perjantai 28. maaliskuuta 2014

Niin se kevät tuli

Aurinko paistelee ja kyllähän se kevät nyt tais tulla. 
Eikä ole kaikki sipulikukat kuollu, vaikka syksy ja talvi oli mitä oli. Alkuja puskee sieltä täältä, ei kyllä koskaan ole sipulikukat olleet näin aikasessa! Posliinihyasintit on jo nupullaan, parin päivän sisään varmaan aukeaa ensimmäiset kukat. Osa tulppaaneistakin on jo tosi pitkällä, samoin narsissit.
Rautatieomppuki tuli leikattua, samoin pikkusen myös muita omenapuita. Niistä en kyllä nyt keväällä ottanu kuin ihan pari oksaa, ettei ala kasvattamaan liiaksi vesiversoja. Ne kukki viime keväänä ensimmäisen kerran, mutta keväthalla vei raakileet... saapa nähä mitä tämä kevät tuo tullessaan. Josko se nyt ois parempi tuuri? 
Siinä Rautatieomena ennen leikkausta ja sen jälkeen. Sateenvarjon mallia pyritään saamaan aikaan.

Sunnuntaina syntyy taas uusi kuu, eli kuu kääntyy nousevaksi. Vielä ehtii tehdä pensaiden ja puiden leikkaukset ennen sitä, joten sakset käteen ja pihalle, mars! :) Pajunkissojaki on jo joka puolella, ei taida enää pääsiäiseen asti niitä riittää...mistähän sitä sitte keksii virpomisvitsat lapsille?  


Tuolla on kyllä niin lämmin nyt. Istuskelin kiikussa pitkän aikaa ja vaan olin, ja kuuntelin lintuja...ainakin Keltasirkun laulun sieltä tunnistin. Kuulemma Peipponenkin tuossa jonkun matkan päässä meiltä oli jo kuultu. 


 Tikkaki istahti sähkötoplan päähän nakuttamaan. Oisko lie tämä vai joku muu nakutellu linnunpönttöjenkin suuaukot "pikkusen" normaalia suuremmiksi...


Tämä ja viime viikko on muuten mennyt ihan sairastellessa, lapsilla mahatautia ja itelläki vähän...siihen lisäksi kolmas flunssa tälle keväälle, jotenki tuntuu että on veto pois, mutta jospa sitä tässä piristyis kevään myötä.

3 kommenttia:

MINNA kirjoitti...

Ihana tuo rautatieomenapuu. Kauniin muotoinen ilman lehtiäkin.
Paranemisia teille!

Lilium kirjoitti...

Kauniita kuvia!
Minullapa on blogissani haaste Sinulle!

jori kirjoitti...

Upea tuo rautatieomenapuusi. En tiennytkään, että siitä saa leikattua sateenvarjon mallisen. Kiehtovaa. Pitänee laittaa omalle harkintalistalle =)