lauantai 11. kesäkuuta 2016

Heinäseipäistä köynnösportti

Meidän vanhin poika (11v.) teki mulle ihanan köynnösportin vanhoista heinäseipäistä. Kirjasta kateltiin yhessä kuvia ja sen perusteella sahas seipäät palasiksi ja naputteli vasaralla portin kasaan. Melko näppärä mies! Pikkusen piti auttaa välillä, seipäät on nimittäin niin lyhkäsiä, että täyty tehä jatkojalat porttiin. 
Mutta aika ihana tuli, mä oon niin tyytyväinen. :) Sopii noihin hirsiportaisiinkin tosi hyvin. 


Humalaa haettiin portin molemmin puolin kasvamaan, ja eiköhän nuo jalatkin peity humalan alle piiloon, kunhan ne juurtuu kunnolla ja lähtee kasvamaan. Lisäksi toiselle puolen laitoin Jaloangervoa ja Peittokurjenpolvea, toiselle taas Puistoruusu ´Ilo´ ja pari Vuorenkilven alkua. Polku on vielä kesken teon, samoiten tuo portin oikealle puolen tuleva istutusalue. Vaan kun nyt alkuun pääsin, niin tuo tulee aika nopsaan tehtyä loppuun. 


Kesäkukkiakin on tullu istuteltua taas muutamia, samat suosikit on kuin edelliskesänäkin. Kerran kun on hyväksi todettu, niin sillon mennään niillä. 
Patiopelargoniat kukki viime kesänä pitkälle pitkälle syksyyn, aivan uskomattoman hyvästi, vaikka oli sateinen ja kylmä kesä. Verenpisaroihin oon myös ihastunu, samoin tuohon lilaan Senettiin. Senetin kaveriksi istutin Pehmytmesiheinää, aika kiva. Tilasin kaikki kesäkukat Kalajoelta Siipon puutarhalta, oon tykästyny heidän laatuun. Taimet on isot ja hyväkuntoiset, hinta-laatusuhde on kyllä kohillaan.


Väliaikais-istutuksessa kukkii Lehtorikko ja joku toinen rikko, näiden kahden piti olla samanlaisia, mutta yllättäen niillä onkin erilaiset lehdet ja pikkusen eri väriset kukat. Tunnistaako kukaan mikä tuo kuvan alempi rikko on?


Kisun ryökäle on ottanu tavaks makoilla Mirrinminttujen välissä ja jyrsiä rouskuttaa mun mintut parempiin suihin! Yks taimi on jo täysin maata myöten syötry matalaksi, millähän tuon sais loppumaan?  Hyvin tyytyväisenä makoilee ja muikistelee, mokomakin! 


Etupihalla kukkii kevät edelleen, tosin kohta alkaa olla ohi. Pionit on nupullaan, näyttäs että jokunen kukka saadaan niihinkin, ei kylläkään kovin runsaasti. Sateita on saatu pikkusen muutamana päivänä, mutta vielä on aika kuivaa varsinkin tuolla metän laidassa kuusten alla, ei haittaisi vaikka vielä sataisi lisää.
 Ja nyt taidan suunnistaa saunaan, mukavaa viikonloppua! 9 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Kylläpä tulikin upea portti! On taitava nuori mies teillä:) Meilläkin olis kotona vaikka kuin noita heinäseipäitä kun vain keksisi niille käyttöä. No yhdet tikkaat oon tehny ja toisetkin aioin, on vaan jääny.
Mää oon arkaillu noiden kesäkukkien kans vielä. Kasvihuoneessa oon niitä vielä pitäny, mutta kait sitä jo ens viikolla uskaltaisi uloskin laittaa. Jotain pitää vielä hankkia lisääkin, yllättäen:)
Mukavaa viikonloppua sullekin!

Navettapiika kirjoitti...

On teillä tosi kätevä nuarimiäs ja vasta 11vee. Portista tuli hiano ja se sopii just tuaho kohtaha, ku nenä päähä. Aivan ihana tua kakkoskuva, mihinä poloku jatkuu mettän uumenihi.

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Tulipas siitä upea portti. Kätevä nuorimies osaa! Mukavaa sunnuntaita!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

On sulla näppärä nuorimies! Hieno portti tuli ja kiva polku kulkee sen läpi.

Kivimäen emäntä kirjoitti...

Oikein houkuttelevan näköinen portti tulikin. Kyllä humala peittää äkkiä alhaaltakin karvaisilla versoillaan. :)

Niina kirjoitti...

Hienon portin poikasi tekikin! Muutenkin puutarhasi näyttää hienolle.

Leila Kastelli kirjoitti...

Tosi hieno portti! Heinäseipäät uudessa aatelisessa tehtävässään!

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista :) humalat on kyllä vähän rupsahtanu, mut jospa ne siitä taas nousis.

Maatuska kirjoitti...

Näppärä poika sulla ;)