perjantai 5. heinäkuuta 2019

Uutta ilmettä kasvihuoneen eteen

Nyt on taas yks rytöläjä vähempänä, kun sain tänään tehtyä kasvihuoneen eteen yrteille istutusaltaat. Tämäkin työ on ollut jo pari vuotta tehtävälistalla. Sunnuntain tuleva avoimet puutarhat-päivä on hyvä kannustin saattamaan loppuun näitä keskeneräisiä hommia. =D Pikkuhiljaa alkaa piha olla esittelykunnossa. 



Tässä siis lähtötilanne, pahasti heinittynyt koko edusta, johon kertyi pikkuhiljaa kaikenlaista törkyä, suodatinkankaan palasia, ruukkuja, työkaluja yms. 



Lapiolla kaivoin pinnasta heinät juurineen pois, laitoin kankaat alle ja mursketta päälle. Samoin tuon koivun tyven putsasin perusteellisesti, saa nähä tykkäskö se siitä kuin huonoa, kun sen verran rajusti kyllä lapioin. Jos näyttää että kärsi, niin joutaa pois koko puu. 
Istutusaltaat ladoin vanhoista tiilistä, samoista mistä on kasvihuoneen lattiakin tehty. Tiilien alle tasoittelin ihan vatupassin kans vajaat 5 cm mursketta, jotta sai kivet suunnilleen suoraan. Voihan se olla, että tässä kohtaa nämä vähän routiikin, mutta en koe sitä ongelmaksi. Tiilet antaa kyllä sen verran periksi, kun niitä ei ole muurattu kiinni mitenkään. Ja jos joskus särkyy niin sitten voi tehdä uudestaan.



Taemman altaan tein yhtä kierrosta korkeammaksi, on silmälle mukavampi, kun on vähän korkeuseroja. Ja multatilaakin siinä on enemmän, voi kasvivalintoja vähän mietiskellä sen mukaan.

Väliaikaisesti siihen nyt istutin keväällä hankkimani taimet, muutaman saniaisen, kanadanruohokanukkaa, hämyvuokkoa, valkovuokkoa, jotain pientä jaloangervoa, lajike on jo kadonnut ja valkoisen siperiankurjenmiekan. Ne on menossa tuonne metsäpuutarhan puolelle, mutta vielä ei ole joutanut sitä tekemään. Kuunliljat myös oottaa istuttamista toisaalle, mutta aika ihanasti nuo saviruukut sopii tuohon kokonaisuuteen.

 

On se nyt ihan eri näkönen, siisti ja selkeä. Ovetkin mahtuu tarvittaessa aukeamaan ihan kunnolla. Ja sopii hyvin yhteen tuon kasvihuoneen valkoisten ovien ja lattian kanssa. Altaiden eteen laitoin muutaman valkoisen ajuruohon, niistä olis myös aikomus levitellä muuallekin. Koivun tyvelle levittelin kankaan päälle säkin kuorikatetta. Ja minusta lopputuloksesta tuli ihan mun näkönen, tykkään kyllä. Ja nuo tiilet varsinkin on ihania, niitä ois vielä lisääkin, jos keksis hyviä käyttötarkoituksia. 



Tähän on taas hyvä päättää tämä päivä ja lähteä nukkumaan! Olo alkaa olla kohta ku jyrän alle jääneellä, mut jospa se ens viikolla helpottais. ;)




4 kommenttia:

Minna / Hiidenkiven puutarhassa kirjoitti...

Siisti ja tyylikäs lopputulos! On tosiaan mukavamman näköistä, kun taaempi allas on vähän korkeampi. Hieno kiveys muuten tuossa edustalla. Onnea Avoimiin! Niin ja huomasin, että olit liittynyt lukijakseni, tervetuloa! :)

Teija kirjoitti...

Kiitos Minna. ☺️ Kunhan saan tuohon vielä oikeat kasvit niin näyttää vielä paremmalta, laventelia siihen pitää saada ainakin. 😉
Ihan jännä nähä minkä verran ja ketä käy huomenna. Ei osaa yhtään ennustaa!

TeSa kirjoitti...

Kaunista! Kesän edetessä kasvu on hurjaa.

Teija kirjoitti...

Kiitos, kasvua odotellessa😉