tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kasvihuone edistyy hitaasti mutta varmasti

No suunnitelmat meni pikkusen uusiin puihin...niinku tuppaa melkeinpä aina menemään. Ei tehtykään kasvihuoneen seinien alaosia tiilistä, vaan tämmösistä vanhoista painekyllästetyistä paaluista. Tiilet ei ois luultavasti kestäny, kun ne ei ole reikätiiliä. Ei vihtiny sitte ottaa riskiä ja ladotaan tiilistä vaan lattia kasvihuoneeseen. Mutta tykkään kyllä noista paaluistakin, oikeastaan ne on ihan yhtä kivan näköset kuin tiilikin olis ollu. 
Maapohjaa ei jää mihinkään kohtaan, aion kasvattaa kaikki Biolanin kasvusäkeissä. Tuossa maaperässä kasvaa niin mieletön määrä ohdaketta ja kortetta, että niistä ois ollu melkonen riesa. Ja kun multa ei myöskään ole seiniin kosketuksissa, ei noista paaluistakaan pääse irtoamaan mitään myrkkyjä kasvualustaan.


Paalut kiinnitettiin toisiinsa pitkillä ruuveilla, eikä ne nyt siitä inahda mihinkään. Painoa noilla on niin paljon, veikkaisin että useampi sata kiloa. Melkonen tuuli saa olla että tuon sais liikkeelle. 

Seinät tehdään maassa elementteinä ja maalataan ennen kuin laitetaan paikalleen. Helpompi näin, mutta on tämä hiasta hommaa. Kun ei ole mistään rakentamisesta kokemusta, joutuu niin paljo pähkäileen ja suunnitteleen, että menee siihen aikaa. No nyt kun on ensimmäinen seinä tehty, niin toinen menee toivottavasti vähän sutjakammin. ;) Toki isännästä on välillä apua, mutta ei sekään jouda koko aikaa meitä neuvomaan. 


Kasvihuoneelle menevän sorakäytävän varrella kukkii edelleen Sammalleimut ja Rönsytiarella. Ilmat viileni sen verran sopivasti, että näiden kukinta näkyy nyt kestävän melko pitkään. Tiarella ja leimu on sopivasti levinneet ja sekoittuneet keskenään, passaa hirmu kivasti yhteen. Vieressä kukkii myös keltainen Suikerovihma `Niilo`. Tämäki on aivan ihana! 


Harmaa-ajuruohot, Patjarikot ja Sammalleimut kukkii etupihallakin yhtäaikaa. Kivikot on nyt kyllä parhaimmillaan, tässä penkissä syksymmällä kukkivat Keijunkukat ja Punatähkät kärsi talvesta sen verran kovasti, että luulempa tämän penkin kukinnan olevan aikalailla tässä. 


Nyt täytyy vielä lähteä jatkamaan maalaushommia, jos sais huomenna jo vähän seinää pystyyn. :)6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

on niin mukava seurata teijän työn touhuja. heinäseiväs porttikin on aivan mahtava. kauniita kuvia teijän pihalta on ilo katella tämmösen laiskan.. hyvää kesää teille ja työn iloa.muistakaa joskus nauttia kesästä.

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Perusteellista työtä teette. Varmasti tulee myös hyvä lopputulos. Pidähän meidät ajan tasalla miten kasvihuoneen rakentaminen etenee.

Teija kirjoitti...

Kiitos, kyllä me nautitaanki. Riippumatossa on kiva löhöillä aina toisinaan.
Anneli, pietään ajantasalla. :) ainaki nyt parhaamme mukaan koitetaan tehä niin hyvin ku suinki ettei tarttis myöhemmin katua.

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Meillä vihma jo kukki. Hieno kasvari tulee!

Villabranten kirjoitti...

Haaveissa kasvihuone myös täällä, paikka, lecaharkot ja ikkunat (jos niihin päädytään) valmiina, vain tekijä puuttuu... Kokemuksista kiitollinen, toivottavasti ensi keväänä toteutus:) Työniloa kasvihuoneen kanssa!

https://villabranten.wordpress.com/

Minna kirjoitti...

Hyvälle näyttää, varmasti nuo paalut kestävämpi ratkaisu kuin tiilet. Meillä on antura legaharkoista ja niiden päällä painekyllästetty lankku. Lattian aion itsekin tuollaisilla samanlaisilla tiilillä latoa, ehkä joskus sitten syksymmällä kun kasvihuoneen saa tyhjemmäksi;)