lauantai 17. elokuuta 2013

Hengissä sittenkin

 Jalokärhöt selvisi sittenkin talvesta, jo toisesta itseasiassa. ´Ville de lyon´ ja ´Multi blue´ kukkii molemmat, tosin kuva on nyt vaan tuosta ´Multi blue´:sta. Oli keväällä ihan varma, ettei niistä nouse yksikään, mutta kesäkuun lopulla nuo kaks viimein ponnisti esiin. :) ´Piilu´ mätäni noiden kahden keskeltä, mustunu juurakko vaan löytyi maasta, kun vähän uteliasuuttani kaivelin. Että ei se näköjään ihan mahdotonta ole näitäkään kasvattaa...täysin ilman minkäänlaisia talvisuojauksia meni, kun unohdin yksinkertasesti syksyllä koko kärhöt!

Tarhaväriminttu on aika kiva väriläiskä näin syksymmällä. Kukkii melko kauan ja aika nopeesti on levinnytki, viime kesänä vasta istutin. Tykkään!
Hansaruusu taitaapi nousta mun suosikeiksi näistä perinteisistä ruusuista. Ei voi enää runsaampi tuo kukinta olla, ihan uskomaton! Tosin ei enää ihan tuolta näytä, kuva parin viikon takaa. Mut kukkii harvakseltaan edelleenkin. 


 Tämänki luulin kadonneen, viherpeukaloiden 2007 vuoden ruusu. Ei näkyny kesäkuun puolivälissä vielä minkäänlaista elämää, ihan vähällä olin kaivaa ne ylös ja heittää pusikkoon, ku yllätys yllätys, kaikki 3 puskaa lähtikin versomaan juuresta uutta. Ja nyt ne kaikki taas kukkii. Että eipä pidä mennä hätiköimään! Monesti sitä keväällä on niin malttamaton, kun ei joku nouse heti ku pitäs...pitää ottaa periaatteeksi että ennen Heinäkuun loppua  ei kannata kaivaa mitään pois, jonka luulee kuolleen. Melko sitkeitä nuo näyttää olevan, vaikka viime syksy niin huono olikin. Syysleimutki on piristyny, siementaimia pukkaa näköjäs kuolleiden tilalle, että eiköhän tämä taas ole ihan hyvällä mallilla. :)


5 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ei todellakaan kannata hätiköidä! Minullakin on versonut vaikka mitä myöhään, yksi hortensia heinäkuussa ja nyt yhden magnolian, joka on vaikuttanut kuolleelta koko kesän, tyveltä nousee jotakin kummallista versoa... täytyy tarkkailla sitä ennen kuin uskallan sanoa mitään sen enempää :-)
Ihanaa kukkaloistoa!

Saraheinä kirjoitti...

Ihanan värinen tuo väriminttu! Ruusupensas näyttää hyvältä muurin kupeessa, ihanan paljon kukkia!

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kärhöt ovat joskus hieman oikukkaita, mutta luultua helpompia kasvatettavia. Piilu on osoittautunut tosi kestäväksi täällä kolmosvyöhykkeellä ja se on ihastuttanut kukinnallaan pihaamme jo kohta kaksikymmentä vuotta. Kauniit ruusut ja onni ettet ehtinyt kaivaa niitä ylös.

pioni kirjoitti...

Kasvit on ihmeellisiä selviytyjiä, osa niistä;)
Mun viime vuonna istuttamani kärhö nousi ruusutarhasta pari viikkoa sitten, luulin ensin rikkaruohoksi kun kauempaa katsoin. Ei varmaankaan ehdi kukkia tänä vuonna, mutta toivottavasti ensi kesänä.

anski kirjoitti...

Hansaruusu on myös minun suosikkini, kukkii koko kesän myöhään syksyyn saakka ja ei ole paha leviämään. Keväällä sitä on niin malttamaton, heti pitäs kaiken pilkistellä mullan seasta :)Hyvin on sinun kärhöt selvinneet talven yli, on ne aika sinnijä toisinaan..