lauantai 13. heinäkuuta 2019

Puutarhapäivän muistelua, kuivuuden vaivaamassa puutarhassa

Ihan ensinnäkin, kiitokset kaikille vierailijoille Avoimet puutarhat - päivänä! Päivä oli tosi onnistunut, vieraita kävi 300-400 väliin ja välillä oli semmonen härdelli, etten ehtinyt kaikkia edes tervehtiä. Mutta kaikinpuolin oli antoisa ja kiva päivä, säät suosi ja vierailijat tuntuivat tykkäävän. 




Robotitkin kiinnosti kovasti, Janilla riitti juttuseuraa teltalla ja useamman kerran pysäytin omankin leikkurin ja porukalla sitä tutkittiin ja testailtiin. On se ihme vekotin, niin hyvä apuri, ettei enää siitä luovuta. 
Meidän robotti on siis Husqvarnan Automower 450x  ja linkistä pääset tutustumaan tarkemmin husqvarnan robottivalikoimaan.




Ihan sydäntä lämmitti kuin moni toi mulle mukanaan tuliaisia, vaikka ei edes tunneta. ❤️ Sain pienen suloisen itse kasvatetun pallaksenpionin alun, aaprottimarunaa, joka on kohtalaisen harvinaista, sydämen muotoisen kiven erään tuttavan mökkipihalta ja tämän alla kukkivan liljan. Kiitos näistä! 



Mieleen jäi monen vierailijan ihastelu siitä, miten horsmatkin saa kukkia täällä. Pikkuhiljaa koitan häivyttää hoidetun pihan ja luonnon rajaa puutarhassa ja sulauttaa pihaa sopivasti tänne metsään. Siispä horsmat ja heinätkin saavat osittain tulla osaksi puutarhaa. 


Meillä on taas rutikuivaa. Lammikko alkaa olla kohta tyhjä, enää ei riitä vettä kasvimaan kasteluun. Sadetta ollaan saatu kuukauden aikana vain joitain millejä, ihan vain yksittäisiä kuuroja on osunut kohdalle, viimeksi viikko sitten.
Kangasajuruoho onneksi pärjää kuivassakin ja jaksaa ilahduttaa kukinnallaan lammikon reunalla.




Kasvimaata saa kastella päivittäin, mutta kovin pientä ja hidasta on kasvu. Lämpöä ja sadetta kaivattaisiin kovasti!



Hyvä puoli tässä on se, että viileät yöt pidentää kaikkien kukkien kukintaa huomattavasti. Kuumuus ja kuivuus yhdessä sais kukat kuihtumaan hetkessä. Perennat on jo niin syvään juurtuneita, että ne saa ainakin vielä tarvitsemansa kosteuden tuolta maasta. Joten nautitaan nyt näistä. 😊 





Mukavaa viikonloppua! 

7 kommenttia:

Maatuska / Selätön puutarhuri kirjoitti...

Sinulla kuulostaa olleen oikein onnistunut puutarhapäivä vieraineen. Kiva kun väki on ollut liikkeellä.

Teija kirjoitti...

Näin oli, mukavahan se kun ei turhaan järjestetty. 😊

Katja kirjoitti...

Mahtava määrä vieraita. Ne pienet mutta kuitenkin suuret tuliaiset ovat tärkeitä kun ne saa istutettua puutarhaan.

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Ohhoh, teillä onkin ollut vilskettä! Eikä ihme, sillä teillä on kaunis ja suuri pihapiiri ja vaikka mitä kukassa. Ihanat tuliaiset! Meillä tulee vettä ilmeisesti muunkin Suomen tarpeiksi, sillä ihan äsken alkoi ihan yllättäen sataa kaatamalla, vaikka tälle päivälle ei edes ennustettu sadetta. No, pintamaa ehti edellisen sateen jäljiltä kuivahtaa, mutta heti viiden sentin syvyydessä oli jo selvästi kosteaa. Millähän saisin hätisteltyä sateet täältä hetkeksi johonkin, missä sitä kaivattaisiin? Mukavaa alkavaa viikkoa!

Sirkku kirjoitti...

Olipa kiva, että sait noin paljon vieraita, kuitenkin osallistuminen avoimiin vaatii myös etukäteistyötä, näin se sitten palkitsee:) Ei oikein miellytä nämä viileät päivät ja tosi kylmät yöt, mutta kasveille se tietää pitkää kukintaa. Meillä on nyt satanut sen verran, että maa lienee riittävästi kostea syvemmältäkin ja viileys pitää sen pidempään. Toivotaan, että saatte pian sadetta!

Nila kirjoitti...

No on teillä ollut vilskettä mutta ihanaa eikö kun ihmiset kiinnostuivat tukemaan näin sankoin joukoin. Ihanat tuliaiset sait ja robotti leikkuri kiinnostaa edelleen. Sadetta saatiin viime yönä mutta muuten ne on jäänyt liian vähäiseksi täällä meillä myös. Pavut eivät itänyt ollenkaan ja salaatit ja tillit muunmuassa on aivan pieniä. No viljelytukea ei näistä varmaan saa 😁 joten seuraavana vuonna yritetään uudestaan.

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista! :)

Katja, näin on, jää pitkäaikaisia muistoja. Jos saan ne kaikki kasvamaan...mutta ainakin nyt näyttää siltä että ovat lähteneet ihan hyvin juurtumaan.

Minna, kiitos :) Meillä on nyt yhtenä päivänä satanut, auttoi vähäksi aikaa, mutta taas on yhtä kuivaa kuin ennen sadettakin. Tänään on saanut sadetinta pyörittää pitkin päivää.

Sirkku, nytpä sitä saatiin hellettä ja aurinkoa! Vaan ei passaa valittaa, tätä on ootettu. ;)

Nila, kiitos. Ei tätä puutarhurointia passaa liian vakavasti ottaa, jos ois elanto tästä kiinni niin sitten vois ressata enemmän. Tuo on oikea asenne, että ens vuonna uus yritys. ;)