keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Vesiheinä valtaa

On tuolla vesiheinällä melkonen kasvuvauhti. Vajaa viikko oltiin pois kotoa ja joka paikka pursuaa vesiheinää! Koko eilispäivä menikin nurmikon leikkuussa ja istutuksien ja kasvimaan kitkemisessä. Vielä on tällekin päivää samaa hommaa, mikäli sade ei pakota sisälle. 
Muutoin kyllä kasvimaallakin kaikki kasvaa  hyvin, tällä kertaa iti herneetkin kaikki mitä kylvettiin. Mansikoita tulee taas paljon, mutta ei kypsiä näköpiirissä vielä pitkään aikaan. Luontoa kun katsoo, niin normaalisti juhannuksen aikaan ollaan oltu tässä pisteessä, joten eipä tässä vielä huolta...kyllä se kesä jatkuu vielä piiiitkään ;)


Salaatteja, punajuurta, lehtikaalta ja kesäkukkia


Hernettä, punajuurta ja porkkanaa  


Eilen käytiin uimassakin, minäki heitin viimein talviturkin. Ei ole oikein ollut uintikelejä kesäkuussa. Kerran taisin lapsia käyttää, mut en ite vielä sillon tarennut uimaan. 


Alppiruusutkin kukkii nyt, osa kukkii ensimmäistä kertaa, tuo yks ehkä kolmatta. Viime kesänä ei kukkineet yksikään. 

Marjatanalppiruusu ´Haaga´Ja ´Helsingin Yliopisto´ tuolla humalaportin taustalla
On muuten melkonen kokoero kuunliljojen lehdissä, keltareunakuunlilja ´Francee´ ja sinikuunlilja ´Elegans´ vierekkäin perhoangervon alla. Sinikuunliljat on lähteny kovaa kasvuun kun pääsivät viimein oikeille paikoilleen. Muutaman vuoden ne kituutteli jämäpenkissä, mut viime kesän siirron jälkeen ne on moninkertaistanu kokonsa. 


Eikait se auta ku lähteä hommiin! Kitkemistä riittää...7 kommenttia:

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Jep, kitkeä pitäisi, jahka sade lakkaa ja jalka vähän lepää viikonlopun rasituksesta. Kaunista siellä teillä.

Pihapiika kirjoitti...

Hyvännäköinen hyötytarha sinulla!

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Niin kaunis ja siisti hyötytarha.

Navettapiika kirjoitti...

Kyllä viikos kerkiää kaikki kasvamahan iha hurijasti, varsinki roskat. Oon yleensä kesäs pirennetyn viikonlopun pois kotua ja silläki aikaa tuntuu kaikki kasvavan hullun lailla. Siisti kasvimaa sulla. Tua hake on hyvää laatikooren välis.

Teija kirjoitti...

Satu, kävinki lukemassa että teillä on ollu siellä yhtä jos toista sutinaa 😄 otahan rennosti vaan.

Ja kiitos teille muilleki, nii onhan tuo hyötytarha vielä siisti, viime kesänä pistin sen uusiks kokonaan kun oli rivivälit jo niin villiityneet. Hake toimii ja alla olevat apulantasäkit näkyy pitävän rikkakasvit kurissa aika hyvin. Ei ole vielä tarvinnu kitkeä muutako noita laatikoita välillä.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä aamukahvia juodessa poikkesin tänne lukemaan. Mullakin reissun jälkeen vielä nurmikon leikkuu kesken, eilen alotin vaa jäi kesken. Rikkaruohojen kitkemisetä ei onneksi ole, mutta pyykkiä sitäkin enemmän. Onneksi nyt ei sada, nii jospa ne sais tänään loputkin pestyä ja ulkona kuivaksi, kuivausrumpu ois nyt ollut tarpeeseen..

paleredrose kirjoitti...

Vesiheinä on ollut viimeaikojen vitsaus täälläkin. Kasvaa niin nopeaan ettei kerkee kuin kitkeä, kitkeä, kitkeä...