perjantai 20. huhtikuuta 2018

Pelargoniat valoon

Just ennen reissuun lähtöä sain vaihdettua nuo talvetetut pelakuut uusiin multiin ja osan uusiin, isompiin ruukkuihinkin. Parissa oli jo ihan kukkiakin, mut ne leikkasin surutta menemään ja lyhentelin noita lähes kaikkia melkein puolella. Niistä olis kyllä saanut pistokkaitakin, mutta näissäkin on mulle tarpeeksi, niin en jaksanut latvoja enää säästellä. 


Olohuoneeseen piti tehdä uusia järjestelyjä ja sohvapöytä saa nyt toimia kukkapöytänä kesään asti, kunnes saan nuo pihalle. Että ei mulla tämän kummempia kasvatuspaikkoja ole, sais olla paremmatki. Ja tämän takia en kasvata mitään siemenistäkään, kun ei yksinkertaisesti ole tilaa mihin laittaa. 

Pitkää uutta kasvua näihin on 2 viikonki aikana ehtinyt tulla. Osasta nipistelin latvoista kasvupisteet pois, että nuo haarottuis lisää alempaa. Jospa ne tuosta vielä tuuheutuisi. 


Ja suuria erojakin on, isoimmissa on jo ihan kunnolla lehtiä, pienin on ihan pienellä alulla...jospa se sieltä ponnistaa :) 


Kannattaa muistaa, että ei kastele kukkia mullanvaihdon jälkeen liian paljon. Nyt alussa kun lehtimassa näillä väheni leikkauksien takia, haihtuminen on vähäistä ja juuret aina vähän kärsii siinä mullan vaihdossa, saattaa liian märkänä pitäminen mädättää kukat heti alkuunsa. Kahteen viikkon en näitä nyt kastellut, ihan senkin takia kun oli tuolla saunalla melko hämärässä. Siksikin ne varmaan venähti kun valon määrä ei riittänyt. 
Nyt ne on ihan etelään avautuvien ikkunoiden edessä, valoa riittää ja lämpöäki on vähän enemmän mitä saunalla. Multaan lykkäsin biolanin lannotetikkuja, kun ei tähän hätään nyt muuta lannotetta löytynyt.


Pihalla on lunta vielä ihan kiitettävästi. Ei tarvi haravoinneista vielä haaveilla...


Kääpiövuorimänty on kyllä rötkähtäny täysin lumimassan alla. Tuo saa lähtöpassit, hävitän pois kokonaan. Lamppukin on keikahtanu vähän kumoon. 


Seinän vieressä kivikkopenkki alkaa olla sula, Sammalleimut meinaa taas ruskettua, kun ei ole joutanut peittelemään. Tänään onneksi satanut vettä, niin helpottaa vähän, ei haittais vaikka satelis vielä pari päivää, niin lähtis loputkin lumet. Tule jo kevät! 
6 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Minullakin talvetetut pelargoniat ovat ainakin toistaiseksi hengissä. Vielä en ole nostanut niitä pois autotallista enkä vaihtanut multia.
Täällä lumet ovat sulaneet lähes täysin. Tänään lämpöä oli 19 astetta varjossa eli ihan kesäkeli.

Satu kirjoitti...

Tuo tilanpuute näin keväisin kieltämättä haittaa hieman tätä harrastusta. Maltilla olen kylvöjäkin tehnyt, että mahtuisi sisällä olemaan siihen saakka kun kasvihuoneeseen voi viedä.
Hyvältä näyttää sun pelargoniat! Mulla yli puolet ei selvinny talven yli, mutta saahan niitä puutarhalta sitten lisää :)

Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Täällä myös samat ongelmat hyvien taimikasvatusikkunoiden kanssa. Siltikin niitä on vain jostain syystä pakko laittaa. Samalta näyttää myös lumen määrä. Alkaa jo kyllästyttää sen verran paljon, että sitä on lapioitu jo tontin rajan ylikin kunnan metsään :D Toivottelenkin sinulle oikein lämmintä vesisadetta päiväksi tai pariksi ja sitten aurinkoista kevään jatkoa!

Hilu kirjoitti...

Ihanan paljon pelargoneja talven jäljiltä kasvamassa. Tuota lunta kyllä vielä piisaa vaikka sulannutkin jo.

Maatiaiskanasen Elämää kirjoitti...

On nämä keväiset puuhat niin ihania :) Toivotaan, että pelakuusi ilahduttavat runsaalla kukinnalla kesällä! Mukavaa viikonlopun jatkoa :)

Teija kirjoitti...

Kruunu Vuokko, vielähän sitä ehtii :) Meilläkin nyt lumet lähteneet vähenemään viimeinkin!

Satu, jo vain saa lisää, varmaan ei malta olla ostamatta vaikka nämä selviskin talvesta :D Kyllä on mukava päästä täyttämään kasvihuonetta nyt kunnolla, ensimmäinen kokonainen kesä lähtee sen kans.

Hiidenkiven puutarhassa, kiitos :) Hyvin toimi sun toivotukset. Paikotellen täälläkin olis lapioitavaa, kun viitsis ;)

Hilu, pikkuhiljaahan tuo kesä tuolta lähestyy :)

Maatiaiskanasen Elämää, totta puhut. Ja kiitos, kivaa viikkoa sinulle!