maanantai 4. helmikuuta 2013

Sisustusjuttua...

Vaihteen vuoksi ajattelin päivitellä välillä näitä sisustusasioitakin. Ei pitkään aikaan ole tullut kirjoiteltua niistä mitään, tai oikeastaan eihän mulla täällä ole vielä sisustuksesta ollenkaan...vuodatuksessa oli jotain. Nekin kuvat kyllä katosi silloin, joten ajattelin laittaa niitäkin tänne uudestaan, uusien kuvien lisäksi. 

Minutkin on vallannut tämä valkoinen villitys.. ;) Silloin kun rakennettiin ja suunniteltiin sisustusta, en edes tiennyt että näinki ihania huonekaluja ja piensisustusta on olemassakaan! Nyt sitten pikkuhiljaa oon laittanu sisustusta uusiksi...joo tiiän, hulluahan se on, kun eihän me olla asuttu kun 5 vuotta vasta tässä uudessa talossa. Silloin tuli vaan hankittua jotain, että on edes huonekaluja, ei sitä niin kiinnittänyt enää rakennuksajan väsymyksen takia kovinkaan paljoa huomita siihen, miltä mikäkin näyttää ja mitä nyt huvittais katella seuraavat 20 vuotta. No, ei huvittanu, ei todellakaan! Meillä oli tumman ruskeaa aika paljon alkuun, mutta mulle se on liian raskas väri, suorastaan masentava! 
Onneksi mulla on ollut aina näitä kotikutsujuttuja, joilla oon saanut vähän tienattua rahaa ja käyttää näihin...eikai niitä muuten ois ollut edes varaa ostaa. Ja ilme on kirkastunut kummasti, sekä talossa että emännällä :D 

Olohuoneen kirjahylly meni vaihtoon nyt viimeisenä. Tässäpä kuva entisestä. Olihan se aikansa ihan hyvä, mutta lasten kans kuitenkin aika epäkäytännöllinen. Ainut hyvä puoli tuossa on tuo vitriini. 

Ja uus versio siitä seinästä näyttää tältä :) Ja nyt oon kyllä enemmän kuin tyytyväinen! 
Pianonkin löysin pari vuotta sitten, sekin sopii tänne kuin nakutettu. Vanha ja aivan ihana sointinen piano,jossa laatu ja ulkonäkö molemmat kohdallaan!


Hyllyn päällä istuskelee mun vanha posliininukke. Oon joskus pikkutyttönä saanut sen kummi-tädiltäni. Ihmeesti on säilynyt tähän päivään asti, tosin sillä ei ole saanut leikkiä, koristeena lähinnä ollut.Ite seinähyllyt ostin Ikeasta.

 

Korkeamman kirjahyllyn löysin erään sisustusliikkeen alennusmyynnistä ihan pilkkahinnalla...sinänsä ei ihan ole samaa tyyliä muiden kans, mut säästin siinä niin paljon, ettei se haittaa vaikka vähän poikkeaakin. ;) 
Hyllyn ylä ja alalaidoissa kauniit kaiverretut koristeet, näihin ihastuin heti kun näin tämän. 


 Senkki on taas Kaunis koti Vilhelmiinasta, sieltä on tullut ostettua jonkin verran somisteita. Tosin sinne ei kärsi mennä kovinkaan usein, tulee liian kalliiksi ;) Ikean hyllyjen kannattimet löysin myös täältä... Senkin päällä pieni jalkalamppu Jotexilta.


Pianon päälle hankin Partyliteltä nämä kynttilänjalat, emännänlahjaksi. Aivan mielettömän kauniit, en pois enää kyllä antais.


Muuten olohuoneen kalusteet on pysyneet kutakuinkin samanlaisina. Järjestyksen pyöräytin vaan toisin päin, kun viimeksi siivosin. Sohva on ennen ollut ikkunan edessä, vaan siinä otti aina kylmä veto niskaan, kun ikkunat on noin matalalla. Mennään nyt tällä järjestyksellä kesään asti. Tosin verhot ja matot on vielä joulun jäljiltä, ne pitäs vaihtaa kun vaan saisin aikaiseksi.


 Sohvapöytä on kolhiintunut matkan varrella...pintamaali on todella huono! Lapset kun on teippejä ja tarroja aina toisinaa liimailleet pöydän niin aina lähtee teipin mukaan maali pöydän pinnasta. Toisaalta se nyt ei hirveesti haittaa, muutenkinhan tämä on tehty vanhahtavan näköiseksi. Vieraat on luulleet että ne läntit kuuluu asiaan.. ;)

Sohvapöydälle löysin Kärkkäiseltä söpön pienen kynttiläsomisteen... ihan niinku linnunpesä :) Kesällä meinaan käyttää tätä maljakkonakin.

Ja minun rakas puutarhapenkkini viettää taas talveaan meidän makkarissa. Kesän tullen se lähtee jälleen puutarhaan, jos vaikka joskus ois niin paljon aikaa että siinä joutais jopa istuskelemaan...


8 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Vaalea sisustus on omaankin mieleen. Partyliten kynttilänjalat ovat tosi hienot ! Se oli hyvä emännän lahja. Pitäiskähän munkin pitää kutsut ;)

My life kirjoitti...

Tosi kaunista! Ihana puutarhapenkki!

Satu kirjoitti...

Kaunis koti teillä! Niin se sisustusmaku muuttuu vuosien saatossa. Meillä on remontti yläkerrassa menossa sen pienoisen tulipalon takia ja kummasti alkaa katsella uusin silmin myös muuta taloa...vaarallista ja kukkaron päälle käyvää!

Marionella kirjoitti...

Hihii. Asioita, joista ymmärrän enemmän ku kukkasista. :) (Vaikka nekin kauniita..)

Kaikista pelottavinta, että meillekin on rantautunut melko monta valkeaa kalustetta.. :) Vitriini ja matala tv-taso ja vielä pitäs ostaa toinen kapeempi vitriini. Ikean Hemnes- sarja on aika kiva, eikä niin mahottoman kallis. Ja on vieläpä aika hyvälaatunen, ei mitään lastulevymoskaa. Ja saman sarjan valkoset yöpöydätki meillä on.. Joo, mutta musta seinä pitää edelleen pintansa.. ;)
Tuo lamppu on kyllä ihana. Jonku tollasen voisin ottaa meillekin. Eikä nuo kynttilänjalat oo hullummat nekään.. Mikähän virus muhun on iskeny.. ? ;)

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kaunis koti sinulla ja tuo nukkesi on ihana.

Puutarhuri kirjoitti...

Kiitos...
Tämä on kyllä yhden sortin tautia. Tosin ei mulla enää ole kauheesti uusia hankintoja tiedossa, rahapula on aika hyvä lääke tähän tautiin. Tosin nyt tuli kyllä muutakin rahanmenoa kun meni tuo kasvihuone. :( Kyllä mua masentaa.

Anonyymi kirjoitti...

Mikskähän mun aikasempi kommentti ei näy... ihana koti teillä! Viihtyisää :) VK

Puutarhuri kirjoitti...

kiitos. :) En tiiä, mikä tätä välillä vaivaa. Ei aina pysty itekään kommentoimaan toisten juttuja, jostain syystä ei vaan saa kommentteja näkymään.