maanantai 24. heinäkuuta 2017

Kuvia asuntomessuilta

Saatiin isännän kans viikonlopuks lomittaja ja ajeltiin kaksistaan Mikkeliin asuntomessuja kattelemaan. Oulussa oon joskus silloin aikoinaan asuntomessuilla käynyt, sen jälkeen ei ole tullu käytyä. Joten ihan oli mielenkiintosta nähä minkälaisia taloja ja pihoja nykyään tehdään. 


Yllä olevassa kuvassa oli aika erikoinen ratkaisu, vuoroin mursketta ja kuorikatetta, eikä näyttäny olevan kankaita alla... miten lie tilanne muutaman vuoden päästä kun rikat puskee läpi? Talo on kyllä komea ulkoa päin, sisätiloja en enää edes muista. Mut kaipais jotain vähän isompaa rinnalle kuin pelkkiä tuijia. 
Pieni grillauspaikka oli tontin sivulla, jonne oli tehty tuommonen hauska silta ja köynnöskaari sillan yläpäässä. 



Kuin moni teistä on muuten käyny siellä tänä vuonna? Mitä tykkäsitte?

Mä lähin oikeastaan enemmän katsoon pihoja, mitä niitä taloja. Eikä meillä nyt niin rakennushommat ajankohtasia olekaan... mut pihat kiinnostaa aina. 
Toisaalta osas oottaa, että helppohoitoisia ainakin ihmiset haluaa, mut toisaalta taas yllätti se pihojen "tylsyys". Kunttaa oli lähes joka pihalla, nurmikkoa ei juurikaan...ja jos oli nurmikkoa niin hyvin vähän ja ainakin 3 pihalla oli tekonurmi! 😲 Siis onko ihmiset oikeesti niin kiireisiä, ettei muutamaa kymmentä neliö ehdi nurmikkoa hoitaa ja leikata? Ja jos oli nurmikkoa niin siellä oli sit vähintään robotti leikkaamassa... mua vähän kyllä ihmetytti.
Näissä alla olevissa tekonurmea...




En sitten tiiä onko nuo jäämässä noin, vai oliko vain messujen ajaksi laitettu, jos ei ollu ehditty tehä valmiiksi asti? Vaikka maksaahan se tuoki, tuskimpa kukaan huvin vuoksi tekonurmikkoa ostaa.

Mut tää oli jotenki hauska, nurmea ehkä 5-6m kertaa 10m tai sinne päin ja sielläki pyöri robotti... tosin tuolla oli muitakin husqvarnan tuotteita esillä, oisko ollu vaan malliksi leikkaamassa. 

Muuten tuossa oli kyllä hyvä idea tehdä grillauspaikka tuonne rinteen päälle ja osittain katettuna. Se oli ihan kivan näkönen. 


Robotti sielläkin.



Konteista tehty talo ja sen avara piha.




Ja haketta vaiko kuoriketta, ja kunttaa seinän vieressä.


Ja toinen melko hakevoittoinen piha, tai jotain tikkumaisempaa katetta tuo oli, mutta paljo viihtyisämpi mitä tuo edellinen.



Täällä on vähän vihreämpi piha, löyty makia vastavirtauima-allaski terassilta.




Tämä oli yks mun suosikki, ihana pergola ja terassi. Ja poreallas terassin nurkassa...




Lähes jokaisen talon terassilta löyty jonkunlainen pore- tai uima-allas. Ne näkyy olevan suosiossa.




Saunan lauteilta voi ihailla järvinäkymää... Tosi moni tuntu puhuvan, että miks pitää olla joka terassilla nuo paljut, kun järvi on vieressä? Sen verran sivukorvalla kuuntelin muiden ihmisten kommentteja 😄 Toki onhan noilla altailla käyttöä talvellakin. 


Ja niitä kunttapihoja sitten oliki runsaamman puoleisesti. Vaikka kyllähän sinne maisemiin ja maastoihin kuntta sopii. 








