sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Nyt harmittaa! :(

Tuo kasvihuone nimittäin. Siellä kun kasvaa 2 viinirypälettä, toinen venäläinen ´Jubileinaja Novgoroda´, joka tekee vihreitä rypäleitä ja toinen on se punainen Zilga. Ja nyt tuo vihreä tekee ensimmäistä kertaa kunnolla satoa. Rypäleterttujan on tulossa n. parikymmentä pikaisen laskutoimituksen mukaan. Ja enhän mä nyt voi repiä tuota kasvihuonetta tuosta pois! :( Pakko odottaa syksyyn ja korjata se sitten, tai ostaa uusi. Ei tuota kyllä kovin huvittas katella, vaan mä kyllä ehdottomasti haluan saada nuo rypäleet kypsäksi asti! 

Muuten nyt kurkkujen ja tomaattien osalta mennään ihan patiomallilla...pensastomaatti ja amppelikurkkua laitoin seinäamppeleihin, en sen kummempaa nyt tälle kesälle edes yritä. 


Ensiavuksi nyt tuettiin rösähtänyttä kattoa parilla heinäseipäällä sen verran pystyyn, että just pääsee kulkemaan läpi. Että pitää munki näköjään kaikki oppia kantapään kautta! Voi olla etten toista kertaa unohda käydä pudotteleen lumia pois kasvihuoneen katolta...liika kova opetus. ;)


No ja sitten taas kukkapäivitystä... menee tämä aika niin nopeesti, ettei taho perässä pysyä. Omenapuutkin kukki kerranki runsaammin. Näyttäs olevan kymmeniä omenia tälle kesälle tulossa. Päärynätki selvisi hengissä, toinen tosin palellutti vähän latvaa, mutta kasvaa taas kovaa vauhtia. 


Harmi kun tuo kukinta kestää niin vähän aikaa, vois tuosta nauttia kauemminkin!

Tulppaanejakin vielä löytyy.  Vaikka nämäkin kuvat on viikon takaa. Ja ihania kerrottuja narsisseja, lajiketta en tullu laittaneeksi talteen, joten en muista mikä tämä on. Tosi sieviä, ihanan värisiä ja mallisia! En kyllä edes muistanu tämmösiä istuttaneeni. 


Kirjopikarililjaakin on yllättäen ilmestynyt penkkiin valkoinen yksilö. En kyllä muista tämmöstä istuttaneeni, eikä noita ole kuin yksi tuossa. Aika sievä!


 Valkoinen pihasyreenikin on jo kukkinut! Aivan kumma tämä kevät ja kesä ollu, heinäkuulle ei varmaan jää mitään kukintaa, kun ajuruohot ja monet muut keskikesän kukkijat on jo nyt kukassa!


 Ja mun rikkaruohourakka jatkuu ja jatkuu...meinaa levitä homma käsiin, kuten kuvasta näkee...ei ole meidänkään pihalla joka paikka siisti ja hienon näkönen, kaikkea muuta! Sitä on vaan kuviin niin helppo rajata ne epätäydelliset kohdat pois...joten älkää liikoja luulko tästä :D Että hommaa riittää! 

Mukavaa kesän jatkoa!

 

8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Homma on loputonta, ja on lohduttavaa nähdä että samanlaista se on muillakin.
Ihania kohtia löytyy näköjään runsain mitoin :-)

Pilvikirsikka kirjoitti...

Tuhoja sitä on talven jäljiltä täälläkin. Makamik ei nyt kuki ollenkaan, viime kesänä ihan valtavasti kukkia. Syreeni joka piti olla valkoinen, mut olikin vaalea violetti, on ilm. paleltunut niin, että vähän alhaalla on vihreää. Sitten itsekasvattamani kultätyräkki on joistakin kohdista mennyt niin, että vain pari-kolme versoa nousee.
Ja rikkaruohoja riittää, ei kasvimaalla, mutta perennojen seassa. Taistelu on loputonta. Ja ukonhattu mustanaan kirvoja, millähän nekin sais pois?

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Mulla oli juuri viimeiset kaksi päivää kitkemistalkoot. Nyt on vähän aikaa taas siistiä. Toivottavasti ei innostu mahdottomasti satamaan.

Anonyymi kirjoitti...

meillä ei nyt omenapuut kukkinu juuri ollenkaan, joten omenoita on varmaan turha ootella...
-maima

Eija kirjoitti...

En minäkään malttaisi kasvihuonetta purkaa, kun viinirypäleissä on satoa tulossa :) Meillä lähti nyt vasta hiljattain Zilga kasvamaan. Luulin jo sen kuolleen.

Maarit kirjoitti...

Minäkin varmaan odottaisin viinirypäleiden kypsymistä. Kauniita kuvia, kiitos!

Jari kirjoitti...

Hei

Näyttääpä teillä hienolta. Huomasin että rautatienomenapuunne kukkii runsaasti. Ajattelin varoittaa, että se voi tuon ikäisenä myös ratketa mikäli satoa tulee paljon. Appivanhempieni mökillä kävi juuri niin suhteellisen samanikäiselle ja kauniille rautatienomenapuulle ja se jouduttiin sen jälkeen kaatamaan.

Jari

Tervetuloa tutustumaan blogiimme: Pieni puutarha.

Puutarhuri kirjoitti...

Jari, kiitos huomiosta. Kyllä siihen näyttää tulevan aika runsas sato, täytyy pitää silmällä ettei käy huonosti. :)