maanantai 24. kesäkuuta 2013

Juhannuksen aikaan

Niin se tämä aika taas on mennyt, meinaa päivitykset jäädä tekemättä. 
Juhannusta vietettiin aika rauhallisissa merkeissä. Sukulaisten luona kyläiltiin, yhtä kokkoa käytiin ihastelemassa, sekä kestitettiin vieraita ihan täällä meillä. 
 Ihan luontoakin piti ihastella ja kuvata...jotenki niin kaunista tuo ihan tavallinen koiranputkikin, kun ilta-auringon säteet siihen osui. Samoin rannalla kasvavat heinät. Molemmat soveltuu hyvin kukkakimppuihin, ilman näitä ei Juhannuskaan tunnu Juhannukselta...


Taas on ilmaantunut uusia muunnoksia mun kukkapenkkiin. Elleninneilikan siementaimet on ihan eri värisiä, mitä itse emokasvi. Osassa keskusta on ihan violetin punainen, osassa ruskehtava, poiketen kuvan keskellä näkyvästä alkuperäisestä emokasvista. Jännää, minkähän kanssa nämäkin on risteytyneet?


 Ruusut on täydessä kukassa lähes kaikki ja kukkia on tosi runsaasti! Ylhäältä vasemmalla Torniolaakson ruusu ja Wiljamin keltaruusu. Alhaalla Papulan ruusu, joka on Juhannusruusun yksi muunnos, sekä ihan perinteinen Suviruusu.
Perennapenkki kukkii ihan mahdottoman komiasti! Ainut varjopuoli tässä on se, että loppukesälle ja syksyllä ei enää kukkivia näytä riittävän, kun kaikki on pari viikkoa etuajassa...


Puutarhakalusteetkin piti uusia, kun entiset (yläkuvassa vielä yksi tuoli) jäi talvella sinne sortuneen kasvihuoneen katon alle ja meni rikki. 


On siellä jossaki mun porkkanat...


...on ne! :D Hieman pääsee välillä ryöstäytymään tämä homma, mut jos se taas vähä aikaa menis. 


Olkikate nyt testauksessa herneiden välissä. Katotaan miten käy kasvun, pitäs pysyä kosteuden tasaisena ja rikkaruohojenkin paremmin kurissa. Ruohosipuli ainakin tykkää...

  
Punainen särkynytsydän talvehti hienosti. Ja tämä on nyt oikeasti tummanpunainen, ei se perinteinen vaalean punainen. Hienon värinen! Yöhallojakin kesti huomattavasti paremmin mitä valkoinen ja se perinteinen! Joten voin suositella! :)


Ja lopuksi vielä hieno Tummakurjenpolvi, yksi niistä harvoista tummakukkasista perennoista! Tosin kameran valotus ei ihan kohillaan, luonnossa näyttää vielä tummemmalta, kaunis!


4 kommenttia:

Maarit kirjoitti...

Kaunis tuo tummakurjenpolvi! Ihastuttava!

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Todella kaunis tuo keltaruusu! Pääsi hankintalistalle..

Pelaguu kirjoitti...

Niinhän se on nyt tuon kukkimisen kanssa, kun samaa taidettiin pohtia Särkän vierailulla, että kun nekin taitaa jo nyt kukkia mitkä normaalisti kukkii elokuussa ja loppukesällä, osa ainakin, että mitä sitten kukkii enää kesän lopulla..

Maria Sulonen kirjoitti...

Tuolla on noita ihanan pöhköjä Elleninneilikoita. Ne on mun lemppareita edelleen. :)