keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Tyttö- ja poikatyrnin ero, pakkasiakin luvassa taas

Tulipa tässä mieleen että laitanpa tänne kuvat tyrneistä, nyt kun ne vielä toisistaan erottaa. Joten siis poika on tässä kuvassa vasemmalla, tyttö oikealla. Poikatyrnillä on tuolla lehtisilmujen juuressa tuommoset ruskeat ns. kukinnot, tyttötyrnillä niitä ei löydy. Ja näitä ei näy kuin viikon-kahen ajan keväällä, myöhemmin kesällä kun pensaat on täydessä lehdessä, niitä on vaikea erottaa toisistaan. Ja yks poikahan riittää pölyttämään 6 tyttöä, aika riittoisa on tämä kaveri 😄Kasvimaalle sain kylvöt tehtyä jo vajaat pari viikkoa sitten, tai osan kylvin silloin, osan taas nyt viime viikonloppuna. Lehtikaalet ja salaatit on jo itäny ja noussu pinnalle. Ens yöksi lupaa pakkasta, joten nykäsin harson laatikoiden päälle jos suojais vähän. 
Ja oi oi onnea, köynnösportissakin on viimeinki siperiankärhöt pysyny ylös asti hengissä ja kukkanuppua pukkaa! 


Kukkiaki on auennut vähitellen, kaukasianpitkäpalko on runsaimmillaan. Narsissitki on ihan komiasti kukassa, tosin vaan aika harvanlaisesti tuli kukkia. Yleensä ne on kukkinu hyvin, mut jostain syystä nyt ei ole kuin ehkä puolet sipuleista tehny kukkia. 


Tämä on kyllä niin nätti tässä kivien kupeessa! Tosin huono kyky kilpailla rikkakasveja vastaan, täytyy vähän miettiä ja järjestellä uuestaan, harmaakurjenpolvea tulossa kaveriksi. 


Idänsinililjat kukkii vasta nyt


´Pink charm´


Lajikkeet ei enää tallessa näillä kahdella...Sammalleimut heräilee hitaasti, ihan muutamia kukkia vasta on auennut. Mut eipä tuo haittaa, kun on niin kylmää, kestää kukintaa pitemmälle ajalle. 


Pojat oli vähän pelanneet jalkapalloa takapihalla. Kielloista huolimatta sinne oli raahattu maalit ja niinhän siinä sitte kävi. 😢 Niillä on kyllä lupa pelata, mut tuolla etupihan puolella missä on vähemmän särkyvää. Molemmat patsaat nurin, toiselta pää poikki ja koko selkäpuoli halki, toisella entistä isompi reikä päässä. Tuo suihkulähdepatsas sai osumaa jo viime kesänä... vaihtoon menee molemmat. Harmi vaan, kun tuskin enää saa samanlaisia. No tämmöstähän tämä välillä on... 


Kesäkukkiaki kävin ostelemassa lisää, Nivalassa Siljamaan puutarhalla on kyllä ihan huippu hyvän laatuiset kukat, niin isot ja hyvinvoivan näköset. Istuttelin nämä jo ruukkuihin, mutta nostelin kuitenkin autotalliin, ettei pakkanen palelluta. 
Värisävyt on aikalailla näköjään pinkkiä tänä kesänä 😃 Hortensiaa ja inkaliljaa mulla ei ennen ole ollutkaan, saa nähä kuin niitten kans pärjään. Tuommosta ihanaa ja runsasta roikkuvaa minttuaki löysin, aivan mahtavan tuoksuinenki! Istuttelin ne pelargonioiden kaveriksi ja meinaan laittaa ne terassin tolppien päihin ja roikkumaan siitä alas.  


Kasvihuoneen ja nuotiopaikanki väliin alottelin uuden istutusryhmän tekemistä. Osan perennoista istutinkin, mut joutuu lisäämään vielä multaa tuohon, niin saa ottaa ne vielä kertaalleen ylös. 


Tänään on tullu oltua pihalla kyllä ihan koko päivä! Aamusikalan jälkeen kävin leikkaan parilla vanhemmalla rouvalla omenapuita ja marjapuskia ja illan oonkin sitte ollu vaan kotona ulkona. Nyt alkaa niinku päästä tunnelmaan, ei meinaa millään malttaa lopettaa kuin saa vauhdista kiinni 😉 No huomenna oiskin sitten luvassa nurmikon leikkuu, sikälimikäli tuo kone lähtee käyntiin... ei ole vielä tullut uutta hankittua. Niin, ellei sada vettä. Semmonenki uhka tieten on. Pihasuunnitelmiaki on useampi työn alla, niitäkin täytyy jatkaa jossain vaiheessa, ei ole tekemisen puutetta. 

Näköjään muutama uusi lukijakin tullut, tervetuloa teille! Kiva kun on lukijoita, tylsäähän täällä olis yksinään turista. 💕

Mukavaa viikkoa!  


3 kommenttia:

Äiti vaan kirjoitti...

Löysin joku aika sitten tänne sun blogiin ja jäin seuraamaan 😄 josko laiskana puutarhurina löytäisin jotain vinkkejä joskus tai ainakin ihailen sun käden jälkiä 😄
-Terhi 😉

Teija kirjoitti...

No sehän mukava että löysit ja jos jotain vinkkiä saat mukaas nii aina plussaa 😉😊

Kirsi kirjoitti...

Kiitos selkeistä Tyrnien kuvista, nyt tiedän miten ensi keväänä erotan ne toisistaan.