sunnuntai 4. elokuuta 2013

Satopäivitystä...

Laitetaampa tänne nyt ylös, niin tietää mitä ens vuonna tekee.
Herneet on tuottanu pettymyksen. Ostin muka kaupasta ihan sokerihernettä, kuvittelin sen olevan makeaa ja hyvää, mut kaikkea muuta. Ehkä osin tämä kesäki on tehny niistä tuommosia, oli niin kuivaa sillon alkukesällä ja ei tullut tieten ihan tarpeeksi kasteltua.Aiemmin oon kylväny ihan kaupasta saatavaa kuivattua luomuhernettä, jotka oon liottanu. Ja ne on ollu tosi hyviä, joka kesä. Joten siihen palaan myös ens keväänä!

Ananasmansikatki on kypsyneet, vähän myöhempään mitä tavallinen mansikka. Ihan hauska kokeilu, mut ei tätä viljellä kannata. Aika väkevän makusia, ei voita perusmansikkaa ;)
Sitruunamelissa antaa kohta edes hieman satoa. Tämä passaa kuivattuna teehen Piparmintun kans vallan mainiosti. Tosin kuivatessa maku vähän laimenee, mut kyllä se minttua vähän pehmentää. Huonosti talvehti kyllä viime talvena, mut jospa ens kesänä sais vähän suurempaa satoa.Ja viinirypäleetki alkaa olla kypsiä :) Ihan hyvän makusia, ei taida säilöttäväks asti näitä jäädä, tuoreeltaan syödään suoraan kasvihuoneesta. Tosin en mä kyllä tiiä, mitä näistä edes tekisin?! Vinkkejä?


Kohta pääsee siis purkamaan tuota kasvihuoneen romahtanutta kattoa pois. Koulutki alkaa taas viikon päästä, joten jos nyt viimein saisin veljeltäni tilattua uudet metallikaaret tuohon. Semmonen on nyt suunnitelma, ettei tarttis koko huonetta hävittää ja uusia.

Yks pikkuapulainen halus, että siitä laitetaan kuva blogiin, ku reippaasti autto nurmikon haravoinnissa ja lykkäs isoja kuormia leikkuujätettä kompostikasaan. :)


6 kommenttia:

pivi kirjoitti...

Samaa oon miettinyt joskus sokeriherneiden kanssa, että missäs sokerisuus. Kiva vinkki tuo kuivatun luomuherneen käyttö, ja varsinkin jos ovat olleet hyviä. Hauskan näköinen tuo ananasmansikka. Terveisiä ahkeralle pikkuapulaiselle, reipasta menoa !

Eija kirjoitti...

Itse olen kyllä pitänyt ananasmansikan mausta, mun mielestä ne maistuu makeilta ;) Ja onnea viinirypälesadosta ! Meille ei tule tänä vuonna kuin 7 rypälettä, huom. ei terttua :D
Reipas apulainen !

Puutarhuri kirjoitti...

Pivi, siinä luomuherneessä on myös se hyvä puoli, että pysyy pystyssä ilman tukea. Sille ei tarvinnu vääntää keppejä, jäi himpun verran matalammaksi mitä tämä. :)

Eija, ei näitä tosiaan makeiksi voi sanoa, en tiiä sitten onko maaperässä eroa tms. joka vaikuttaa tuohon makuun. Ja kiitos, kyllä minä ihan mielissäni oon noista rypäleistä. Tuon köynnöksen kun ei pitäs menestyä II-vyöhykettä pohjosempana, mut hyvin menee ;)

Emilie kirjoitti...

Sama juttu herneiden kanssa, olen kylvänyt ihan tavallista hernettä puolenkilon pussista ;) Tais muuten olle luomuhernettä mullakin nyt, mut kaikki käy. Hyvin ovat kasvaneet ainakin tänä vuonna, käytän niitä vihantalannoituksenakin. Eikä ollut niissä matoja tänä vuonna.

Hilu kirjoitti...

Hyvä vinkki tuo luomuherne:-) pitänee testata ens kesänä. Nyt olen kylvänyt hernettä ehkä vähän liian myöhäänkin kun ei vieläkään palkoka näy. Samalla kasvuvyöhykkeellä asumme. Äitini on tehnyt tummista vinirypäleistä aina hilloa ja on ollut tosi hyvää vaikka lättyjen kanssa.

Emännys kirjoitti...

Meillä saatiin hernettä hyvin. Tosin osa niistäkin oli tosi karvaan makuisia. Enne vuosina ovat olleet makeita ja tiedän, että nyt johtui vain omasta laiskuudesta, kun en ole kastellut... :(
Nuo ananasmansikat on jännän näköisiä :) Sähän voisit kokeilla rusinoiden tekemistä noista viinirypäleistä :D