lauantai 8. maaliskuuta 2014

Harsoja kivikkokasveille ja peittoja alppiruusuille

Tänään vasta aamupäivällä sain aikaseksi laittaa Sammalleimut harson alle. Ei tee aurinko hyvää noille, alkavat haihduttaa, ja maa on jäässä eikä juuret saa vettä. En tiiä auttaako tämäkään tarpeeksi, mutta toivottavasti sen verran, ettei ihan ruskettuisi. Lisäksi kun nuo on viime syksynä jaettuja, juuret ei varmastikaan ole vielä ehtineet kovin vahvoiksi. 


Alppiruusuissaki on nyt kaikissa kukkanuppuja. Nekin peittelin säkkikankaiden alle suojaan. 


Rautatieomenapuu kaipais vähän parturia...sojottaa noita oksia sinne sun tänne. Mutta eipä kiirehditä, ihan maltilla saa odotella vielä kuukauden ajan ainakin, ennenkuin menee leikkelemään. Yöpakkaset saattaa vielä tulla sen verran koviksi Maaliskuun aikana, että pensaat ja puut kärsii jos niitä leikataan liian aikaisin. 


Siinä ne Marraskuussa nokkansa nostaneet Narsissit. On se kumma, kasvaa vaan kohisten, eikä näytä yhtään siltä, että oisivat talvesta kärsineet. Ihmettelen kyllä näiden sitkeyttä!


Jouluruusun nuppukin on säilynyt Marraskuulta asti. :)


Ja siinä nämä mun puutarhan ainaiset hätähousut! Pikkuherukan silmut vihertää jo ihan selvästi ja raparperi nostaa nokkaansa! Oisivat kyllä vähän aikaa vielä saaneet malttaa mielensä, ei tämän nyt aivan näin aikaisin tarvis vielä alkaa!  


Ja minähän en oo ollenkaan hätähousu... paitsi että alotin kyllä jo vähän seinänvierustojen laittoa. Siihen on sillon muuton jälkeen vaan kipattu kiviä, kun ei ollut aikaa ja innostusta laittaa niitä heti kunnolla. Kivet on oottaneet kärsivällisesti laittajaa, joten nyt alotin tuon hyvissä ajoin, että tietää mistä jatkaa kun ilmat sallii. Kuivabetonia olis taas tarkotus käyttää, naputella kivet siististi seinän viereen ja vanhoista tiilistä teen kaistaleen kiveyksen ja nurmikon rajaan, jotta on sitte helpompi ajaa ruohonleikkurilla reuna siistiksi. 
Se on siis ensimmäinen tehtävä kevääksi...sitten kun se oikeasti tulee! :) 


Lumitilanne tänään. Kyllä on harvinaista herkkua silmille! ;) Kivahan se on että kevät tulee, mutta mä kyllä vähän epäilen että tämä vielä ottaa takapakkia, ei passaa iloita liikaa, liian aikasin...


9 kommenttia:

Eija kirjoitti...

Sieltä se kevät taas tulla jolokottaa ja varhain tänä vuonna ellei nyt vielä tule takatalvea.
Hyvä, kun muistutit alppiruusujen peittelemisestä. Itsekin aloittelin tänään kukkapenkkien siivoamisella.
Mukavaa Naistenpäiväiltaa !

Maarit kirjoitti...

Ai, enpä olekaan leimuja ennen peitellyt. Enkä alppiruusujakaan, kastellut olen keväällä oikein runsaasti ja se kyllä on auttanut! Pitääpä kokeilla peitellä nuo viime kesänä istuttamani leimut. Kiitos vinkistä!

Scilla kirjoitti...

Muakin tässä vähän pelotti, että kuinka voi kevät näin aikasin alkaa, mutta päätin nauttia näistä keleistä nyt, tuli sitten lunta vielä tai ei. Koska ei ne lumet mun iloitsemisen vuoksi sentään tule. ;)

Satu kirjoitti...

Olipa hyvä kun muistutit noiden alppiruusujen peittelemisestä. Säätiedotus näytti lupaavan useamman aurinkoisen päivän alkuviikolle. Pitää heti huomenna käydä virittelemässä suoja omalle alppiruusulle sekä pallotuijille kans.

Puutarhuri kirjoitti...

No juu, tottakai sitä pitää iloita! :) Mutta varautua saa siihen takatalveen. En uskalla vielä siivoilla perennojakaan, paremmin kestävät sen takatalven kun antaa olla entisten suojana. Raparperi pitää kyllä käyä peittelemässä mullan alle... Ja harsoja täytyy kait hankkia lisää, jos kerran aurikoa lupaa. Mä en ole säätiedotuksia hoksinu käyä lukemassa.

maatuska kirjoitti...

Kevät saa puutarhurit liikkeelle ja ideat pursuaa korvistakin ulos:) Siisti seinänvierusta tulossa. Jaa oliskohan tuossa ideaa miten sais sammalleimun pysymään vihreänä kevääseen saakka?

Salla kirjoitti...

Hupsista! Minä taisin olla sitten vähä liianki innokas. Kävin jo leikkelämässä angervoja alas ja sulkahernepensaanki leikkelin. Omenapuihin en onneksi kerenny vielä koskia. jospa nuo ois niin sitkeitä ettei välittäs vaikka vähä kävin napsimasa

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla oli tosi hyvät ohjeet rautatieomenapuiden leikkaukseen. Voisitko laittaa vastaavat ohjeet tavallisen omenapuun leikkaamisesta! Kiitos!

Puutarhuri kirjoitti...

Kiitos, nytpä pitäs olla ohjetta näkysällä. :)