perjantai 31. toukokuuta 2013

Mansikkamaan rivivälit kuntoon

Sain viimein päätökseen syksyllä aloittamani urakan tämän mansikkamaan kans. Riviväleissä oli kankaat ja hakkeet mutta ruohottunu jo sen verran, että päätin tehä uudestaan. Joten kankaat ylös, vanhat hakkeet pois  ja perusteellinen ruohous. 
Mansikkapenkkienki kankaiden reunat oli osittain lähteny irti joten kaivoin nekin ylös kaikki ja laitoin uudestaan.  Sitä kun on sen verran pihi, ettei raskinu ostaa uusia kankaita, putsasin ja kuivasin vaan entiset ja laitoin ne takaisin. ;) 5 cm uutta haketta pintaan ja hyvä tuli.


Eiköhän tässä taas muutama vuosi päästä eteenpäin. 4 vuotta meni entiset, ehkä mä sitten 4 vuoden kuluttua raskin uusia kankaatkin. 


Pojat kitkee voikukkia jätskitötterö palkalla... ;) Piti ostaa lapsille omia puutarhahanskojakin, kun kuulemma ei muuten voi tehä töitä.


9 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Tuolla tavalla tulee niin siisti mansikkamaa! Ja näköjään vanhat kankaat on ihan kelpo tavaraa vielä.
Kiva kun lapset tekevät kans pihahommia!

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Noin ne lapset oppivat työn tekoon. Hienoa. Sama meininki on meilläkin ollut. Hieno mansikkamaa.

Emilie kirjoitti...

Hm, menee vielä kun lapset ovat pieniä, mut ootas muutama vuosi...
Siisti on kyllä mansikkamaa, kun noin hienosti laittaa.

Eija kirjoitti...

Noin isosta mansikkamaasta saatte varmaan paljon satoa. Mansikkakangas on kyllä kätevä, kun ei rikkaruohot kasva. Miten lannoitat mansikat keväisin ? Itse leikkasin mansikkojen aukkoja suuremmiksi, että sain laitettua hevonkakkakompostia juurille.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania pikkuapulaisia sulla! :) ja hieno mansikkamaa! -V.K.

Emännys kirjoitti...

Kiva nähdä miten ratkaisit "riviväliongelman". Me otettiin muovit pois mansikkamaasta ja piti uusia tänä keväänä... Perheenlisäyksen takia lykättiin mansikkamaaprojekti syksylle. Nyt on hyvää aikaa perehtyä, miten se maa kannattaa perustaa.

Voi, olisipa meilläkin jo mahdollista käyttää apujoukkoja voikukkasodassa! Niitä meinaten piisaa!

Hilu kirjoitti...

Ompas hyvän nököinen mansikkamaa. Minä olen haaveillut myös mansikkamaasta, mutta taitaa vielä tämän kesän osalta jäädää haaveeksi.

siivous kirjoitti...

Wau, ihailtavaa aktiivisuutta! Kyllä suomalaisella oma mansikkamaa pitää olla:)

Puutarhuri kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Nyt on puutarhuri ollu sen verran kiireinen taas, ettei ole joutanu täälläkään käymään. :)
Emilie, nuo pienemmät pojat vielä tekee jätskipalkalla, mut koululaiset alkaa olla jo vähän vaativampia tapauksia... ;)

Eija, en mä lannoita niitä mitenkään. Perustamisvaiheessa laitoin sitä hevosensontakompostia, ja se on riittäny ihan hyvin tähän asti. Mansikka ei kaipaa kovaa lannoitusta, rehevöityy vaan liikaa ja verottaa sitä kautta satoa. Syksyllä laitan raemaisen syyslannoitteen. Sitä pitää laittaa, että jaksaa tehdä kukka-aiheet seuraavaa satoa ajatellen.