tiistai 9. huhtikuuta 2013

Terveisiä Turun puutarhamessuilta!

Kuinkahan moni lie siellä käynytkään, toivottavasti nyt ei ole kovin tylsää luettavaa, jos täällä blogimaailmassa onkin monta päivitystä aiheesta. ;) Mä en ole joutanut yhtään lukemaan toisten blogeja, juoksee tuo aika ihan liian nopeesti! Kutsujen pidosta juuri palasin, jos pikaisesti nyt saisin päivitettyä tätäki välillä.
Aivan mahtava, kun on tullut kutsuvarauksiakin jo pitkälle ajalle, toistakymmentä. Samoin suunnitelmatilauksia, mulla alkaa kevät olla kohta täynnä. :) Tosi hyvin on kutsut otettu vastaan, täytyy vaan todeta, että oikean päätöksen tein Tammikuussa, kun yritykseni perustin.

Ja sitten Turkuun. Nähtäväähän oli paljon ja  meillä meinasi loppua aika kesken! Perjantaina tosiaan ajettiin Tampereen Ikean ja Idea Parkin kautta Paimioon puutarhaystävämme luokse yöksi, lauantai meni messuilla, sieltä hurautettiin illalla Vaasaan toiseksi yöksi ja sunnuntai aamuna ajeltiin kotiin. Vajaat 1400 km kertyi mittariin matkaa, joten alko kyllä loppumatkasta jo takamus puutua paljosta istumisesta. ;) Mutta älyttömän hyvä reissu! 
Aivan kevätfiilis sieltä kyllä tarttui mukaan. Tämä alla olevan puu tais olla Japaninkirsikka. Aika ihana, kerrottu pieni kukka ja sitä oli myös vaaleanpunaisena. Mutta taitaapi jäädä haaveeksi...tuskin menestyy meillä asti. 


Aika hauska idea oli tämmönen tilanjakaja / köynnöstuki. Harjateräksestä ja heinäseipäistä koottu, melko yksinkertainen aita. Voisinpa haluta tätä tyyliä vaikka meidänkin pihalle! :)
 

Kukkasia joka puolella...


 Mallipihoja, tai oleskelualueita kait ne tarkemmin ajateltuna taisi olla. Tosi kivasti toteutettuja, kivet ja kasvit on kyllä hyvä yhdistelmä. Väritkin sopii mun värimaailmaan, ehkä hieman moderni mutta hieno.


Puu ja luonnokivet on enemmän mun juttu, tästä yhdistelmästä tykkäsin kyllä kaikkein eniten. 


Aika hauska idea laittaa osan laattojen tilalle maksaruohoja. Tuo kontrastia ja pehmentää vähän kivien kovuutta.


Ja ai että! Viherkatto ois mun suuri haave, sen mä haluan sinne pihasaunan katolle! Kävin kuuntelemassa viherkatoista kertovan luennonkin ja kyllä vain, vielä enemmän mä haluan sitä. :) Kukkiva keto sopis kyllä aika kivasti tuonne...tosin ei tuommonen vihreä maksaruohokattokaan olis ollenkaan huono. 


 Ja tässä mun toinen haave...siihen pihasaunan terassille. Huoh... pikkusen taitaa olla liika kallis mun rahapussille, mutta ehkä joskus...


Ja siellä ei ollu enää lunta! Kuva on suunnilleen Rauman kohdilta otettu...


Arvatkaa kuin meinas masentaa ku kotiin pääsi ja pellot ja piha ja joka paikka näyttää tältä! :( Kyllä on kevät vielä kaukana... kuka se puhaltelis tännekin niitä lämpimiä tuulia ja vaikka vesisadettakin että päästäis noista lumista eroon! Mulle riittäs tämä talvi jo...14 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Jostain tulee sellainen mielleyhtymä, et tuollainen viherkatto kaipaa kaverikseen lampaan tai vuohen :)

Pelaguu kirjoitti...

On näitä päivityksiä näkynyt muillakin, mutta ei se minua ainakaan haittaa. Mukava näitä on lueskella. :) Saas nähä miten sään käy, siellä on ollut etelässä jo niin keväistä. Tulis etes lumet katolta.. Lupaili, että myrskyjä ois luvassa ameriikasta.

Puutarhuri kirjoitti...

Vai että myrskyjä...sehän tästä vielä puuttuu. Toivottavasti ei nyt ainakaan lumimyrskyjä, vesisade olis ihan tervetullutta. :)

Kata, niinhän se joskus ennen muinoin on tieten olluki, oishan se aika hupanen, jos ois muutama kili saunan katolla ;D

Kukkaiselämää - My flowering life kirjoitti...

Kiva postaus! Minä jaksan lukea vaikka sata puutarhamessuaiheista juttua...Kivoja vinkkejä ja voi haaveilla..

