tiistai 14. toukokuuta 2019

Kasvihuoneeseen

Viidakko sai olohuoneesta väistyä ja siirsin kaikki kasvit nyt kasvihuoneeseen. Enää pari kylmää yötä lupaa, sitten näyttäs lämpenevän. Taimet oli venähtäny jo toista metriä pitkiksi, osa oli jo niin honteloita, että pikaisesti piti saada ne omille paikoilleen kasvamaan. 
Aina se tuntuu yhtä ihmeelliseltä, että keväällä ostetuista muutamista siemenpusseista tulee hetkessä tämmönen määrä vihreää! 



Pari muutaki tulokasta, positiivareiden kautta kodinkukilta tilatut Taiga - kärhöt. Oli niin ihanan näköset kukat, että en voinu vastustaa...



Samettikukat aukoo jo nuppuja, niitä laittelin seinustalle ja laitan kasvimaalle kunhan uskaltaa. 



Picolino kurkuissa on jo viiden sentin mittasia minikurkkuja ja muissakin jo kovasti kukkia. 

 

Suklaakirsikkatomaattia ja noita minikurkkuja istutin tuommosiin kangassäkkeihin, joihin laitoin biolanin turvemullan. Näistä tuli ihan hyviä kokemuksia jo viime kesänä, joten päätin lisätä yksittäisten ruukkujen määrää. Ja onhan nuo kivan näköisiäkin. 


Toiselle reunaa tuli ihan biolanin kasvusäkit, ne on toiminu hyvin joka vuosi, kun oon niissä kasvatellu. Keskellä avomaankurkku nuupahti heti, en tiiä mikä siinä meni pieleen, oisko katkennu juuresta. Täytyy käydä puutarhalta hakemassa avomaakurkkujen taimia lisää. Ne ei oikein edes itäny nyt kunnolla. 


Toisella reunalla tomaateilla on Kekkilän luonnonmukaisia kasvatussäkkejä. Näitä mulla ei ole ennen ollut ja sainkin ohjeeksi nyt lisätä kasteluveteen tomaattilannotetta jonkun viikon kuluttua, kun ovat kunnolla kasvussa. Näissä ois paikat neljälle taimelle, mutta mun silmään nuo näyttää kyllä pieniltä niin monelle tomaatille, että laitoin vain 2 aina yhteen säkkiin. Ja osassa sitten lisäksi basilikaa. Ahtaaksi kävis kasvutila jos ois noin lähekkäin istutettuna. Nyt on hyvä seurailla ja testata kummat säkit toimii paremmin, toivotaan että molemmat ois yhtä hyviä. 


Ja nyt vaan sitten ootellaan, kun malttais, aamulla ensimmäisenä pitää hipsiä yöpaitasilleen ulos kahteleen, että mitenkäs täällä nyt jaksellaan...😄 







6 kommenttia:

Kruunuvuokko kirjoitti...

Siitä se kasvihuonekausi käynnistyy.

Teija kirjoitti...

Niin tekee! Enkä millään malttas oottaa että saa syötävää tuolta 😊

Katja kirjoitti...

Hienosti kasvussa taimet. Minulla Taiga-kärhö kukki viime vuonna muutamalla kukalla ja oli vasta sen eka kesä. Nyt siitä ei näy mitään, saapa nähdä veikö talvi sen. Harmittaa jos vei sillä tykkäsin siitä.

Sirkku kirjoitti...

Onpa jo hyvän kokoiset taimet ja alkujakin näkyvissä. Kasvihuoneessa on se kasvun voima, joka saa taimet tosi nopeasti näyttämään elinvoimaisilta. Toivotaan, ettei yöllä tule enää kovin kylmää.

Saila kirjoitti...

Ihanan näköistä, nyt jo vihertää kasvihuoneessa! Toivotaan just sopivaa lämpöä ja hyvää kasvua taimillesi. Jo nyt näyttää niin hyvältä, kun taimet on isoja. Uskon, että oli helpotus saada vuo viimein pois jaloista pyörimästä :-D

Teija kirjoitti...

Katja, mä en luultavasti edes yritä talvettaa näitä ulkona. On vähän huonoja kokemuksia kärhöjen kans. Toivotaan että se sun kärhös olis vaan vähän hidas ja nousis vielä.

Sirkku, niinpä, jospa tässä nyt kesä alkais ihan kunnolla. ☺️

Saila, kiitos 🙂 todellaki oli korkea aika näiden päästä sisältä pois, kasvutila oli ihan loppu. Monta kertaa päivässä pitää käyä kasvihuoneessa istumassa ja ihailemassa 😄