Pikkunen tynnyrisauna, aika söpö.


Tässä oli koko alueen, mun mielestä kummallisin talo ja tylsin piha...ei ollu mun makuun sitte yhtään. 



Kiva idea laittaa ns. pitkospuut tuonne, joita pitkin voi kulkea. Ja näppärän kokoiset lamput siinä vieressä. 




Ja kesäkeittiöitä ja muita grillaus/oleskelupaikkoja, aika kivoja ideoita näissä.


Laavu


Laavulta mahtavat maisemat järvelle, portaat vei alas laiturille asti.











Ihan paras oli tämä kasvihuone kivimuurin kupeessa! Tästä mä tykkäsin kovasti. Kiviä, puuta, lasia ja metallia, hyvin sopi kaikki yhteen, ihana tunnelma! 






Kasvihuoneen seinänä olevan muurin päällä yläpihalle oli tehty porakivillä rajattu istutusalue, jossa oli pari pientä puuta ja matalia pensaita ja havuja. 


Ja löytypä sieltä yks viherkattokin. 😉


Ja tästä pihasta tykkäsin myös, siellä tais olla koko alueen värikkäin kukkapenkki. 






Tässä oli kiva pergola, tuommonen mahtava kivipöytä oli siellä keskellä. 




Istutuslaatikoita oli aika runsaasti, kun tavalliset kukkapenkit puuttui. Kuitenki jotaki vihreää ja kukkivaa oli saatu näilläki pihoihin ja terasseille. Nämä nyt sekalaisessa järjestyksessä, ei enää muista mistä pihasta mikäki kuva otettu. 






Hyvä idea tehä puiset istutuslaatikot ja nuo köynnöskehikot oli hienot, niillä saa jaettua tiloja näppärästi ja saa vähän näkösuojaa. 






Tämmönenki hauska, erilainen istutusryhmä oli yhdessä pihassa. 
Oisko istutus jääny kesken, jotain tuosta näytti puuttuvan... 


Tästä pihasta tykkäsin myös, oli ajateltu vähän monipuolisemmin, vihanneksia ja yrttejä laatikoissa, kukkia ruukuissa ja vesiaihe. Tais olla muuten ainoa vesiaihe, mitä pihoilla oli? Ainakaan ei sattunut silmään. Mukava toteutus, sovitettu liuskekiveä ja luonnonkiveä, sepeliä ja betonilaattoja kivasti yhteen. 





Parilla pihalla oli terassille jätetty ns. aukko, jossa sitten oli jotain kasvavaa. Tässä on joku puu, en edes hoksinu kattoa että mikä se oli, eikä kuvasta oikein erota. 


Ja toisessa oli taas kunttaa, muutama kivi ja kääpiövuorimäntyä istutettu kuntan sekaan. 

 


Jotta aika modernia on pihat sielläpäin. Hienojahan nuo on kaikki omalla tavallaan. Ihan hyvä reissu oli, josko näistä sais muutamia ajatuksia ja ideoita, joita vois soveltaa suunnittelupuolellekin. 😊  


4 kommenttia:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Kiitos kivasta messukatsauksesta.

Anneli A kirjoitti...

Kiitos tästä mielenkiintoisesta messupostauksesta. Itse en ole käynyt täällä, mutta tyttäreni kävi messuilla viikonloppuna. He ovat aloittamassa rakentamisen joten heiltä tuli kuvia rakennuksista, mutta nyt oli mukava nähdä kuvia ulkoalueilta.

paleredrose kirjoitti...

Kiva kun jaoit messukuvat tänne kun en tänä vuonna messuille päässyt. Löysin tänne kun etsin puutarha ideoita omaa blogiini. Lämpimästi tervetuloa tutustumaan! Terkuin Katja 🌸

Teija kirjoitti...

Kiitos Katja, pitääpä tulla pistäytymään. 😊