lauantai 13. toukokuuta 2017

Kasvimaan puunausta


Tänään kääntelin kasvulaatikoiden multia jo vähän. Pinnasta on 15 cm sula, sitten tulee jo routa vastaan. ;) Mut sain tuonne nyt pari lavakaulusta lisää ja sekoittelin niihin mullat. Viime kesän säkkimulta oli väärä valinta tuonne, ilmeisesti oli lannoitus liian äkänen ja mikään ei itänyt. Nyt sekottelin sit turpeesta, hiekasta, Biolanin mustasta mullasta ja kalkista oman seoksen noihin, toivotaan että toimii paremmin?
Ja lannotustahan saa kesän aikana sit varaan lisätä, kun eihän turpeessa ja hiekassa ravinteita niin ole. 


Luntakin siellä vielä vähän on, tai jäätä tuo tieten ennemmin taitaa olla. Samoin etupihalla varjoisissa paikoissa. 
Marjapensaat alkaa olla jo niin tuppuroita että nekin pitää leikata, voi olla että vetäsen ainaki Mustaherukat ihan kokonaan juuresta poikki. Kalkkia levitin koko hyötytarhan alueelle, 25 kg säkin ostin ja se hupeni tänne kokonaan. Ei kovin paljoa semmosella säkillä kalkitse, varsinkin ku on hapan ja sammaleinen maa. Nurmikolle ylläpitokalkitukseen riittää n. 10-15 kg aarille, sitä voi pitää semmosena vuosittaisena nyrkkisääntönä vaikka ihan koko pihalle, joka paikkaan. (Paitsi havut ja alppiruusut)Lähdettäki piti siistiä, pojat oli viime syksyn aikana tiputellu reunakiviä alas ja istutellu vähän onkimiaan kaloja tuonne. Nyt siinä kellu pinnassa semmosia puoliksi mätiä kalan raatoja, yöks! Tuli pojille porttikielto lammikolle, ehkä ei ihan siihen tarkotukseen ole tuota tehty. Varmaan täytyy pumpata vesi kokonaan pois ja koittaa vähän putsata muutenkin kiviä, sen verran levää kasvanu.Raparperia pukkaa... 


Ja tämä mun ihana lenkkikaveri se vaan jaksaa nauraa ja piristää päivää. :) En tiiä miten sitä on ilman koiraa pärjänny tähän asti, ei enää osaa kuvitella elämää ilman sitä. 💗


Jotta tulee se kesä sieltä pikkuhiljaa! Josko ne lumisateet ois viimein taakse jäänyttä elämää vähäksi aikaa!? 

8 kommenttia:

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Kauniilta teillä näyttää. Tuo lähde on tosi kiva. Mukavaa viikonlopun jatkoa ja hyvää äitienpäivää!

Teija kirjoitti...

Kiitos! Samoin sinulle! :)

Navettapiika kirjoitti...

Mä kyllä laitoon lavakauluksiihi pussimultaa. En muista minkä firman se hiilimulta on. Päälle sitte nurmikon leikkujätettä, eikä tarvinnu eres kastella. Tosi tyytyvääne olin porkkana salaatti ja herneskasvuhu.
Hyvää äitienpäivää!

Satu Kukkaiselämää kirjoitti...

Ihana karvakamu. Juu, koira olla pittää, muuten ei tuu mittää! Mukavaa äitienpäivää!

Teija kirjoitti...

Kiitos. 😊
Biolanin Vihreä multa ainaki on sitä jossa on hiiltä. Sitä koitinki katella jo viime kesänä vaan en löytäny mistään, se oiski hyvää.

Teija kirjoitti...

Kiitos Satu, samoin sulle! 😊
Kyllä se näin näkyy olevan 🐶

Elmeri kirjoitti...

Eiköhän se talvi ala olla jo ohi. Ainakin toivotaan ettei pakkaset enää häiritse istutuspuuhia! Samat fiilikset minulla on kissastani, en tajua miten ennen kissaa pärjäsin ilman :).

Teija kirjoitti...

Niinpä,kissatki on ihania, lemmikit ylipäätään. 😊 eilen oli lämmintä,tänään taas kylmää,mut ei pakkasta kuitenkaan.