perjantai 5. heinäkuuta 2013

Heräteostoksia ja myrskytuhoja

Löysin Kaunis koti Wilhelmiinasta alennusmyynnistä puoleen hintaan aivan ihanan enkelin! Jo pidemmän aikaa oon näitä ihastellu, vaan ei ole raskinu ostaa...joten nyt nappasin mukaani, tottakai! Vähä jäi harmittaan, että ois pitäny ostaa toinenki...=P Sinne jäi vielä muutama.
Enkelit sopii niin hyvin puutarhaan, kuulemma kestää vielä läpi vuoden olla ulkona, eikä mene huonoksi. 


 Enkelin vieressä pioni ´Bowl of beauty´


 Ja niin tuli taas lisää töitä! Kamalat vesisateet vei mun käytävät mennessään... yli 20 cm syvyisiä uomia jäi jäljelle, sorat on yhdessä kasassa aina jossain alhaalla...kyllä taas harmittaa! :(

Melkein mun Merveille-ruusukin hautautui soraan, onneksi ei kuitenkaan ole raukat kärsineet. 2 n. 30 cm mittaista piiskatainta mulla näitä on, viime kesänä istutin. Ja hienosti  talvehti, vaikka se syksy niin huono olikin. Ensimmäinen kukkakin on jo toisessa, aivan ihana! :)Kangasajuruoho kerää hirmuisesti perhosia. Kaunis kukinta, hyvä peittokyky ja todella nopea kasvuinen. 


Multasormeenkin eksyin aamulla...sieltä tietenki tarttu mukaan yhtä ja toista, joilla paikkasin talven aikana tulleita aukkoja penkeistä. Uutuutena löyty tällanen tumma maskaruoho, Sedum ´Purple emperor´, joko Komea- tai Isomaksaruohoihin tämä kuuluu, en tuosta lapusta sen tarkemmin näe. Todella hienon värinen, jos vaan menestyy!


Pisamakellot ne on kiitollisia kukkijoita. Jotku valittaa että leviää kuin rutto, vaan mulle passaa ;) Vieressä ku leviää samalla lailla Jättipoimulehti, niin siinäpähän levitköön. Kauniit kukat...ja yksi valkoinenki yksilö sinne on jostain eksynyt. 

Ja nyt mä lähden taas liikenteeseen...toivottasti nyt saisin päivitettyä tätä blogiakin vähän useammin. :)

9 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Pisamakellojen hulvatonta leviämistä odotellaan täälläkin kieli pitkällä, ei haittaa :-)
Voi hurja noita rankkasateen tuhoja! Ihan kamalaa.
Upea Merveille!

Eija kirjoitti...

Onpas teillä ollut kovia sateita. Ilmat vaihtelee yhtäkkiä helteestä rankkasateisiin ja kaikkea siltä väliltä. Toivotaan parempia puutarhakelejä jatkossa.

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Pisamakellot ovat kivoja. Onpa siellä satanut rankasati!

Emännys kirjoitti...

Ihanan enkelit olet löytänyt haaveilemaan kukkiesi joukkoon. No varmasti harmittaa nuo sadetuhot :( Vaan minkäs me niille voidaan. On tämä kesä ihanaa aikaa, kun voi iltasella tepastella vasta leikatulla nurmikolla ja nuuskia kesäillan tuoksuja <3

Nettimartta kirjoitti...

Onpa ollut myräkkää kerrakseen. Ikävää jälkeä jätti jälkeensä.

Onneksi on kauniita kukkia ja söpö enkuli.

Heidi-Maaria kirjoitti...

Ihana enkeli Bowlin vieressä. Sopii nii´in hyvin :)
Aika tuhoa on sateet saanu aikaan. Kurja juttu. Onneksi on kauneutta ympärillä.

Karolina kirjoitti...

Tervetuloa Puutarhabloggaajien tapaamiseen
19.7.2013 klo 12 alkaen
Paikka: Oulujoen Taimisto (Rova, 27km Oulusta)
Osoite: Taimikuja 10, 91510 Rova
puh: 08 533 3799 (jos et löydä heti perille)
Ohjelma: Tapaaminen, kahvittelun ja teen merkeissä (nyyttäri periaatteella, tuon paikalle kahvia/teetä termoksessa, piirakkaa ja kertakäyttöastioita, voit tuoda halutessasi kylmää juotavaa, keksejä tms.). Kiertelyä ruusutarhassa.
Opastettu kierros ja esittely, sään ja tilanteen mukaan, alkaen noin klo 12.30 tai klo 13.
Taimi ostoksista -10%.

KAtso lisää blogistani ja laita mielellään kutsu kiertoon!

jantta kirjoitti...

Halavattu kun harmittaa. Meillä oli kans "enkeli" patsas tai ehkä se oli keiju. No siivellinen kuitenkin. Viime kesänä siltä lohkesi siihet. Oli tosin jo monta vuotta vanha mutta tykkäsin siitä.

Puutarhuri kirjoitti...

Jantta, onpa harmi, kyllähän sillä on jo tunnearvoaki :( Tuo materiaali pitäs olla sellasta, ettei kulu...jotakin muovisekotetta vai mitä lie, pitäisi kestää.

Sateen tuhotki on jo puoliksi korjattu, vielä olis tuo suurempi käytävä paikkamatta. Eipä näille luonnonvoimille mitään voi...joka kesä jotain tällasta sattuu.