torstai 29. syyskuuta 2016

Ruskaa

Kyllä se on niin syksy, sataa ja tuulee niin että humina käy. Ruska on vallannut pihan sillä välin kun olin lomalla, ennen lähtöä ei vielä ollut juuri mitään väriä pensaissa. Nurmikko kaipais vielä viimesen leikkuun, ettei jäis liian pitkäksi lumen alle. Kukkasipulit on istuttamatta, mutta niillähän nyt ei niin hätä ole. Jospa vielä saatais aurinkoisia, kuulaita syyskelejä. 

Tosi kirkkaat on syysvärit tänä syksynä. Aroniat oikein hehkuu punaisena ja vaahtera on kirkkaan keltainen, ei ole ruskeita pilkkuja niinkuin monesti muulloin on ollut. Koivut on lehtensä jo puottaneet, muissa puissa ja pensaissa pihalla on vielä lehdet tallella. 


Perennoista kukkii enää Kultapallo ja Kellopeippi. Muut on jo nukahtaneet talviuneen...


Syysistutuksissa Krysanteemit on vielä kohtalaisen näköiset, ei siis kovin paljoa ole pakkasella yöt käyneet kun nämäkin kukkii vielä näin hyvin.  


Istutuksia pitäs vielä tehä jonkin verran, mutta jotenkin on nyt taas inspiraatio kateissa. Yhden päivän verran pitäs vielä rutistaa, sitten sais jättää loput hommat ens kevääseen. Uima-allasprojektikin siirtyy tieten ens kesälle, peltohommat painaa päälle joten eipä tässä ehdi allasta jatkamaan. Ja eipähän tuo uiminenkaan enää niin houkuta ;) Eiköhän nuo kaikki ajallaan valmistu. 
Mukavaa viikonloppua!

5 kommenttia:

Pauliina / Kukka & kaali kirjoitti...

Lohduttavaa kuulla, että jollakin muullakin alkaa into jo vähän hiipumaan. Onneksi keväällä sitä taas tulee :)

Teija kirjoitti...

Kyllä se tahtoo tässä vaiheessa vähän jo hidastua... tänä kesänä on tullu kyllä tehtyä melko monta isoa projektia, sen verran väsy tullu että talvilepo tuntuu nyt tarpeelliselta. ;)

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Ruska onkin ollut tänä syksynä hyvä.
Vielä pitäisi täälläkin hieman rutistaa noiden syystöiden osalta, niin sitten voisi hyvillä mielin antaa talven tulla.

Kivimäen emäntä kirjoitti...

Kauniisti on ruskaa puutarhassasi. Minullakin on vielä vaikka kuinka paljon istutettavaa, mutta ehkä tässä lauantain kunniaksi voisi saada loput maahan. :)

Teija kirjoitti...

Mun istutukset on vieläkin purkeissa laatoituksella, nurmikkokin osin leikkaamatta, ehkä nyt viimein huomenna sitten. ;) Tai ens kesänä...