perjantai 18. elokuuta 2017

Auton renkaan tuunailua

Oon viime aikoina seurannu areenasta Alan Titchmarshin puutarhaohjelmaa ja kyllähän ne tekee hienoja pihoja! Sieltä bongasin idean köydellä päällystetystä auton renkaasta, johon voi istutella sit joko yksvuotisia tai monivuotisia kasveja ja päätin kokeilla itekin. 
Tuontitukusta tilasin 20m köyttä, rautakaupasta ostin liimaa ja paikalliselta huoltamolta sain vanhan renkaan 😄 


Ensimmäiset 10m köyttä riitti 5 kierrosta, seuraavat 10 vajaa 5 kierrosta... että näin siinä sitte kävi ku ei tyhmä aatellu loppuun asti. Eihä se 20m riittäny läheskään koko renkaan päällystämiseen. No eiku uus tilaus sisään ja tänään sit sain loputki köydet ja liimattua neki paikoilleen. N. 35m siihen meni köyttä, ei ois iha heti uskonu että niin pitkästi sitä kuluu. Eikä muuten tullu halpa rengas... meinasin ensin tehä 2, pienemmän ja isomman mut enpäs teekkään 😰Vaan ihan kiva tästä tuli. Vanerista leikkasin kuviosahalla ympyrän ja ruuvasin sen pohjaksi. Siihen porasin muutamia reikiä että liika vesi pääsee pois. Hiekkaa pohjalle n. 5 cm ja multaa päälle.
Kukkapenkeistä kaivelin mongolianmaksaruohoa ja hopeatoppoa istutettaviks ja lisäks korkean koristeheinän, kirjosorsimon. Mullan pinnan katoin rantakivellä, se on aika hauskan näköstä tuossa ja estää vähä haihtumista. Vielähän tuo on vähän tyhjän näkönen mut eiköhän se siitä tuuheudu. 

Ja lopuks vielä videonpätkä pihalta, innostuin kokeileen videon kuvaamista heinäkuun loppupuolella ihan ekstemporena, ja vaan tällä samsungin älykännyllä, ei millään kunnon videokameralla. Siihen nähen ihan kohtalainen kuvanlaatu... pikkuveli leikkas ja lisäs musiikit. 
Avoin pihapäivä jäi nyt tältä kesää järjestämättä nii olkoot tää vähän korvausta siitä.
Mukava on sit talvellaki katella kesäisiä näkymiä kun oikein ikävä iskee 😉 9 kommenttia:

Helinä kirjoitti...

Katsoin saman ohjelman:-) Kivan näköinen kukka-asetelma tuli sinun renkaaseen. Yllättävästi rahaa kuluu aina kaikkiin tarvikkeisiin..

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Tulipas mukava tuosta autonrenkaasta. - Kiva video. Totta, että tällaista on mukava katsella pimeinä talvi-iltoina. - Mukavaa viikonloppua!

Kesätuulia kirjoitti...

Onpa kiva! Todella kaunis, ja sopii moneen paikkaan!

Teija kirjoitti...

Helinä, niinpä sitä näkyy kuluvan, tälleki tuli hintaa yli 80e! Ku oisin arvannu niin ois ehkä jääny tekemättä.

Anneli, kiitos, samoin sulle 😊

Kesätuulia, kiitän. 😊 Nii on, sopii moderniin ja perinteiseenki tyyliin, semmonen aika ajaton.

Navettapiika kirjoitti...

Tuli kivan näkööne istutusallas, joka sopii monehen paikkahan. Höh! Yllättävän kallista jäläkiä.
Hyvä vireo! Pyärii just sopivalla nopeurella.

Maatuska kirjoitti...

Nätti tuli renkaasta, harmi vaan jos tulee liikaa hintaa, niin kovin montaa raaski tehä.
Onpas sinulla kaunis ja iso piha! Nurmikonleikkuuta teilläkin ihan piisalle asti. Tykkäsin erityisesti kivistä ja tuosta muurista/penkereestä ja kaikista kivikoista ym. Ihana karvaturrikkakin siellä vilahti. Onko samojedi, en oikein ehtinyt tunnistaa.

Teija kirjoitti...

Navettapiika, kiitän... siihen koitinki kiinnittää huomiota ettei tulis tehtyä liian nopeita käännöksiä. Joskus oon kokeillu ennenki kuvaamista mut huomasin sen, että tietokoneen näytöllä ne oli yhtä vilinää ku oli liikaa vauhtia. 😉

Maatuska, kiitos. Leimu on suomenlapinkoira, 11kk ikää ja niin ihana ja lempeä luonne. 😍
Kyllä riittää leikattavaa ja kitkettävää ja kaikkea muutaki hommaa. Mut eipä tarvi kesällä jumppaan tms lähteä. 😄

Sirkku kirjoitti...

Oi, miten kaunista teillä onkaan, miten siisti ja hyvin hoidettu pihapiiri ja noin paljon ihanaa kasvamassa! Taitavasti olet kuvannut videon ja niin huikean kaunis musiikkikin mukana! Minulle riitti pelkkä video, vakuutuin, jäin lukijaksesi!

Teija kirjoitti...

Kiitos Sirkku ❤ lämpimästi tervetuloa lukijaksi! 😊 kaikenlaista pitää kokeilla, välillä onnistuu ja välillä taas ei. Mut onhan tää piha vieny mennessään, kesällä ei paljon muuta mieleen mahu 😉