Emilie kirjoitti...

Kylläpä lumet lähtee eri aikoihin, tuollahan pääsee kohta peltotöihin.
Mutta niin on kyllä tienvarret sulaneet täälläkin , joka kevät tuntuu että kaikki lumet ovat kerääntyneet omaan pihaan(ja jäävät siihen)
Kyllä siellä on tehty paljon töitä messujen laitossa. Olisi ihana käydä tuollaisissa, täältä on vaan niin pitkä matka jokapaikkaan. Joten mukava on edes lueskella niistä.

vaalean vihreää kirjoitti...

Saa olla moniakin postauksia samasta aiheesta. Ei yhtään haittaa. Kiva vain.

Nummentonkija kirjoitti...

Vai olet Turussa käynyt. Meiltä jäi tämä vuosi väliin. Hienot messut ovat olleet, kuten Turun messut aina. Kiva, että näen nyt kuvistasi. Olet ottanut hyviä kuvia. Missä ihmiset olivat, kun niitä tuppaa tulemaan aina eteen, kun kuvaa?
Ei ole lumi täältä lähtenyt, vaikka ollaan Raumaa etelämpänä. Kai se rannikko vaikuttaa Raumalla. Sunnuntaina tuli lisääkin vielä n. 5 sm. Pakkasta aamulla 10 astetta tänäänkin ja tein pitkän hiihtomatkan pelloilla. Kevät tulee sitten kohisten, kun lopulta on tullakseen! Ehkä yhtä aikaa sinne ja tänne.

Kruunu Vuokko kirjoitti...

Kauniita messunäkymiä. Täällä etelässäkin vielä lunta riittää ja hankikantamoisia on ollut muutaman päivän ajan, jotta on päässyt hiihtämään.

Eija kirjoitti...

Onko sinulla nyt uuden yrityksen kautta myynnissä taimia ? Ajattelin ostaa mm. karpaloa, teivadelmaa ja sitä mesimarjaakin voisin lisätä ;)

Eija kirjoitti...

Onko muuten sivupalkissa oleva sähköpostiosoitteesi oikein ? "pihapuutahuri@wippes.fi" vai olisko se pihapuutarhuri ?

Puutarhuri kirjoitti...

No tietenki väärinhän tuo osoite oli! Kiitos Eija, en olis ite hoksannut! :)
Karpaloa yms multa ei tänä vuonna saa, en ehtiny niitä käydä läpi, mut ehkä ensi vuonna. Peuraniemen taimisto viljelee niitä, kannattaa kysellä heiltä. Tuolta kotisivuilta www.suviruusu.fi löytyy mun tuotekuvasto, sieltä näkee mitä mulla nyt on myynnissä. :)

Emännys kirjoitti...

Hienoja kuvia messuilta olit napsinut ja kivoja ideoita tosiaan. Varsinkin tuo tilanjakaja on kiva idea!
Löytyy täältä rannikolta vielä luntakin... Ainakin meidän pihalta! Tosin nyt on koko päivän tihuttanut vettä! Ihanaa, pitkästä aikaa. Yritän puhaltaa sitä teille päin :)

Puutarhuri kirjoitti...

No jospa nyt saisin vastattua muidenki kommentteihin paremmin.
Nummentonkija, ajattelinki sua siellä Turun reissulla, jos olis vaikka ehtiny nähdä suakin. Vaan oli sitten kuitenkin niin kiire ja tiukka aikataulu, ettei joutanu sen enempää sitä ajatusta sitten työstää. Kuvat yritin ihan tarkoituksella ottaa siten, ettei tulis kovin paljoa ihmisiä niihin. Mukavampi tehdä blogijuttuja, kun ei näy ketään sen tarkemmin. :)

Ja ihan yhteisesti teille muille, kiva kuulla että muutkin tuskailee lumenmäärän kans. ;) Kyllähän tuo ilma nyt on vähän lämmennyt täälläki, peräti vettä tihuuttanu aina välillä. Lumet on kyllä pudonnu aika paljon alaspäin, mut ei vielä maata näy oikeastaan kuin tuolla tiellä. Hiihtämiset oon jo luovuttanu, ei enää oikein inspaa. :P Ens viikosta kait lupaavat lämpimämpää, ehkä tässä ei enää kovin kauaa tarvi tuskailla. :)

Satu kirjoitti...

Näitä messukuvia on aina yhtä kiva katsella!
Tänään on lumet saaneet hyvää kyytiä kun on ollut niin lämmintä. Ja ensi viikollakin pitäisi kuulemma säilyä samanlaisena. Kyllä se kevät sieltä sittenkin tulee!
Sulle olisi tunnustus blogissani, ole hyvä :)