maanantai 20. toukokuuta 2013

Kesä kesä kesä...

Niin lämmintä ollut nyt pari päivää, että! Toivottavasti nämä lämpimät kelit ei jää tähän Toukokuuhun, vaan jatkuis pidempäänkin. Onhan tässä sadekesiä saatu jo kärsiä ihan tarpeeksi!
Ja voi voi ette usko! Mun puupioni on tehny 2 kukkanuppua! Elämänsä ensimmäiset! :) Tämä ilo korvaa taas monta menetyksen tunnetta! Jännääminen tässä vaan hallaöiden kans, ne pian paleltuu jos kovin uhkaa kylmetä. Ei onneksi ainakaan vielä taida olla luvassa.
Ja lisäksi vielä kukan värikin vähän jännittää, onko se lajike se mikä luvattiin, vai joku muu...Kiinan ja Suomen välillä kun se on matkustanu, niin kaikkihan on mahollista. Vaan samapa tuo, puupioni ku puupioni :)

Kaukasianpitkäpalkokin taas ilahduttaa, vaikka se joka talvi vähän kärsii liiasta kosteudesta. Ja tietenki tulppaaneja, narsisseja, ihan ensimmäiset tässä. Lisää nousee, viikon päästä voi olla tarjolla jo runsaampia kuvia. Viiruhelpi sai tulen niskaansa. Se kun on niin pitkää aina ettei tuommosta heinämäärää viitsi haravoida, helpommalla pääsee kun kulottaa pois. Muutenkin se tykkää kulotuksesta, lähtee nopeesti kasvuun. Ja saispahan muutki roskat penkistä samolla tulilla pois. Ja kyllä se kulottaminen ja roskien poltto kuuluu kevääseen...savun haju ja heräilevän luonno tuoksu.Ja töitä riittäis, het vaikka muille jakaa! Oon ite ehtiny tasa 2 päivää tämän kevään aikana touhuta pihalla, joten vielä on reilusti yli puolet pihasta siivoomatta. Töitä on muualla ihan mahottomasti, mikä on hieno asia. Mutta sen varjopuolena nyt jää oma piha niin vähälle hoidolle, että saa nähä miten helisemässä mä sen kans vielä tässä kesän päälle oon. Tosin on kalenteriin varattu ihan lomaaki, en mä koko kesää aio täysillä painaa. ;)  


Ja tässä tämän talon laiskin asukas! Ei enää helpommaksi voi ruokataukoakaan tehdä...vois kuvitella että 2 vuotias kolli lähtis tyttöihin, vaan eipä tuo laiskimus yritäkään. Kotona ruokakupin vieressä on niin mukavaa... ;)7 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ne on mammanpojat tuommoisia ;-)
Ihania kukkasia, todella kaunista ja tästä kesä lähtee! Toivotaan että tulis ihana lämmin kesä.

Pelaguu kirjoitti...

Samallalailla se meijän Roosakin syö ruokansa, vaikka koira onkin.. hauskat on tavat hällä. :) Sieltä se kesä näyttää tulleen meillekin.

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Meidän Mikkikin syö usein makuultaan. Mikki on kultaisen noutajan pentu. Kaunista sulla on jo nyt ja vielä kauniimpaa tulee, usko pois!

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Onnittelut puupionisi menestymisestä. Laitahan kuvia pionistasi, kiinnostaisi todella paljon. Hyvää päivänjatkoa ja toivottavasti ehdit nauttia myös puutarhastasi työkiireistä huolimatta.

tiina-muori kirjoitti...

Ei mittää auttanu mun tuhkan kylyvö mansikkamaalle, eilen nitistin sieltä kauhiasti hillakuoriaisia. ihan tympäsee ko ne inhottavat ötökät syö mun mansikan lehet ja niitä on nii inhottava nitistää ku ne pittää sormin litistellä. Yök! Ja niitä on palio ja sielä ne päällikkän kököttää... viheliäiset! Onko niille mittää muuta kuria olemasa?

Puutarhuri kirjoitti...

Saila, vai mammampojat...Heli kyllä tuumas mulle, ettei ainakaan kissa oo emäntäänsä tullu ;) Ehkä se on tuon 6v. neitin ansioita, se kun sitä aina lellii ja hoitaa. :)

Tinde, on niille, myrkky. en tiiä vaan minkä nimisiä myrkkyjä nykyään on olemassa. Karatella ne ainaki häviää, vaan ku ei sitä enää saa. Ne on kyllä inhottavia, ei sun auta ku nipistellä niin paljon ku suinki ehit. Ja munat kans pitää liiskata sieltä lehtien alapinnoilta. Mulla ei ainakaan vielä näkyny yhtään ku tongein tuolla tänään.

Kruunu vuokko, kyllä varmaan tulee laitettua kuvaa. Eikai sitä malta olla hiljaa, jaettu ilo on kaksinkertainen ilo :) Tänään ja eilen oon saanu ihan hyvästi taas pihaa kuntoon. Vielä kyllä tekemistä riittää, mutta nyt jo vähän ressi helpottaa kun näkee työn jäljen. Enää pari penkkiä siivoamatta talven jäljiltä.

Päivi kirjoitti...

Hei Tiina-muori. Pölyimuri on paljon miellyttävämpi ja helpompi konsti hillakuoriaisten poistamiseen. Toukat vaan joutuu liiskaamaan.