tiistai 27. syyskuuta 2016

Terveisiä Roomasta, ja Rooman ja Tivolin ihanista puutarhoista!

Hiljaiselo blogissani johtuu osittain siitä, että kävin viikon lomareissulla Italiassa, Roomassa lähinnä ja yhden päivän reissun Tivolissa. Eilen illalla palasin kotiin, harmaaseen ja sumuiseen Suomeen. 
Oli kyllä niin ihana viikko, nautittiin auringosta ja lämmöstä, kierrettiin nähtävyyksiä ja etenkin nuo puutarhat oli reissun kohokohta. Matkan järjestäjä oli täältä meiltäpäin, meitä oli parinkymmentä henkeä siinä porukassa, mutta ystäväni kanssa kuljettiin kyllä paljon kahdestaan ja kierrettiin paljon muutakin, mitä matkaohjelmaan oli suunniteltu. 
Mä kyllä rakastuin Roomaan, se tunnelma siellä oli niin lämmin ja ystävällinen, turvallinenkin, vaikka paljon taskuvarkaista varoteltiin. Ei kohdattu varkaita, eikä uhkaavia tilanteita, kaikenkaikkiaan koko matka meni kyllä ihan loistavasti. Ilmat suosi koko reissun ajan, ei satanut vettä ja aurinko paisto joka päivä. Lämmintä oli 20-26 asteen välillä päivisin, illatki oli niin lämpimiä ettei pitkähihasta tarvinnu oikeastaan koko aikana.

Ensimmäisen päivän iltapäivänä ehdittiin kiertää Rooman Trasteveressa sijaitseva kasvitieteellinen puisto Orto Botanico. Siellä kyllä suosittelen käymään, jos Roomaan on menossa. Alue oli yli 10 hehtaaria ja kasvilajeja tuhansia. 
Alla oli joku Vaahtera, sateenvarjon malliseksi kasvatettu. 


Kukkivia ei ollut enää juurikaan, muutamia pensaita ja puita oli enää kukassa. Suurinta osaa en tunnistanu tietenkään, kun ei niitä täällä meilläpäin näe.


Vesiaiheita ja erilaisia suihkulähteitä oli paljon, niistähän Rooma on kuuluisa.

Ruusupuistossa kukki enää muutama ruusu, tässä niistä yksi.


Varjoisasta nurkkauksesta löytyi SaniaispuutarhaTämä oli joku vuokko, oisko Syysvuokko?


Bambumetsikkö
Japanilaisesta puutarhasta oli kaunis näkymä Rooman kattojen yli


Alla muutama kuva Japanilaisesta puutarhasta
Yrttipuutarhakin löytyi tuoksun perusteella, aika voimakas tuoksu leijui pitkän matkan päähän. Erilaisia kasveja oli kyllä paljon, mutta aika huonosti oli hoidettu. Rikkaruohot oli kitkemättä ja osa yrteistä meinasi hukkua sinne sekaan.Pasuunakukat kukki parhaillaan, kasvustot oli "hieman" korkeampia mitä suomessa ruukuissa näkee. Täällä ne kukki ja kasvoi melkein pieninä puina.


Tässä on jotain tuttua, mikähän kukka tämä on?


Ontto puu


Kaktuspuutarhassakin oli vaikka mitä, jättiagaaveja, aloeita, banaanipuu, köynnöksiä, en edes tiiä mitä kaikkia. 


Illat me kuljeskeltiin Trasteveren kaduilla, käytiin syömässä ja käveltiin Tiber-joen vartta ja ihailtiin kaupunkia. Ja ettei tästä postauksesta nyt tulis liian pitkä, päätän tämän tähän tällä kertaa. :) Näkemistä oli niin paljon, kuvia kertyi yli 800, ei vihti ihan kaikkia yhteen juttuun laittaa. Jatkan matkakertomusta Tivolin Villa D´Esten puutarhasta kunhan ehdin. 

9 kommenttia:

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Roomassa on tunnelmaa! Kävin vuosi sitten keväällä tuolla puutarhassa, mutta silloin se oli pettymys. Kaikki oli vielä vaiheessa ja juuri mitään ei kukkinut. Onko tuo kasvi lantana?

Sari S kirjoitti...

Olen kesän aikana raivannut alapihan metsää, haaveissa metsäpuutarha. Kiitos inspiroivista saniaspuutarhan kuvista, taas sain puhtia jatkaa aluskasvillisuuden perkaamista! Ihania kuvia muutenkin.

Teija kirjoitti...

Aa, kiitos niin se taitaa olla! Joku tuli mulla oli mielessä kun nimeä hain, mutta en saanut päähän. Nyt oli paras kukinta jo ohi, en tiiä missä vaiheessa siellä kannattais käydä niin että olis parhaimmillaan, keskellä kesääki on liian kuuma ;)

Teija kirjoitti...

Sari, kiitos, tsemppiä puurtamiseen. :)

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kiva postaus, kiitos kuvien jakamisesta. Hienoja matkakokemuksia. Minäkin olen käynyt Roomassa, mutta en silloin vielä ollut kiinnostunut puutarha-asioista. Mukavaa kotiutumista.

Satu kirjoitti...

Oot niin levänneen ja rentoutuneen näköinen tuossa kuvassa jossa istut altaan reunalla! Näyttäisi olleen enemmän kuin onnistunut reissu! Ihania kuvia, ei kyllä helpota tätä kaukokaipuuta yhtään :)

tiina-muori kirjoitti...

Mää katoin että ompa elävän näkösen patsas vesialtaan reunalla nii se olitki sinä! Ja luulin tuota kukkaa hortensiaksi, jos tarkotit sitä oranssi-keltakukkasta.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Hienot kuvat. Rooma on upea kaupunki.

Eeviregina kirjoitti...

Upea puutarha! Kävimme muutama vuosi sitten Roomassa ja yövyimme juuri Trasteveressa, mutta silloin ei puutarhat niin kiinnostaneet. Olimme keväällä matkalla ja kevätkukkia bongailin maaseudulla teiden varsilta.