lauantai 27. heinäkuuta 2013

Lintuperspektiivistä kuvattua

Tänään toteutu nyt mun viime kesästä asti muhinu haave päästä lentokoneen kyytiin ja kuvaamaan pihaa tottakai :) Oli kyllä mielettömän hieno reissu. Meiltä vajaan 30 km päästä kentältä lähdettiin tuommosella pienellä ultarkevyellä 2 paikkasella koneella ilmaan... 


vähän meinas alkuun jännittää, mut aika pian se katos. Aivan upeita maisemia ja kertakaikkiaan niin hieno ilma, ettei paremmasta väliä...ei tuullu yhtään ja kyyti oli tasasta.
Sain pikaisen opastuksen lentokoneen tekniseenki puoleen, vähän matkaa jopa ohjasin konetta, siinä kun oli ohjaussauvat molemmille.  Mut en mä malttanu sitä kovin kauaa pidellä, piti ottaa kamera käteen ja kuvata niin paljon ku ehti. Harmitti vaan kun tuo mun kamera ei ole mikään kauheen hyvä, muutama kuva epäonnistu kun tärähti, mut sain ihan hyviäkin otoksia. 
Takapihaa enimmäkseen halusin kuvata, tosin korkeuserothan ei näistä näy... mut portaat kyllä näkee ja niistä nyt vähän saa käsitystä missä kohti pihassa on laskua. 2008 tämä pihan rakentaminen alotettiin ihan tyhjästä, tässä paikalla kasvo samalaista pusikkoa kun alla olevan kuvan alalaidassa näkyy.
Etupihaltaki yks otos, sen verran hankala oli kuvata tätä, kun niin joka puolella on metsää ja lentokoneki menee kohtuu nopeesti tuosta ohi. Pikkusen on kuvien värisävyjä muokattu picasalla selkeämmäksi, aurinko oli jo sen verran matalalla, että vaikeutti kuvaamista. Kyllä se vaan on hienon näkönen täältä yläsuunnasta! Lapset juoksi ympäri pihaa aina samaan suuntaan mihin koneki kaarsi ja huiskuttelivat. :) 
Kylälläkin kierreltiin muutaman kerran... sen verran tottumaton mun pää on tämmöseen taivaalla kaarteluun että alko viimeset kierrokset jo ottaa mahaan ja päähänki. 
Liikenneympyrän istutusalue on tehty tähden malliseksi, lentäjä meinas että ihan näitten lentäjien silmäniloksi, eihän se tuolla maassa niin näy, mut täältä ylhäältä sen näki hyvin. Kiva ajatus suunnittelijalta.


Meidän kylän keskustaa.


Pyhäjokivartta...kaunista! Ja aatella, että oon kärsiny vielä pari vuotta sitten lentopelosta, tietämättömyyttäni...viime kesän Viron reissu vähä rohkas ettei se lentäminen niin kamalaa olekaan... ja paljo mukavampaa se on pikkukoneella kun isolla.
Tykästyin kyllä kovasti, ehdottomasti menen vielä joskus uudestaankin!


8 kommenttia:

Pelaguu kirjoitti...

Upeita kuvia! Lentopelko? Mulla se ei karissiut vaikka isoon koneeseen nousin, pienessä en oo käynykkään, mutta varmaan ottaa enempi mahan pohjasta. Tuskin uskaltaisinkaan, parempi pysytellä "turvassa" täällä maan kamaralla. Voi vain kuvitella että jalat on suunniilleen täpisseet vielä illallakin, mahtavasta kokemuksesta! :D Minäkin muuten näin jonku pörräävän taivaalla, juurikin eilen aamulla, jos vaan oisin tienny että soot sinä.. ;) Heh, kurvarit ne meillä pörräs.

Puutarhuri kirjoitti...

Me pöristiin tuolla taivaalla kylläki illalla.. ;) Isossa koneessa mun pää menee sekasin, mut tämmösessä pienessä ei mene. Se on jotenki erilaista, en osaa selittää. Kyllähän mä koko viime yön lensin unissani...sen verran vielä tuntu tasapainoaistissa, ei ihan normaaliolo ollu kuitenkaan. ;)

Anonyymi kirjoitti...

yllättävän hyviä nuo kuvat! kuvasitko ikkunan läpi siis? isäntä meinas, että ei onnistu se kuvaaminen semmosella kameralla ja vielä ikkunan läpi... ;)-m

Laura kirjoitti...

Ihania kuvia yläilmoista!! Ja hui, mulla ois kyllä menny pää sekaisin, huh. Oli varmaan jännä kokemus!

Puutarhuri kirjoitti...

Osa on kuvattu ikkunan läpi, mm. toinen ja kolmas kuva ylhäältä päin, niissä näkyy heijastuksiaki... ja kolme viimestä myös. Nuo muut on otettu semmosesta pienestä aukosta, jonka siihen ikkunaan sai auki. Ja kameraki on vaan perus Kanonin powershot, en muista tarkempaa mallia. Että siihen nähen on hyviä kuvia. :) Laura, kyllähän se vähän tuntu päässä, mut oli kyllä sen arvonen reissu! Lähtisin uudestaan heti, jos vaan tilaisuus tulis. ;)

pioni kirjoitti...

Aika hieno kuvakulma!

Anonyymi kirjoitti...

Hienoja kuvia! :) V.K.

Multasormi kirjoitti...

Upeita kuvia :D