvää viikonloppua!