tiistai 16. huhtikuuta 2013

Pieniä kevään merkkejä

Lunta on vielä ihan reilusti, mut kuitenkin jo paljon paljon vähemmän, kuin viikko sitten. Seinän viereltä lämpimimmät paikat on jo sulaneet, sai taas laittaa sammalleimuille havut varjostussuojaksi, kun meinaavat ihan ruskettua. Sinänsä vähän huono paikka tässä niille, onneksi kuitenkaan ne ei siitä kuole, vaikka väillä käykin vähän ruskeana, ellei nyt ihan täysin pääse kuivumaan.


Ryhmäruusujen juurelta näkyy jo jotain pieniä piipuloita, ihan piti kuva ottaa kun niin mukavalta tuntu. :) Muistan kyllä istuttaneeni tähän jotain viime syksynä, mut siihenpä se muisti sitten loppuukin. Täytyy käydä vuodatuksen puolella lukemassa vanhat jutut, sinne muistaakseni kirjasin ylös, mitä mihinki kohtaan laitoin.


Autotallissa talvehtineet pilaripelargoniat ja verenpisarat laitoin pari viikkoa sitten uusiin multiin ja kovaa on kasvu. Aika raakasti niitä sai kyllä leikellä, melkein kaikki mullan pinnan yläpuolella olleet oksat oli kuolleet, mutta nousi sitten juuresta uudestaan. Jospa niistä vielä kukkiviakin saisi. Vielä pitää molempia latvoa kunhan ne vähän kasvaa ja ainakin pilaripelakuilleki pitäs saada kasvatettua se pääverso...ehkä saa noita sivuhaaroja katkoa kokonaanki pois. Ei kauheesti aikasempaa kokemusta näistä ole, niin menee taas testaamiseksi. :)

 Sulais vaan loputki lumet äkkiä pois! Mulla jo niin syyhyttäis päästä pihatöihin, olis monta paikkaa jotka pitäs kaivaa ylös ja istuttaa uusiksi...niin se mieli taas talven aikana on muuttunu, semmonen ikuisuusprojekti kait tämä on. En tiiä koska sitä ois sitte tyytyväinen!? :)


6 kommenttia:

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Täälläkin jo oikeaa, lämmintä kevättä kovasti odotellaan. Lumet ovat saaneet kyytiä viime päivinä ja lämpöasteitakin on jo muutamia. Lunta on kuitenkin pihalla vielä osin niin runsaasti, että jollei kunnon sadetta pian saada,taitaa toukokuussa vielä paikoin olla maa valkoisena. Ihme kevät.

Paula kirjoitti...

Mun kaikki pelargoniat on ihan kuolleen näkösiä, mistä tiiän onko juuristossa kuitenki vielä elämää? vai nakkaanko suosiolla tunkiolle? :)

Puutarhuri kirjoitti...

Onko ne sulla jo valossa? Jos ne tuo pimeestä pois ja alkaa kastella vähitellen, aika nopeesti niissä näkyy se uus kasvu. Mulla nuo lähti kasvaan autotallissa jo varmaan tammikuulla ku nakkelin niille sitä lunta. Jos ne on päässy talven aikana kuivumaan kokonaan, niin voi olla ettei niistä tuu mitään. Varsia leikkamalla näkee ainaki onko ne kuollu, elävässä varressa on vihreä sisus, vaikka ois päältäpäin ihan ruskea. Ei siinä muu auta ku kokeilla, en mä osaa muuta neuvoa antaa. :)

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Kyllä sormet tosiaan jo syyhyävät puutarhatöihin. Kohta ei kestä enää tätä odotusta!

pioni kirjoitti...

Talvi tekee tehtävänsä, uusia ideoita on taas pää pullollaan;)

Laura kirjoitti...

Sielläkin on varmaan jo aikalailla lumet nyt sulaneet, jos on satanut yhtälailla ku täällä. On kyllä niin huippu päästä pihalle!