lauantai 20. heinäkuuta 2013

Taas höyrähti...

Blogitapaamisella Oulujoen taimistolla tänään sain taas hyviä ahaa-elämyksiä... Höyrähin pahemman kerran kukkaketoon, eli tienvarren niittykukkiin. Aivan kertakaikkisen ihana oli se kuja, joka meni taimiston pihaan, molemmin puolin tietä kukki erilaiset niittykukat. 


Meinaan kyllä tähän meidänkin tien varteen tuota kokeilla, ja tilasinki jo Niittysiemeneltä muutaman pussin siemeniä oottamaan syyskuuta. Ja kun kerran tilaus on tehty, niin nehän sitten kylvetään. Pitää vaan entiset kasvustot ja rikkaruohot hävittää pois alta, tosin siellä on Mesimarjaakin, joka kyllä pitää säästää.

Alla kuvassa Päivänkakkara ja muistaakseni Ahdekaunokki


Ja kaikkea muutakin ihanaa siellä oli. Isot ja hienot näyteistutukset. Siistit rivit taimia, monenalaista mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa!


 Liuskekivipolkua näyteistutusten lomassa


Palavarakkaus ja Jättipoimulehti, mikä mahtava pari! Molemmat on vähän semmosia roikuloita kun yksinään kasvavat, mutta tämmösenä isona ryhmänä vierekkäin sopi hyvin yhteen.


Peittokurjenpolvea ja Päivänliljoja puun juurella...jota en tullut katsoneeksi että mikä puu oli kyseessä...huokailin vaan noiden kurjenpolvien perään ;)


 Harmaaleppä ´Varjo´, Pyhäsalmesta löydetty luonnonkanta, joka ei tee yhtä latvaa vaan kasvaa sateenvarjon malliin. Mahtavan näköinen puu, tosin alaosaa pitää siistiä leikkamalla, ettei mene tukkoiseksi. Varausjono tällekin tais olla melko pitkä, sen verran hieno harvinaisuus!


 Silkkimaruna, kaunis ja herkkä...mutta leviää voimakkaasti. Etualalla Tuoksukurjenpolvea.


  Ja ne ruusut! Läheskään kaikki ei kyllä kukkineet, mutta tarpeeksi moni kuitenkin, että hurahin niihinki.

Rosa Rugosa ´Sointu´

 Ritausma


 Pari Jens Munk- ruusua lähti nyt kuitenki matkaan, paikkakin niille on jo tiedossa. Enemmänki olis voinu ostaa, mut täytyy ensin suunnitella minne mahduttaisin niitä :D
 Romanttisen kaunis kukka, lehdet hieman kiiltävät ja pienehköt, kokonaisuudessaan lähes täydellinen, mun makuun. 

Sinipiikkiputki, tosi hieno, nyt kun sen luonnossa näin ensimmäistä kertaa. Hyvin sopis jonnekin perennaryhmän keskelle.


 Lämmin kiitos Karolinalle tapaamisen järjestämisestä, Helille kuvista ja Oulujoen taimistolle esittelykierroksesta! :) Tuonne täytyy palata vielä uudestaan, oman kameran kans! ;) Harvapää kun olen, niin tietenkin se oma kamera jäi kotiin...
Karolinalta taitaapi tulla myös päivitys tapaamiselta, joten jään odottelemaan... :)3 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Kiva päästä osailliseksi näin. Harmittaa kun en päässyt oikeasti paikalle, kesäloma on jo loppu.

Vianna kirjoitti...

Ei kovin pitkä varauslista ollut tuolla Varjolla, mää olin eka, jee!

ruusutarha.blogspot.fi kirjoitti...

Myös huomasin tuon tienvarsikukinnon ja sitä valokuvasin. Tosi kaunis!
Eihän taimistolta paljain käsin voi lähteä! Hyvää kasvua valinnoillesi!