perjantai 19. huhtikuuta 2013

Sinne meni että humahti!

Siis lumet lähti! Ja ne lähtiki sitten heti kerralla...3 päivää sitten ei vielä mistään kohtaa näkyny nurmikkoa ja lapset laski pulkalla mäkeä takapihalla. Kuva alla otettu tiistaina 16.4, paksusti on vielä hankea maassa.

Ja tässä tänään. Ihan uskomatonta vauhtia suli lumet pois! Tosin 2 päivää täällä satoi vettä, sehän se sen sulatti. Tietenki nyt heti sitten piti käyttää tilaisuus hyväksi ja lähettiin keräämään kaikki lumen alta paljastuneet roskat pois. Ja 4 muovikassillista sitä tuli! On se kumma, kuka se talven aikana aina käy sotkemassa paikat... En minä ainakaan =P Pikkuläntin nurmikkoa jo haravoinki...ei malttanu olla kokeilematta. ;)

 Rattikelkat ja pulkat sai vaihtaa kolmirattaaseen pyörään! :) Kyllä siinä nauru maitto, kun pikku-isäntä päästeli mäkeä alas...
Ja tätä Pikkuherukkaa eli Lamoherukkaa ei voi olla ihmettelemättä! Samantien kun se hangen alta paljastuu, silmut on vihreinä ja heti aukeamassa. Ja huonostihan niille käy kun yöpakkasia tulee...pikkusen taitaa olla liian aikaisessa..vai enteileekö tämä sitten lämmintä kevättä?!

 Samoin raparperien punertavat päät pilkistää jo mullan alta. Taitaa nekin olla vähän liian aikaisin ylhäällä, joutuu suojaamaan nämä kyllä jos pakkaset vielä uhkaa. Ehkä kaikkein helpoin on vaan haravoida multaa päälle, ettei palellu.
 Ja niin se ilta vaan tuli...ei me maltettu lähteä sisälle, kun vasta sitten kun ei enää kunnolla nähny mitään. :) Neidin toiveesta piti ottaa iltaruskostakin kuva ja laittaa tänne.
 Ja nyt kyllä väsyttää mukavasti, 2 tunnin ahertamisen jälkeen. Lapsetki sain nukkumaan aika vähällä, ulkoilma tekee hyvää. Melkein tekis vielä lähteä istumaan ja nuuskimaan, tuo kevään tuoksu on niin ihana! :)
8 kommenttia:

Saila kirjoitti...

Ihanaa, kevät tuli! Hienoa :-) Melkein tekisi itsekin mieli lasketella kolmipyöräisellä, jos sellainen olisi :-D

Emännys kirjoitti...

Toiveesi on kuultu, kun lumi noin nopsaan suli pois :) Kyllä kevät tuli meilläkin nopeasti, kun satoi! Ihanaa!

Tiina kirjoitti...

Sieltä se tuli, hartaan odottelun jälkeen ihan kertarysäyksellä :)

pioni kirjoitti...

Lumet sulas kyllä tänä keväänä ennätysvauhtia!

Emilie kirjoitti...

Niin on sulaneet lumet, eipä ihme jos onkin tulvia taas.

Minna kirjoitti...

Kevään tulo oli kyllä todella vauhdikas sitten kuitenkin kun alkuun pääsi! Joka puolelta on heti nousemassa kaikkea ihanaa vihreää, on tää vaan niin mahtavaa!!!

Nummentonkija kirjoitti...

En nyt millään malta olla laittamatta sitä klassista kommenttia:"Enkös minä sitä sanonut!", kun kerrankin ennustin oikein! Kevät tuli humahtaen ja melkein yhtä aikaa sinne ja tänne. Oikein ihanaa jatkoa keväälle!

Puutarhuri kirjoitti...

No niinhän sinä sanoit :) Ennusta vaan lisää, vaikka pitkää ja lämmintä kesää...semmonen kelpais. ;)