perjantai 3. toukokuuta 2019

Takatalvi

Niinhän se nyt kävi niinku säätiedot lupas, lunta tulee. Jouluruusut ehti just avata osan kukista, mut nämä taitaa pienet pakkaset ja lumet kestää.



Lamoherukalle tais käydä köpelösti, ehti kasvattaa jo niin isot lehdet että paleltuuhan nämä. Eipä ole ennen käynyt näin, jännä nähä kasvattaako uudet tilalle kuin nopeesti, vai kärsiikö ihan kunnolla? Melko sitkeä tapaus on kyllä muuten.



Nurmikkoa ei kohta enää näy, koivutkin ehti hiirenkorvalle osittain. Perennoja suojasin kuusen havuilla, jospa niistä olis vähän apua. 


Jos tämä rautatieomppu kärsii niin sitten harmittaa! Ihan viittä vaille kukassa oli ennen pakkasia...


11 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Kasvit ovat sitkeitä ja toivottavasti selviävät!

Teija kirjoitti...

Niinpä, toivotaan parasta. 🙂

Sirkku kirjoitti...

Hui, teillä näyttää tosi talviselta! Toivotaan, että kasvit ovat karaistuneita ja sietävät nämä muutamat pakkasasteet. Minä hain jo poiskorjatut havut takaisin ja levittelin kukkivien palloesikoiden ym. päälle, ei sitä haluaisi menettää keväästä innostuneita ensimmäisiäkään kasveja, vaikka suurin osa onkin vielä maan suojissa. Hyvää viikonloppua!

Teija kirjoitti...

Nyt täällä vasta talvista onkin, yli 10 cm satanut lunta päivän aikana! Pariksi yöksi lupailee vielä pakkasia, joten tuohan tuo lumikin suojaa kasveille. Hyvää viikonloppua sinullekin. 😊

Kruunuvuokko kirjoitti...

Hurjalta näyttää. Täälläkin on kylmää, mutta onneksi lunta ei sentään ole satanut.

Navettapiika kirjoitti...

Meillä näyttää ihan samalta ja lisää tuloo kaiken aikaa. Ihime o, jos mitää vahinkua ei tuu. Nii lämmintä kerkes olemahan.

Teija kirjoitti...

Kruunuvuokko, jep, ei kovin keväinen tunnelma 😅

Navettapiika, jospa tuo lumi suojais kylmyydeltä. Su-ma yölle lupaili vielä eilen -8 pakkasta, se kait se enemmän tuhoaa kuin tuo lumi, jos niin alhaalla käy.

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Täälläkin satoi ihan reilusti vuorokauden sisään, varmaan parikymmentä senttiä oli enimmillään. Tänään kun lämpeni plussalle, niin alkoi painua ihan silmissä, vaikka satoi lisääkin päälle. Minä luotan siihen, että aikaiseen heräävät kasvit kyllä kestävät pakkasta ja lunta. Meillä ei onneksi oltu vielä yöpakkasistakaan päästy eroon, niin tuskin tulee pahoja vaurioita. Harmittaa kyllä teidän muiden puolesta, joilla oli kevät pidemmällä. Toivottavasti lamoherukkasi ja rautatienomenapuusi kestävät. Mukavaa viikonloppua ja pikaista takatalven loppumista!

Teija kirjoitti...

Minna, kiitos samaa sinne! Jospa nuo kestäis, tänään onki taas aurinko paistellut.

Aurinkokujalla kirjoitti...

Meille tais tulla vielä enemmän lunta, pakkasista en tiedä. Meidän lamoherukka oli hupasen näkönen, kun se tavallaan kasvo sieltä lumesta, oikein korkeat oksat täynnä lehtiä. Mulla on blogissa kuvakin niistä. Jautaan nelos ja vitos vyöhykkeen ihan rajalla.
Minä tykkään käydä kaikissa eri blogeissa, joissa en ole pakosti koskaan käynyt. Näin löytyy kivoja uusia blogeja ja ihania uusia ihmisiä blogien takaa. Minä liityin lukijaksi sun blogiin ja liitin sun blogin mun lukuluetteloon, niin minun on helppo seurata blogasi.
Tuleppas sinäkin käymään kylässä aurinkokujalla.
Oikein mukavaa viikonloppua ja toivottavasti et menettänyt yhtään kasvia lumimyräkän takia.

Teija kirjoitti...

Kiitokset, kiva että löysit blogiini. Ei onneksi tullut kasvituhoja takatalven aikana. Nyt on koivut jo hiirenkorvalla, tämän päivän sateiden jälkeen niin ihana keväinen tuoksu. 😊 Hyvää viikonloppua sinnekin ja tervetuloa lukijaksi.