tiistai 23. toukokuuta 2017

Perennojen jakamista

Tänään on ollu kyllä ihanan lämmin päivä! 
Enpä ois aamulla uskonu että saan tänään tehtyä nuo inhottavimmat perennojen jaot, mitä oon sitkutellu jo monta vuotta. Kivikkopenkistä nostin puolet heinittyneistä Sammalleimuista ja kaikki Hopeahärkit ylös. Tosin Hopeahärkit oli lähes kuollu kokonaan, niin oli jo jääny heinän alle. Mut sikäli molemmat on aika kiitollisia, kun ne juurtuu ihan pistokkaista, ei tarvi erikseen juurruttaa. Muutama säkki uutta multaa vanhan sekaan ja uudet alut sinne, jospa siitä hyvä tulis.3 täyttä kottikärryllistä tuli moskaa ja roskaa... Samoin Siperiankurjenmiekat toisesta penkistä sain ylös ja jaettua. Monta tuntia meniki siinä hommassa, tuolla kurjenmiekalla on aivan käsittämättömän kova juurakko! Lapiolla ja talikolla ensinnäki irrottelin ja sen jälkeen lapiolla haloin yhtä juurakko aina varmaan sen 10 minuuttia, eikä meinannu haljeta millään! Moottorisaha ois ollu melkein paikallaan. 

Jakaminenki oli kyllä paikallaan, nämä kukki jo viime kesänä sen verran huonosti. Ja toisekseen alko vanheta tuo juurakko keskeltä, siellä oli iso aukko ja kuollutta kasvustoa. Ehkä kannattais ottaa vähä useemmin jopa ylös, mitä 8 vuoden välein, ei menis näin hankalaksi. 
Mut tuliki niistä sitte melkosen monta uutta paakkua, 4 tainta oon joskus istuttanu ja 18 uutta sain nyt jakamisen seurauksena  :) 7 istutin takasin ja loput pitää sijotella jonneki muualle, uima-altaallahan kyllä on tilaa...


Kuvat on nyt vähän epäselviä näköjään. Kamerasta on virta lopussa ja akun laturi missä lie, kännykän varassa ollaan kuvien suhteen. 
Mutta että nyt on tyytyväinen olo, kun sain viimein nuokin tehtyä! 

Ja kevään ensimmäiset narsissit kukassa <3 


Kesäkukatki kerkesin hankkia ja istuttaa, riippumatto asennettiin paikalleen ja nurmikko on hurahtanu parissa päivässä niin että leikkurinki saa kaivaa esiin...
Mukavata viikon jatkoa! :) 
Toivotaan nyt lämmintä ja aurinkoa eteenpäinki, tästä se kesä taas alkaa! 


9 kommenttia:

Virve kirjoitti...

Mulla olis ihan samat hommat edessä. Just eilen katsoin sammalleimu-hopeahärkkipenkkiä sillä silmällä. Ja jos kuunliljatkin yrittäisi jakaa nyt, kun ovat vielä helposti käsiteltävissä.Hauskan näköiset narsissit.

Navettapiika kirjoitti...

Mun olis kans aikoja sitte pitäny jakaa kurijenmiakkoja, muttaku son nii tyälästä. Sitä tosiaan siirtää ja siirtää. Syksyllä jaoon yhyren mättähän, jos ny jakaas toisen.

Anneli A /Pihakuiskaajan puutarha kirjoitti...

Ihanan kesäistä jo. Samoja hommia tehdään ympäri Suomea! Aurinkoisia alkukesän päiviä!

Tiiu/Puutarhahetki kirjoitti...

Olet ollutkin ahkera! Minä jaoin perennoja viime vuonna, joten tänä kesänä ei tarvitse siihen ryhtyä. Muuta hommaa onkin sitten yllin kyllin. :) Mukavaa kevätviikkoa!

Maatuska kirjoitti...

Perennat tykkää jakamisesta, siis ei kaikki tietenkää, mutta pääosin. Kovaa hommaahan se on hajottaa isot ja tiiviit paakut. Aina saa olla tyytyväinen, kun saa jonkun aikeissa olleen työn hoidettua pois alta.

Sari kirjoitti...

Kivannäköinen tuo luonnonkivi muuri ja ihanat narsissit :) Munkin pitäis jakaa kuunliljoja. Ovat jo sen verran tiiviitä mättäitä. :) Mukavaa viikon alkua!

Tiina kirjoitti...

Huh, kohtapuoliin sais täälläkin alkaa jakamaan ensimmäisiä perennoja. Äkkiä ne kuluu nämä vuodet.

Sain terveisesi kun iskä ja äiti kävi meillä viikonloppuna, kiitos! :) Olis kyllä mukava käydä teillä kun sielä päin liikutaan!

Teija kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
On ollu niin kiire taas, ettei ole joutanut vastailemaan...

Tiina, monta vuottahan tuota oot aina aikonu, että joskus tuutte, ei ole vielä näkyny :D Minä ootan...;)

Tiina kirjoitti...

Tosi harvoin tulee käytyäkään nykyään, kun on niin usein töitä myös viikonloppuisin. Tahtoo mennä sit siellä syrjäkylän perukoilla se lyhyt aika minkä synnyinpaikkakunnalla viettää. :D