torstai 14. heinäkuuta 2016

Fiskars Puutarhan teleskooppileikkuri ja saha

Sain tänään Fiskarsilta postia Avoimet puutarhat-teemapäivää ajatellen. Sieltä tulla tupsahti hieno 4m  teleskooppivarsi, leikkuri ja saha. Molemmat passaa varren päähän, voi käyttää kumpaa vaan tarpeen vaatiessa. Tätä päästäänkin sitten teemapäivänä esittelemään, halutessaa myös vieraat voi sitä testata ja kokeilla, miltä sen käyttö tuntuu, saa vähän tuntumaa miten se käyttö käytännössä onnistuu. 
Mulla ainakin omenapuiden latvat ja yläoksat on jo niin korkealla, ettei sinne yletä enää, eikä mulla ole edes tikkaita, joilla kiivetä latvaan. Tällä kyllä saa näppärästi siistittyä latvat kuntoon. Ja omenapuut säästän sinne teemapäivään, niin tulee vähän puiden leikkuustakin asiaa samalla. :) 

Jos et jo ole hoksannut, niin laita kalenteriin ylös, 7.8. valtakunnallinen Avoimet puutarhat- tapahtuma, jolloin yli 400 pihaa/puutarhaa avaa porttinsa yleisölle. 


Kasvimaalla kasvaa sentään jotain, salaatit on aika hyvässä kasvussa, samoin porkkanat. Punajuuret iti huonosti, mutta tulee niitä muutama... Mutta herneistä ei tule mitään, ei sitten yhtään! Ostin jo kaupasta lehtikaalta vihannestiskiltä ja lykkäsin sen tuonne herneiden sekaan. Vaikka se kaupassa on pientä ja vaaleaa, se kasvaa muutamassa viikossa komean vihreäksi, isolehtiseksi ja sitä on mukava mutustella pihahommien lomassa. :)Pionit on olleet ihania! Nyt jo kukinta kohta ohi, mutta ai että kuin kauniita! 
Tämä  tumma pinkki on ´Karl Rosenfield´, ensimmäiset pionit joita itelle hankin juurakoina. Nyt ne on kukkinu joka vuosi yhtä runsaasti. Tekis mieli hankkia lisää erilaisia, mutta ei oikein ole paikkoja, mihin istuttaa? Kukinta-aika on kyllä harmillisen lyhyt...


´Festiva Maxima´


´Bowl of beauty´ ja ´Karl Rosenfield´


Kivimuurien reunoja ja kivien välejä on kitketty muutama päivä. Liekittäminen yksinään ei pidä koko kesää rikkakasveja näköjään kurissa, pakko kitkeä välillä. Pari kukkapenkkiä ois vielä kitkemistä vailla...tosin nuo ruohottuu nyt niin mieletöntä vauhtia, ettei meinaa perässä pysyä. Tuo vesiheinä on semmosta, että se puskee viikossa semmosen pöheikön kukkien väliin, ettei meinaa kukkia erottaa joukosta!
Vai sanottasko että se mun kesätyöläinen on kitkeny... loukkasin ite selkääni sikalassa ja oon viikon nyt liikkunu Ketorinin ja panacodin voimin. Turhaan ei kyllä yleensäkään tee mieli syyä lääkkeitä mut nyt on ollu ihan pakko, ei ois muuten päässy yhtään mihinkään. Sairaslomaaki sain, saa nähä mille kantille tämä nyt kallistuu, ei vielä kovin raskaita hommia uskalla edes ajatella. Onneks teemapäivään on vielä muutama viikko aikaa, jos siihen mennessä kuntoutuis. :)
Tänään on ollu kunnolla helle, ukkonen kierteli joka puolella mut ei tullu päälle kuitenkaan. Vähän sateli vettä jossain vaiheessa, mut muuten on ollu kyllä lämmin ja aurinkoinen päivä. Näihin kuviin ja tunnelmiin...Karpaattienkello
6 kommenttia:

Leila Kastelli kirjoitti...

Tuo avoimien puutarhojen lahja tuli varmaankin ensi kertalaisille, koska en minä tuollaista lahjaa ole saanut. Sain kyllä kirjeen ja opastusta muuten. Ensimmäisenä vuotena sain pienen leikkurin.
Näyttää hienolta!

Nyt kyllä ihmettelen, mitähän kukassa enää on, kun kaikki kukkii niin hurjaa vauhtia tällä erää.

Mutta toivotaan ainakin kaunista säätä!

Maatuska kirjoitti...

Hyvä väline, oksat tahtoo olla korkealla. Kysyisin onko tuo vaaleanpunareunainen pioni Festiva Maximan vieressä sitä samaa? Ostin nimittäin kys. pionin ja kukka avautui juuri tuollaisena, kellertävä keskeltä. Eräs pioni harrastaja kertoi niiden kukkien muuttuvan vuosien mittaan.

Teija kirjoitti...

Leila, tuo leikkuri tuli ihan Fiskarsilta suoraan, ei avoimilta puutarhoilta. Se oli semmonen Fiskarsin tuote-esittely, johon piti ilmottautua, ei niitä automaattisesti olekaan tullut. :) Ja samaa mietin minäkin, ehtii kaikki kukkia ennen teemapäivää, Syysleimutkaan ei taida ehtiä aueta ennen sitä, kyllä se komein kukinta-aika on jo takana. Nauhukset ja Kuunliljat ois vuorossa seuraavana, jospa niistä olis iloa silloin. :)

Maatuska, On se ihan samaa, samassa puskassa oleva kukka. Näyttää että tuo yks on tuommonen iso ja komea ja loput kukat on vähän pienempiä, noita punertavia. En tosiaan ole hoksannu edes pitää sitä mitenkään epänormaalina, oon vaan ollu tyytyväinen kun se ylipäätään kukkii :D

Aurinkokujalla kirjoitti...

Kauniita kukkia, ainahan ne pionit,
Osallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.

Anonyymi kirjoitti...

Teitillä on kyllä aivan ihana piha ja puutarha, kiva on ihastella.

Teija kirjoitti...

Kiitos :)