keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Laiskotellen kohti joulua

 Meillä on ollu lunta, onneksi melkeinpä koko ajan siitä lähtien, kun ensimmäiset lumet satoi. Valkoinen maisema vähän kompensoi tätä tämän vuodenajan synkkyyttä. Välillä oli tosi lumiset maisemat, mut sulihan ne vähemmäksi viime viikon aikana. 
Nyt taas näyttää kivalta ja Leimu nauttii. Alla olevat kuvat parin viikon takaa. 


Ei lapinkoira suotta ole lapinkoira, joka aamu pitää päästä yön jäliltä pyörimään hankeen. Ollaan lenkkeilty päivittäin ja lämmitelty jo vähän uuniakin. Yöt Leimu siis viettää sisällä, kun muuten tulis itku jos jäis yksin ulos. 

 

 Serkku-tyttöjä kävi kyläilemässä ja neidit kerkesi tehä hienon lumihevosenkin. Ja niin kivalta näytti niiden touhut, että piti istua kuono kiinni ikkunassa ja katella haikeasti ulos ja vähän vinkuaki. Ois niin haluttanu päästä mukaan leikkiin, vaan ei voi irti päästää kun sitten karattaisiin. 


Pikkuhiljaa aletaan valmistautua jouluun, kun vaan jaksais. Jos koittas tänä vuonna alotella vähä aikasemmin, niin ei jää kaikki sinne viimeseen viikkoon. 
On se noilla karvakavereilla helppoa...osaispa sitä iteki ottaa yhtä rennosti. :)7 kommenttia:

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Teillä on ollut tosi lumista ja kaunis maisema. Täälläkin on nyt reilu lumikerros, mutta pelkään tämän päivän sateen tulevan vetenä. Olisi mukavampi, että pysyisi maa valoisena. Olen puuhaillut havutöitä, mutta aika lailla laiskottaa. Ehkä joulukuun alku tosiaan pakottaa aloittamaan leipomisen ja muut puuhat, jottei tule kiire viimemetreillä. Eläimillä on kyllä hallussa tuo lepäämiseen taito!

Navettapiika kirjoitti...

Hyvä ku o ollu lunta koko aijan, o kasvit suajas paremmi. Meillon lumitilanne heitelly aika lailla. Hyvä sei oollu mihinää kohtaa ja ny tuloo vettä. Nua rennosti ku osaas ottaa, mitä karvakaverit :) Meillon ny erilaane joulu ku muina vuasina. Kokoonnutahan tyttärien tykö, aattona isännän ja joulupäivänä mun flikan tyä. Pääsöö itte vähemmällä höösäämisellä.

Sirkku kirjoitti...

Voi kun täälläkin olisi lunta ja kaunis talvimaisema! Eilen satoi vähän, mutta tänään jo vesisade huuhteli kaiken pois. Päivänvalossa otettuja kuviakin on kiva katsella, kun itse ehtii kotiin vasta pimeän aikaan. Oi, kun tulisi jo talvi!

Kruunuvuokko kirjoitti...

Lunta alkaa pikkuhiljaa kaivata jo tännekin.
Pikkuhiljaa olisi tarkoitus alkaa valmistautua jouluun, jottei kiire yllätä.
Suloiset nelijalkaiset lekottelijat.

Agnieszka Mikołajczyk kirjoitti...


Rakastan lunta, upeita kuvia.

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Karvakaverit osaavat todellakin ottaa rennosti :D Meilläkin oli alkukuusta pitkään oikein talvisen näköistä, sitten melkein kaikki lumet sulivat pois ja muutama päivä sitten satoi taas kunnolla uutta. Tänään on kaikki sade tullut vetenä, mutta vielä on maa valkoisena. Kunpa pysyisikin sellaisena, niin ei olisi niin pimeää. Joulu hiipii päivä kerrallaan lähemmäksi ja sittenhän se päiväkin alkaa taas pidentyä. Vuoden pahin aika alkaa olla jo siis ohi :) Mukavaa viikonloppua ja kuunvaihdetta!

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Jäi valitettavasti vastaamaatta näihin kaikessa joulutohinassa. Kiva kun käytte lukemassa ja jospa kommentoitte jatkossakin. ;)