sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Ensimmäisiä kukkasia...ja aarre!


Voi kattokaa minkä mä sain! Ihana ruosteinen vanha kaivopumppu, ei mitään hajua toimiiko vai ei, mutta lähinnä koristekäyttöön ajateltu. Monta vuotta oon tämmösestäki haaveillu ja mm. Savenmaalta ja jostain netistä katellu myytäviäkin. Onneks en oo ostanu, kun nyt sattui erään sukulaisen romuläjästä tämä löytymään. Ja tässä on sitä vanhan ajan patinaa ja henkeä, mitä oon ajatellukin. Meinaan vielä jonkulaista vesiaihetta tänne pihalle väkertää, ois niin ihana, jos sais tämän jotenkin siihen yhdistettyä. 


Tänään on taas ollut aurinkoinen päivä. Tuuli vaan on pitäny ilman muuten kylmänä, ei ole vielä kesäkamppeissa tarennut kulkea. 
Kevään ensimmäiset kukatki, Kirjokevättähdet, aukes ihan ykskaks huomaamatta, en ehtiny edes nuppuja hoksata kun nuo kukki jo täyttä päätä. 


Sisko oli eilen lastensa kans "pihatalkoissa", vähän haravoitiin, leikittiin koirien kans ja illalla paistettiin notskilla makkaraa. Mukava päivä oli! Tosin illan loppuhuipennus, koirien reissu sikalalle, meinas hieman nostattaa verenpainetta, olivat löytäneet jonku tosi ihanan rapakon ja aikamoinen homma oli pestä Leimun turkki puhtaaksi! 😌 Mutta olihan niillä mukavaa! Saivat kunnolla juosta ja purkaa energioita. Välillä tuli vähän väsykin... 


Hyvin on nuotiopaikkakin kestäny talven, yks kivi vähän liikkuu tuossa päällimmäisessä kerroksessa, mut se on helppo korjata. Ei ole muuten halkeillu muuraukset, vaikka on vaan ihan perussementistä ja kivituhkasta tehty betoni. Kyllä tässä on ihan kiva kärryyttää käppyrää! 😋


Ja sitten taas seuraavan kukkapenkin reunukset lähti kävelemään. Näitä valmiita aita-elementtejä ei näköjäs kannata ostaa. Niin lahot ja resut jo, että poltettavaks joutu. Tosin on ne nyt tuossa ollu 7 vuotta jo, että ehkä ne siihen nähen on hintansa haukkuneet. 
En tiiä millä nyt reunustan tuon penkin uudestaan, hirsiä ei enää ole... luonnonkivet ei ehkä oikein inspaa tässä kohtaa, vähän pitää vielä mietiskellä.


Pikkusen siivoilin jo perennapenkkejäkin, vaikka taitaa räntää luvata huomiselle. Ei meinaa malttaa pysyä pois penkeistä, niin tekis mieli jo päästä mylläämään. Kääpiövuorimäntyjä ja Suviruusua leikkasin nyt aika raakasti, pihalamput on jäänyt mäntyjen alle jo niin piiloon. Kääpiövuorimäntyjä en ennen ole leikannut kovinkaan, joten saas nähdä onko tuosta jotain haittaa. Vuosikasvaimia vain on tullut typisteltyä. Kaikki leikkuu- ja haravointijätteet yleensä  poltan, komposti mulla on niin onnettoman pieni tällä hetkellä, ettei kaikkea saa sinne mahtumaan. 
Että hyvällä mallilla on nyt pihahommat, kun tuli se kevät meillekin nyt viimein ihan kunnolla! 3 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Niin olis tehny itelläkin mieli alkaa siistiä penkkejä, mutta jätin vielä sen räntä/lumisade uhkan takia. Jospa ne vielä ehtis haravoida. Voi mahoton tuota koiraa! On sulla ollu siinä peseminen, en kyllä kadehdi...:)
Ja ihanan aarteenkin sait! Sata kertaa parempi kuin kaupasta ostettu olis ollu!

Navettapiika kirjoitti...

Voi mikä aarre! Kuinka joku voi heittää tuallaasen romuläjähän. No, sehän oli sun onni :) Tua sopiiki hyvi vesiaiheesehen.
Hups Leimua, kyllon rapa roiskunu. Kevään ensimmääset kukat on nii hianoja ja siitähän se kukinta sitte jatkuu koko kesän.

Teija kirjoitti...

Juu koiranpesuhommissa meni reipas puolituntinen aikaa ja iiiso määrä shampoota! :D Vaan puhasta tuli.
Onkai tämä kevättä, ei voi muuta sanoo...lunta satelee taas.