maanantai 16. huhtikuuta 2018

Lomareissu Sveitsiin ja Mainaun paratiisisaarelle
Viime viikolla oltiin tosiaan meidän tytön, ja ystäväni ja hänen tyttärensä kanssa reissussa, käytiin Sveitsissä Zürichissä ja sieltä junalla Saksassa Bodenjärven rannalla, Konstanzin kaupungissa Mainaun saarella. Säät suosi ja reissu oli kaikinpuolin aivan ihana. 

Ensimmäinen päivä meni ihan vaan Zürichin kaupunkiin tutustuessa, noustiin näköalapaikalle ihailemaan kaunista kaupunkia.
 Välillä pysähdyttiin pieneen, kivaan kahvilaan nautiskelemaan jäätelöt kahvin kanssa. Lomalla on kyllä ihan parasta se, kun on aikaa vain olla ja kävellä, mennä minne huvittaa ilman kiirettä ja sen kummempia aikatauluja.


Kevät ei ihan ollut vielä parhaimmillaan, puissa ei ollut lehtiä, mutta kirsikat kukki runsaasti.

 

Pikkusen tutkittiin kaupungin mahdollisuuksia etukäteen ja ehdittiin juuri tunti ennen sulkeutumista Kiinalaiseen puutarhaan, jossa vaaleanpunaiset magnoliat oli kauneimmillaan! Puutarha oli aika pieni, mutta tosi kaunis! 

 

Toisena päivänä otettiin juna aikaisin aamusta ja matkustettiin Saksan puolelle ja ihailtiin junan ikkunasta kaukana siintäviä alppeja.
Mainaun saari oli kyllä niin kaunis, osa mun sydäntä jäi sinne! Narsissit ja pienet lummetulppaanit oli parhaimmillaan kukassa ja niitä oli tuhansia ja taas tuhansia! Ja mun on todella vaikea valita vain muutamaa parasta kuvaa, niin täältä nyt tulee kunnon kokoelma näitä, nähtävää oli niin paljon! Saari on vajaat 5 ha kokoinen ja siellä on töissä kymmeniä puutarhureita, joilla kyllä töitä riittää. 
 Yks kauneimmista kohdista oli vesiportaat, jotka oli rakennettu jyrkkään rinteeseen. Istutusten väri vaihtelee kesän kuluessa, kun sipulikukat väistyy ja uudet istutetaan tilalle. Ymmärsin että näiden portaiden ympärillä käytetään sipulikukkien lisäksi kesäkukkia, ei juurikaan perennoja.Saaren keskeltä korkeammalta oli kauniit näkymät järvelle, ilmassa oli tosin hieman utua, joten alpit ei erottuneet niin selvästi, kuin selkeällä kelillä.
Ylemmillä tasanteilla oli erilaisia kauniita oleskelualueita, joissa saattoi hetken istahtaa ja leväthää. Tosin me ei maltettu juuria istua, vaan jatkettiin aina eteenpäin uutta ihanaa katsomaan. 

Näihin luonnonmukaisen näköisiin puistonäkymiin mä ihastuin ihan täysin! Lehdettömät ja vähän känkkyräiset puut loi ihanan kontrastin aaltoilevien kukkamerien kanssa. Magnoliat kukki täälläkin ❤


Ja kirsikat...


Tytöt ihmettelee, en tiedä mitä 😃


Saarella on vanha linna jonka pihalla on myös ruusupuisto. Tällä hetkellä se tosin ei näyttänyt parhainta puoltaan, joten toinen matka saarelle ruusujen kukinnan aikaan on kenties tarpeen joskus tulevaisuudessa! Sen verran kukkien lumoissa me oltiin, että unohdettiin käydä katsomassa itse linnaa. Spring Avenue eli kevätkatu oli myös ihana, vaikka tulppaanit olivat vielä nupullaan. Ihan sitä parasta ei tästä nähty, mutta kaunista oli. Saarella on myös tuhansien perhosten talo, jossa oli kyllä trooppinen tunnelma.
Palmutarhassa kukkivat sadat huumaavasti tuoksuvat orkideat...Ja tämä rinne! 

