torstai 7. helmikuuta 2013

Voi tätä murheen päivää...yhyyy!

Minun kasvihuoneen katto on rösähtäny! :( Äsken ikkunasta huomasin, että se notkottaa...kävin ulkona katsomassa ja kyllä se on mennyttä...ei siitä enää saa kasvihuonetta. Voi itkujen kevät! :( :(
Onneksi silti päädyt on kutakuinkin pystyssä, jos sais viiniköynnökset pelastettua sieltä pois. 
Valkoiset puutarhakalusteetkin on siellä ja pöytä on jäänyt just alle, vääntyny mutkalle sekin. :( 


Pari viikkoa sitten kun laittelin niitä hajupalloja omenapuille, ei ollu edes lunta kovinkaan paljoa siellä katolla. Mut ei käyny mielen vieressäkään, että pitäs käydä tiputtelemassa niitä pois...eikähän se painavaa sillon ollut, kuiva pakkaslumi.
Nyt oltiin alkuviikko seinäjoella, sillä aikaa tuo on tapahtunu, viikonloppuna se oli vielä ihan kunnossa. Eikä tuota lunta nytkään ollut siellä kovin paljoa, suunnilleen 10- 15 cm, vaan kait oli niin painavaa ja märkää, kun viime viikolla kävi se lämpötila nollassa. Ois pitäny tajuta, mutta kun en tajunnu! >:( 
Mistäs minä nyt uuden saan?!

16 kommenttia:

My life kirjoitti...

Voi harmi! Tiedän tunteen. Meidän pikkukasvarista meni kaikki lasilevyt rikki katosta pari talvea sitten. Tilattiin netistä uudet kennolevyt tilalle ja siitä lähtien on talveksi laitettu katon päälle liukas pressu, jotta lumet tippuvat pois katolta.

Ei noita juttuja aina huomaa ennen kuin on vahinko jo tullut..

Harmi, että sulla meni pöytä ja viiniköynnöskin on siellä.

mehilainen75 kirjoitti...

:( onpa kurjaa!

Tuija kirjoitti...

Todella harmillista. Meillä sellainen kennolevy-kasvihuone, josta joka talvi irtoaa levyjä katosta. Mutta eihän se ole mitään tuohon verrattuna :(. Ja ensimmäiseltä kommentoijalta sainkin vinkin, miten ensi talvena säästymme vähäisiltäkin tuhoilta.

Tiina kirjoitti...

Voi eikä!!!!! :(:(:( Surettaa sun puolesta ihan hirveesti,kamala menetys! Lumi on niin yllättävän painavaa.Mä ostin sellasen teleskooppivartisen härvelin,jolla voi vedellä kattolumia alas ja sitä käyttäessäni oon huomannut,että ihan pakkaslumikin on katolle tuulen mukana kasautuessaan tosi painavaa.Ja sit kun vielä suveaa...voih,mä niin myötäelän sun harmitusta.Haleja <3

Eija kirjoitti...

Voi, kun surkea ja masentava kuva. Tuota ei varmaan saa korjattuakaan. Lunta tulee niin paljon kerralla, ettei noita romahduksia aina kerkeä ennakoida.

Tiina kirjoitti...

Voi ei :/

vaalean vihreää kirjoitti...

Otan osaa. :( Suru puserossa.

Kruunuvuokko kirjoitti...

Suvilumi on yllättävän raskasta ja se saa usein pahaa jälkeä aikaan.

Satu kirjoitti...

Onpa lohduton näky! Älä kuitenkaan masennu vaan nokka pystyyn ja uutta suunnittelemaan. Pelastat sen mikä pelastettavissa on :)

Nummentonkija kirjoitti...

Voi, harmi. Ikävän opetuksen sait ja paljon lisätyötä, kun keväällä muutakin askarrusta olisi ja sinulla paljon suunnitelmia. Viiniköynnökset sentään varmaan säilyvät hengissä ja jos hiukan vaurioituvat, kasvavat sitäkin kiihkeämmin.

Vianna kirjoitti...

No voi :o( On sulla ollut hyvin tilaa kasvatella taimia ja muutakin, hulppee huone. Itsekin haluaisin muovihuoneen, kun nuo kennolevyt lentelee joka talvi johonkin ja välillä pitkin kesääkin. Toivottavasti tuo jotenkin "korjaantuu".

Puutarhuri kirjoitti...

Kyllä mun varmaan pitää tilata uusi, on niin pahasti rikki, ettei sitä saa korjattua enää. Tai sitten pitää tehdä se itse, isännän avustuksella. Jos sais jostain metallikehikon, se kestäis paremmin, mitä puu.
Aikaisempina vuosina oon kyllä käynyt joka talvi pudottelemassa lumia pois katolta. Nyt en vaan yksinkertaisesti muistanut koko hommaa. Tuskin unohtuu enää toista kertaa.
Noh, oppia ikä kaikki...ei auta! Kesällä uus pystyyn, entistä parempana.

pioni kirjoitti...

Voi harmi!
Täytyypä tarkistaa omani...

Pelaguu kirjoitti...

Voi ei!! Osanottoja kasvihuoneesi vuoksi. :( Jännä nähä mitä keksit tilalle. Jotain paljon hienompaa. :)

vaalean vihreää kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus. http://vaaleanvihrea.blogspot.fi/

Puutarhuri kirjoitti...

Kiitos :) Käyn lukemassa lapsille iltasadun ja tulenkin heti samantien takaisin.