torstai 30. toukokuuta 2019

Kivimuurin paikkailua

Taas sai alkaa korjauspuuhiin, kivimuuri sortui ja nyt näköjään useammasta kohdasta. Nuo kääpiövuorimännyt on jo niin suuria, että niiden juuristot puski kivien väleihin ja pääsi liikutteleen kiviä, roudan lisäksi. Alunperinkin on tehty virhe siinä, että ei ole tullut laitettua suodatinkangasta tuonne muurin ja mullan väliin. Täytyis purkaa koko muuri pois ja tehä uuestaan, mutta yksin en siihen pysty. 

  





Tänään korjasin parin metrin pätkän, että ei nyt ainakaan kukaan loukkaisi ittiään tuossa. Pari kääpiövuorimäntyä lähti pois. Ensin ajattelin että säästän ne, mutta juuret ja oksatkin katkeili sen verran pahasti, että ei niitä saanu pelastettua. Mullat lapioin pois, tiputtelin kaikki heiluvat kivet alas ja ladoin ne nyt paremmin paikoilleen. Ainakin vähäksi aikaa nyt sai tekohengitystä. Reunalle istutin seppelvarvun, pari luppiota ja yhden pienikasvusen syyshortensian. Jotenki tuli kyllä paljaan näkönen ilman niitä mäntyjä, mutta jos tuohon silmä tottuis.



Vielä tuo yks mänty joutais pois, tuostaki kivet uhkaa tippua. Ihan ylikasvaneeksi on päässyt, vaikka toisaalta tuo on ihan komean näkönen ja tuo korkeutta tuohon ryhmään. 


Omenapuissa on ihan muutamia ensimmäisiä kukkia auki. Tosi hitaasti aukeaa nyt, on ollu niin sateista ja tuulista, kylmääkin, että se viivästyttää kukintaa. Mut toisaalta ei haittaa, jospa ei tulis enää hallaöitä tuhoamaan satotoiveita. Lepaan melonilla on ihanat, vähän pinkit nuput ja alkuun punertavat kukatkin! 


Sammalleimut kukkii parhaillaan, tämä on niin nättiä! 


Ja tätä voikukkaa mä en meinaa kestää! Koko nurmikko kukkii keltasenaan! Vaikka aamulla oisiat ajanu nurmikon matalammaksi, niin illalla jo osa, viimestään seuraavana päivänä taas koko nurtsi kukkii keltasenaan. 
Positiivista siinä on se, että voikukat houkuttelee pölyttäjiä pihalle. Jos se pysyiskin vaan nurmikolla niin ei ongelmaa, mut kun se pääsee kukkapenkkeihin niin se on viheliäinen riesa!  Eroon ei taho päästä enää millään konstilla. 







8 kommenttia:

Navettapiika kirjoitti...

Hianon näköösiä nua teirän muurit, mutta varmasti vaikia saara pysymähän kuasis, ovat aika korkeetaki. Silimä tottuu äkkiää uusihin näkymihin ja pian nua kasvit kasvaa. On muute ihan tutunnäkööne nurmikko.

Teija kirjoitti...

Onpa kiva että muillaki näyttää samalta 😄 Nuo muut muurit on pysyny ihan hyvin pystyssä, mut ne onki matalampia, tämä yks on hankala.

Sirkku kirjoitti...

Upea on muuri, vaikka uskon, että haasteitakin syntyy. Kivet ja vuorimännyt sopivat hyvin yhteen. onneksi voikukka-aika on pian ohi!

Teija kirjoitti...

Kiitos Sirkku 😊 Sanoppa muuta, täytyy vaan ehtiä leikata nuo ennenku pääsee siementään.

Katja kirjoitti...

Tänä vuonna on ollut paha voikukkainvaasio. Hienot muurit, seppelvarpu sopii sen kanssa erinomaisesti.

Päivi - Kottikärryn kääntöpiiri kirjoitti...

Tuttua on, että muureja on välillä korjattava, mutta kauniit ne ovat!! Ja voikukka nurmikossa on kyllä myös niin tuttua, harmittaa välillä, kun nurmikon ajo ei välttämättä muuten olisi niin kiireellistä, mutta voikkukkien vuoksi pitää ryhtyä puuhaan. Suurilta alueilta voikukan kitkeminen on täysin mahdotonta. Kaunista teillä on jokatapauksessa, ihanaa tämä alkukesän kukinta!

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Muuri on upea, mutta noin korkeana varmasti sekä tarkka kasattava että vaatii välillä korjaustoimenpiteitä. Äkkiä silmä tottuu uusiin näkymiin. Meillä ei ihan vielä näytä nurmikko samalta, sillä voikukat ovat vasta nupulla. Mutta paljon niitä on ja huomenna, jos aurinko paistaa, muuttuu nurmikko kerralla vihreästä keltaiseksi. Ei olla vielä päästy edes leikkaamaan kertaakaan, sillä koko ajan on satanut ja nämä kaksi sateetonta päivää ollaan oltu 100-prosenttisesti patiota väkertämässä. Huomenna nurmikko on kyllä ihan pakko leikata. Mukavaa viikonloppua!

Teija kirjoitti...

Katja, kiitos, tykkään kyllä kovasti seppelvarvusta. Se on kiva pari kivien kans.

Päivi, kitkemään ei kyllä jouda, samaa oon miettiny että ei muuten tulis leikattua niin usein, jos ei tuo voikukka pakottais. Nyt tosin tuleva robotti toivottavasti hoitaa voikukat huishaismuualle :)

Minna, täällä on saanut leikata nurmikon jo monta kertaa. Niin nopeasti lähti nyt keväällä kasvuun, että ei meinaa perässä pysyä. Pitääpä tulla kurkkimaan sun blogia mitä kaikkea ootte saanu aikaseksi. Kiitos samoin mukavaa viikonloppua sinnekin!