torstai 31. heinäkuuta 2014

Helpotusta helteeseen

Uima-altaaseen saatiin vesi, parhaimmilleen näille helteille :) Ja valmishan tuo ei ole todellakaan. Suodatinkangas laitettiin alle, muovi sen päälle ja laskettiin vettä täyteen. Toistaseks ollaan vaan pärjätty klooritableteilla, suodatin ja pumppu olis pihalla oottamassa, että saadaan ne paikalleen. Ilman niitähän tuo ei pelaa, muuten kasvaa vedessä levät ja bakteerit.
Terassi tulee kiertämään allasta ympäri tuohon tasanteelle, johon muovi nyt ylettyy. Reunoilla olevat kumpareet peitän kankailla, mukulakivillä ja erilaisilla kasveilla. 


 Minikroko mittaa veden lämpötilaa. Äkkiä se lämpesi, vaikka 4-asteinen hanavesi laskettiin. 4 päivän päästä oltiin jo 25 asteessa ja siellä se lämpö pyörii tälläki hetkellä. On se niin ihana käydä välillä pulahtamassa, kun on ollut niin kuumia nämä päivät! 
Äitienpäivälahjaki on viimein päässyt käyttöön. Raivasin puskia ja muutamia puita altaan reunoila pois, ettei ne ole varjostamassa ja roskaamassa vettä. Vielä pitäs vähän kaadella, mut loppu bensa ja en oo saanu sitä lisää... 


Sormustinkukkia on saatu ihastella. Paljon muuta täällä ei nyt kukikaan, kuin nämä. Syysleimut ja päivänliljat on seuraavat, mutta kuivuus on kyllä nyt rajoittanut vähän kaiken kasvua, pieniksi näyttää jäävän. Nauhuksetkin jäi ihan minikokoisiksi sen takia... No viime yönä saatiin vähän vettä, tälle päivää se lupailee lisää, sataisi vaan kunnolla! 

 


12 kommenttia:

KesäKukka kirjoitti...

Ihana erityisesti tuo vasemmanpuoleinen sormustinkukkakuva! Siinä on sitä kesätunnelmaa! :)

Elmeri kirjoitti...

Kesäidylli :). Tuollainen uima-allas tulisi kyllä tarpeen täälläkin.

Kata kirjoitti...

Meillä käytössä kloorin lisäksi myöskin ph + ja -, tarpeen vaatiessa lisätään sitä kumpi on vajaana. Testiliuskalla aina tarkistaa et onko ph tasapaino kohdillaan.

Puutarhuri kirjoitti...

Kata, tulee ne tottakai, nyt vaan hätävarana pelkkä kloori. Kunhan saadaan pumppu ja kierto päälle, niin sitten tasapainotetaan tilanne.

Satu kirjoitti...

Näyttää niiin houkuttelevalta! Voin jo kuvitella ympäristön terasseineen ja istutuksineen, wau!
Mahtavan lahjan oot myös saanu. Tuollaiset käytännön jutut on ihan parhaita :)

Tiina Laiho kirjoitti...

Joutuuko tällaisessa pihalammessa täyttämään lampea vai riittääkö keskimääräiset sademäärät huolehtimaan veden riittävyydestä lammessa? Mukavaa kun laitat näitä kuvia eri vaiheista eikä vain suoraan valmiista lopputuloksesta.

Puutarhuri kirjoitti...

Siis tuo muovi on ihan läpäisemätön, ei se vesi siitä vähene välillä. Pumppu kierrättää vettä 12 kuutiota tunnissa, eli siis käy letkuja pitkin pumpulla ja suodattimen läpi letkua pitkin takaisin altaaseen. :) Laittelen lisää kuvia, kunhan saadaan pidemmälle, niin ymmärtää paremmin miten toimii.

Minz kirjoitti...

Ihanaa! Teillä on päästy ajatuksista oikein käytännöntoimiin tuon altaan tiimoilta. =) Kivan näköiseltä jo näyttää ja taatusti tulee olemaan upea, kun saat sen vielä maisemoitua. Vau! Meidän uimalampi on vasta paperiasteella - ja on alkanut mäntypuita kasvamaan paikalla, johon se lampi aateltiin tehdä. Me meinataan ihan kasvejakin sinne istutella, mutta että keskellä olisi sitten pulahdustilaa kuitenkin. Vesi kiertämään ja ylimäärä laskee tonttimme poikki kulkevaan pieneen Fatijokeen, joten oletus olisi, ettei siitä tulisi seisovavetistä. Tai siis ainakin suunnitelmissa olisi näin. Korkeampi paikka tehdään ihan koristeeksi ja sinne vesisuihku, joka laskee sieltä lampeen ja se vesi siinä sitten kiertää vähintään, jollei muutoin. Saas nähdä, ollaanko eläkkeellä ennenkuin se tähän tontille oikeasti ilmaantuu... ;)

Eija kirjoitti...

Vaude oma uima-allas on luksusta ! Tosi mielenkiintoista seurata projektin edistymistä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kyselin keväällä rautatieomenapuun leikkaamisesta. En enää voinut keväällä leikata, joten nyt olisi se aika jota ehdotit. Sellainen kysymys tuli vielä mieleen, että mitenkäs tämä helle? Onko nyt sopiva aika? :) Kiitos jos jaksat auttaa.

Puutarhuri kirjoitti...

Voit leikata. Toisaalta se on hyväkin helteiden aikaan, vähentää haihduttavaa lehtipinta-alaa puulta, niin paremmin jaksaa. Jos haluat kuunkiertoja seurata, vähenevällä kuulla leikkaushaavat vuotaa vähemmän ja kuivuu nopeampaa kiinni, viikon päästä su on täysikuu ja sen jälkeen kääntyy väheneväksi. Voit jättää leikkuut sinne tai leikata nyt heti.

Puutarhuri kirjoitti...

Minz, siinäpä sitä olis myös tekemistä, varmasti olis ihana sellainenki, jos sais kasveja vielä veteenki. :)