Lämmintä oli varmasti +20 astetta, ihan kesäinen ilma, melkein kuin viime kesän parhaimpana päivänä täällä meillä Suomessa. Voih, ei tuolta olis halunnu kotiin vielä palata. 


Kolmas ja viimeinen päivä meni lähinnä shoppaillessa, sen mitä nyt raski ostaa. Hintataso Sveitsissä on aika korkea, joten se kyllä vähän rajoitti shoppailuintoa. Jalkapohjat oli rakoilla paljosta kävelemisestä ja sen vuoksi otettiinkin päivällä pieni hengähdystauko ja hypättiin jokilaivan kyytiin pienelle risteilylle Limmat-joelle ja siitä järvelle. Kaunista!Voin kyllä lämpimästi suositella Sveitsiin matkustamista, ja varsinkin tuo Mainau on näkemisen arvoinen paikka. Vielä joskus mä palaan sinne! Ja anteeksi nyt pitkä postaus, mutta hankala olis ollut tästä enää tiivistää, vajaat 500 kuvaa tuli otettua matkan aikana. ;) 

Kotiin palatessa vastassa odotti lähes puoli metriset kinokset, joten ei ihan vielä päästä täällä pihahommiin. 
Ihanaa kevään odotusta! 
7 kommenttia:

Navettapiika kirjoitti...

Hiano paikka näin keväälläki, saati myähemmin kesällä, ruusujen aikahan. Mahtavat maisemat ja hianot sipulikukkaistutukset. Magnoliakki pikkuusen suurempia ku Kevätmessuulla :)
Lumekki sulaa ny vauhrilla. Pia saarahan tääläki ihaalla sipulikukkia.

Hilu kirjoitti...

Hieno reissu teillä ollut. Kauniita kuvia ja niin kesäisiä jo. Varmasti paljon nähtävää ollut.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kiitos ihanaakin ihanimmasta kuvamatkasta. Sveitsi on todella ihana maa ja siellä olemme mekin lomailleet mieheni kanssa muutama vuosi sitten. Matka oli todella ikimuistoinen ja ihana.

HennaMar kirjoitti...

Kiva nähdä kevätkuvia. Olen käynyt Mainaulla kesällä daalioiden kulkiessa ja silloinkin siellä on ihanaa.

Sirkku kirjoitti...

No olipas ihana postaus, ei lainkaan liikaa kuvia! Tuota kohdetta täytyy tosiaan pitää mielessä, jos lomasuunnitelmissa on valinnanvaraa. Upealta näyttää kuvaamasi magnolia!

Kivimäen emäntä kirjoitti...

Voi, miten ihanaa kukkaloistoa! :)

Teija kirjoitti...

Navettapiika, kiitos 😊 nyt on alkanut maa paljastuun täälläkin. Kevätmessuillakin oli aikomus käydä, pari päivää vietin myös Helsingin seudulla samalla reissull, mut selkä ja jalka sano koneessa istumisen jälkeen sopimuksen irti ja meni nilkuttamiseks kävely. Jäi messut nyt välistä, kuva ois ollu neki nähä.

Hilu, kyllä siellä ihailtavaa riitti, yli 500 kuvaa kertyi kameraan 😉

Kruunu Vuokko, kiitos, kyllä on tällä hetkellä mun reissuista top 1 tämä matka. 😊

HennaMar, varmasti kaunista silloinkin!

Sirkku, kiitos 😊 voin kyllä lämpimästi suositella, tosin jos Mainaun saarelle meinaa mennä nii kannattaa matkustaa vain Saksaan. Se on vähän edullisempi maa.

Kivimäen emäntä, kiitän 😊 Siellä oli kyllä uskomattoman kaunista.